DOLAR

32,3745$% 0.15

EURO

34,9571% -0.36

STERLİN

40,9712£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,21%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,69

TAM ALTIN

15.962,00%-0,25

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.094,20%0,16

BİTCOİN

2261730฿%-0.46305

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti
  • bire1haber.com
  • Yaşam
  • SURİYELİLERE PARAR VERİR KENDİMİ DÖVDÜRÜRÜM PERSONEL DÖVDÜ DİYE ŞİKAYET EDERİM

SURİYELİLERE PARAR VERİR KENDİMİ DÖVDÜRÜRÜM PERSONEL DÖVDÜ DİYE ŞİKAYET EDERİM

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde mecburi görevini yapan Hematoloji uzmanı Dr. E.A, geçtiğimiz günlerde, hastanedeki bazı personellerin kendisine fiziki saldırıda bulunduğunu gerekçe göstererek şikayetçi oldu. Hastane personelleri ise, fiziki saldırının söz konusu olmadığını, tam aksine doktorun kendilerine küfür ederek iftira attığını iddia ettiler.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde mecburi görevini yapan Hematoloji uzmanı Dr. E.A, geçtiğimiz günlerde, hastanedeki bazı personellerin kendisine fiziki saldırıda bulunduğunu gerekçe göstererek şikayetçi oldu. Hastane personelleri ise, fiziki saldırının söz konusu olmadığını, tam aksine doktorun kendilerine küfür ederek iftira attığını iddia ettiler.

Alınan bilgiye göre, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde mecburi görevini yerine getiren Dr. E.A,’nın görev saati içerisinde hastalarla ilgilenmemesi üzerine hastane personelleri, hastaların tedavileri ile ilgili bilgi almak istediler. Ancak, Dr. E.A’nın servis hemşireleri ile görüşmek istememesi ve hastaların da mağdur olması üzerine sağlık personelleri görüşmek üzere polikliniğe gittiler. Burada konuyu anlatmaya çalışan personel konuşurken Dr. E.A’nın iddiaya göre küfür etmesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma üzerine personel poliklinikten ayrılırken, Dr. E.A ise kendisine fiziki saldırı yapıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

Bunun karşılığında hastane personeli ise doktor E.A’ya kesinlikle fiziki saldırıda bulunmadıklarını, sadece hastalarla ilgilenmemesi nedeniyle mağdur olduklarını anlatmaya çalıştıklarını ve doktorun kendilerine küfürler savurarak iftira attığını ifade ederek  şikayetçi oldular.

AKILLARI KARIŞTIRAN İDDİA

Hastanede yaşanan bu gerginliğin mağduru ise tedavi gören hastalar oldu. Hasta yakınları, hastaların tedavisinin aksamasından şikayetçi olurken, doktorla ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdiler.

İddiaya göre, mecburi hizmette bulunan Dr. E.A, Adıyaman Üniversitesi ile anlaştı. Ancak, mecburi hizmetinin bitmesine ise daha 5 ay var. Bu süre içerisinde Adıyaman Üniversitesi'ndeki kadronun dolma ihtimalinin yüksek olduğu, doktorun da, suni kavga oluştururak  "Can Güvenliği" bahanesiyle mecburi hizmeti dolmadan Adıyaman'a gitmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Hasta yakınlarının iddiasına göre, doktor E.A'nın, "Suriyelilere üç beş kuruş para verip kendimi dövdürür veya burada düzmece bir kavga çıkarıp sonrada can güvenliğim yok diye bakanlığa başvurup mecburi hizmetimin kalanını Adıyaman'da bitirebilirim" dediğine defalarca tanık olduklarını ifade ettiler.

HASTA YAKINI DOKTORU SUÇLADI

Olay günü serviste yatan E.P isimli hastanın babası günlerdir hastası hakkında bilgi alamadığını, çocuğuna bazı tahlil ve işlemler yapılacağı dolayısıyla aç kalması gerektiğinin söylendiğini ancak bu işlemin günler geçmesine rağmen doktordan kaynaklanan nedenlerle yapılmadığını bu yüzden çocuğunun günlerce aç kaldığını, durumu anlatmak için poliklinikte doktorla görüşmeye gittiğinde olaya tanık olduğunu kesinlikle sağlık personeline iftira atıldığını sözlü ya da fiziksel bir şiddete tanık olmadığını ifade etti.

Hastane kaynakları,  Dr. E.A hakkında hekim arkadaşları, sağlık çalışanları ve hasta yakınları ile sık sık sorunlar yaşadığını, bu sorunlarla ilgili hekim hakkında çok sayıda şikayetlerin olduğunu, ilgili hekimin hastaneden yapılan aramalara cevap vermediğini, vizitleri yapmadığını, hastaya ne gibi işlem yapılacağını sormak için arayan sağlık çalışanlarının telefonlarına cevap vermediğini ve durumun hastane telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde tespit edilebileceği iddia ettiler.

Dr E.A ya saldırdığı iddia edilen sağlık personelleri suçlamaları reddederek Dr. E.A'nın kendilerine iftira attığı gerekçesiyle dava açtı. Tüm iddialar, yaşanan olaylar, Sabim ve Cimer şikayetleri üzerine Dr. E.A hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi..

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GTB BAŞKANLARINDAN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.