DOLAR

32,5669$% 0.08

EURO

35,0036% 0.46

STERLİN

40,7643£% 0.46

GRAM ALTIN

2.430,13%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%-0,02

TAM ALTIN

16.184,00%-0,09

ONS

2.322,33%0,29

BİST100

9.761,60%0,41

BİTCOİN

2092256฿%-3.79561

a
alan18-kopya

TÜRK SİYASETİNE ÇAĞ ATLATAN HAREKET

Sevgili okurlarım bu yazımı sizlerle paylaşmamda ki amaç; Vatana, millete, bayrağa sadık cesur yürekli insanların inandıkları zaman neleri başarabileceğinin hatırlatılması ve Türk Siyasi Tarihine altın harflerle yazılacak olan bir başarı hikayesinin unutulmamasıdır.

1969 yılında kurulmuş olan Tük Siyasetinin daimi çınarı olarak adlandırılan Milliyetçi Hareket Partisinde 15 Mayıs 2016 da akla sığmayan parti demokrasi kimliği içerisinde bir utanç vesikası olarak kalacak bir hadise yaşandı ve Türk Siyasetine İvme kazandıracak yeni bir güneş doğmasına vesile oldu.

Boşuna dememişler ki her şerde bir hayır vardır. O gün hükümet eli ile engellenen MHP kongresi, cesur yüreklerin Türkiye’nin yeni siyasi ve milli güvencesi olacak İYİ Partiyi kurmalarına vesile oldu. Ortak akıl ile ön plana çıkan Meral AKŞENER genel başkan olarak belirlendi ve müthiş bir ekip ruhu ile mevcut iktidar ve avanelerine korku salan iktidarın yeni adayı bir siyasi parti olarak arenada yerini aldı. 

Öncelikle çamur at izi kalsın fıtratı ile çeşitli kara propagandalar, arkasından iktidar adayı İYİ Partiyi seçime sokmamak için derhal bir erken seçim kararı…

Lakin niyeti halis olanın akıbeti de hayır olur derlerya aynen de öyle oldu. Öncelikle  Türk Siyasetinin bir diğer çınarı CHP demokrasiye sahip çıkarak 15 vekilini İYİ partiye geçirdi ve arkasından da başlatılan imza kampanyasının çok erken netice vermesi ile İYİ Partinin 24 Haziran seçimlerine girmeye hak kazanması sağlandı.

Seçim hazırlıkları sürecinde öyle bir pozitif ivme yakalandı ki, her türlü baskı ve zulme karşı nasıl dik bir mücadele verileceğinin bir emsali yaşandı. Herhangi bir yazılı veya görsel yayın organı olmadan, Türkiye’nin dört bir yanı karış karış dolaşılarak içlerindeki coşkuyu vatandaş ile paylaşarak umutların tükenmemesi gerektiğini yüce Türk Milletine bir kez daha hatırlattılar.

24 Haziran 2018 de Millet İttifakı olarak girilen seçimlerde yüzde 10 oy oranına ulaşan İYİ Parti 43 milletvekili ile parlamentoda ki yerini aldı. Keza Meclis’te sunduğu soru önergeleri ile keza grup toplantılarında ki açıklamalar ile Türk Siyasetinin belirleyici unsuru olarak görevlerini layıkı ile yerine getirdiler. Bu azim ve gayretleri ile de kendilerine umut bağlamış yaklaşık 5,5 milyon seçmenin vicdanlarına su serptiler ve Allah’ın izni ile inandıkları hedefe varmak için yılmadan yıkılmadan çalışacaklarını bir kez daha gösterdiler. 

Takip eden süreçte vadesi gelen mahalli idareler seçimlerine de en gayretli şekilde hazırlanan İYİ Parti millet ittifakı bünyesinde üzerine düşen görevi layıkı ile yerine getirerek Türkiye genelinde yaklaşık 3,5 – 4 milyon oyunu CHP ye yönlendirerek Ankara, Antalya, Adana, İzmir Mersin ve İstanbul gibi kilit yerlerde belediyelerin Millet İttifakı bünyesine geçmesine ciddi katkı sağladılar. 

Bunca yaşanan hengameye rağmen seçime bağımsız girdikleri yerlerde Türkiye geneli yüzde 7,45 oy alarak üçüncü parti olan İYİ Parti, millet ittifakına giden oylarını da baz alırsak Türkiye genelinde yüzde 14-15 oy bandına ulaşma başarısını göstermiştir. Bu yükselen ivme ve rakamlar göstermektedir ki baskı ve zulmün karşısında dimdik duran İYİ parti gelecek seçimlerde bu aziz milletin iktidar umudu olmaya devam edecektir. 

Öncelikli olarak 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimlerinde üzerine düşen vazifeyi yerine getirecek olan bu siyasi yapı kazanılacak zaferin baş mimarlarından birisi olacaktır ve iktidara giden yolda bir büyük zafer daha elde edecektir. 

Aziz milletime ve kıymetli okurlarıma hatırlatmak isterim ki adalet ve demokrasi Yüce Türk Milletinin devlet geleneğidir. Anadolu’nun Türklere açılan kapısı olan Ahlat’ tan başlayan bu hareket Türk’ün şanlı tarihine ve devlet geleneğine bağlı kalarak iktidar yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Yazımı Hüseyin Nihat ATSIZ’ ın akıllardan çıkmayacak olan bir dörtlüğü ile bitirmek istiyorum.

Ne demiş Atsız Ata

“Yufka yüreklilerle çetin yol aşılmaz, 

Çünkü bu yol kuludur gider TANRI dağına 

Halbuki yoldaşını bırakıp kaçanların 

Değişilir topuda bir sokak kaltağına.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

5. CİNSEL KİMLİK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.