DOLAR

32,5257$% -0.06

EURO

34,8849% 0.09

STERLİN

40,7036£% 0.24

GRAM ALTIN

2.431,34%0,35

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%-0,44

TAM ALTIN

16.210,00%-0,29

ONS

2.329,35%0,60

BİST100

9.770,38%0,50

BİTCOİN

2078673฿%-4.08778

a
alan18-kopya

SOSYAL BASKI

Herkese Merhaba ;

Bugün diğer konulardan farklı bir konuyu ele almak istedim. SOSYAL BASKI!

Biraz da gençlerimizden bahsedelim değil mi ? Çocuklardan ve yetişkinlerden bahsederken gençlerimizi, geleceğin seslerini unutmayalım.

Her gencimiz neredeyse bir sosyal medya hesabına sahip yetişkinler gibi buna dahil olarak artık çocuk ve bebeklerinde bir sosyal medya hesabı bulunuyor hatta ve hatta hayvanların bile bir sosyal medya hesabı var diyebiliriz. Her gün farklı farklı konular içeren günlük fotoğraflarımız, yazılar, fıkralar, espriler, önemli bilgiler, geziler, reklamlar gibi bir sürü şey paylaşılıyor. Bir de artık hikaye bölümleri var anlık paylaşımları yaptığımız. Yediğimiz, içtiğimiz, yaptığımız, okuduğumuz her şeyi de burada paylaşıyoruz. Sosyal medya hesaplarını takip eden herkes paylaşımlarımızı görüyor.

‘’-E hocam bunları zaten hepimiz biliyoruz.’’ diyebilirsiniz asıl değinmek istediğim konuya yavaş yavaş gelmek istiyorum.

Şimdi bu paylaşımları biraz örneklendirelim. Çevremizin düşünce ve katkılarını da içerisine katalım;

MEZUNİYET FOTOĞRAFI PAYLAŞTINIZ.

AİLE: -Canım oğlum-kızım başarısını sosyal medya hesabında paylaşmış. Şimdi tüm akrabalar, komşular, arkadaşları bu fotoğrafı görüp oğlumuzun ne kadar başarılı olduğunu görecek. Hatta ben de kendi sosyal medya hesabımda paylaşayım ki daha çok kişi görsün.

AKRABALAR: Bak Fatma’nın kızına okulu bitirmiş? Ahmet görüyor musun bak bak kepini nasıl tutmuş? Bir de daracık elbise giymiş olsun haketmiş o kadar çalıştı, okudu giyecek tabii ki. Çokta yakışmış helal olsun vallahi kıza. Bir de bizim Nazlı’ya bak anca arkadaşlarıyla o Cafe de bu Cafe de otursun, gezsin onları paylaşsın.

KOMŞULAR: Fatma’nın çocuğuna bak maşallah ne güzel olmuş. Okulu da bitirdi sonunda. Şimdi daha ayrı bir kişiliği olur değişir bu mesleğini de eline aldı ya yürüyüşü bile değişir bunun. Kimseyi tanımaz olur. Havasından geçilmez Fatma da güne geldiğinde iyi havasını atar.

SİZ: Çok şükür okulumu bitirdim. Bilgilerimle artık kişilere daha çok yardımcı olabileceğim. Bu fotoğrafta burada güzel bir anı olarak dursun güzel çıkmışım fotoğrafta.

TOPLANTIDA MASANIZDA BİR ALKOL İLE FOTOĞRAF ÇEKİLDİNİZ.

AİLE: -Kızının kişiliğini biliyorsun nasıl olsa babası kızın alkol kullanmıyor. Toplantı sonuçta benim önüme koymayın görünmesin fotoğrafta diyemez ya. Ne kadar güzel kalabalık bir ekiple toplantı olmuş. İnsanlar kızımızın başarısını bir kere daha görsün canım kızım.

AKRABALAR: -TÜÜÜÜ Fatma’nın çocuğuna bak alkol kullanmışlar. Ahmeeettt gel gel hele sende bak gel de gör bizim Fatma’nın kızı ne yapmış. Nazlı iyi ki Cafe’ye gidiyor da nerede olduğunu biliyoruz.

KOMŞULAR: Ayıp ayıp bu millette iyice kafayı yedi. Fatma’nın kızına bak alkol içmiş birde üzerine internete koymuş. Ailesi görmüyor mu canım bunları. Yarın Fatma güne gelsin de söyleyeyim ona bu fotoğrafı belki görmemiştir.

SİZ: Arkadaşlarım ile ne kadar güzel vakit geçiriyorum. Güzel bir toplantı oldu. Bu fotoğrafta bir anı olarak burada dursun.

Gördüğünüz gibi çevre her zaman konu üzerine konu eklemede çok başarılı. Önemli olan aile ilişkileriniz. Ailenizin size ait olan gerçek kişiliği yapıyı bilmiş olmaları böylelikle kimseye açıklama yapmak zorunda kalmayacaksınız. Aileniz her zaman sizin arkanızda duracaktır. Siz güzel şeylerde yapmış olsanız, kötü şeylerde yapmış olsanız sosyal baskı her halükarda işleyecektir.

Bazen aileniz bile size farklı bir yüz ifadesi ile gelebilir. Çünkü çevre bir balonu şişirir gibi aile bireyini de farklı sözler kötü anlamlar ile doldurmuş olabilir. Aile bireyi ise size kızgın bir tavırla hesap sorabilir. Burada yapmanız gereken ise kendinizi olduğunuz gibi aynı şekilde ailenize paylaşmanız. Özellikle sakin bir halde olmanız karşılıklı çatışmaya girmemeniz ve kendinizi daha iyi bir şekilde açıklamanız için önemlidir.

Sizler benim için çok önemlisiniz gençler. Geleceğin sözcüsü sizler olacaksınız. Psikolojinize ve kişilik yapınıza sahip çıkınız sizleri çok seviyorum iyi ki varsınız.

Var olun, çok çok sevgi ile.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TANIŞALIM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.