DOLAR

32,6038$% 0.39

EURO

34,8169% 0.23

STERLİN

40,6230£% 0.06

GRAM ALTIN

2.503,03%0,76

ÇEYREK ALTIN

4.266,00%0,23

TAM ALTIN

16.960,00%-0,06

ONS

2.388,05%0,38

BİST100

9.449,90%-0,78

BİTCOİN

2101861฿%5.69419

a
alan18-kopya

Türkiye’ye rol model

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren İnayet Topçuoğlu Hastanesi, Türkiye’ye rol model oldu. 2007 yılında Tıp Merkezi olarak faaliyete geçen 2015 yılından itibaren yataklı Hastane olarak hizmet verirken, şehrin hemen her bölgesinden gelen hastalarına şifa dağıtıyor.

İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet vermeyi sürdüren Türkiye’de rol model olan tek hastane statüsünde olduğunu ifade eden Başhekim Dr. Gökhan Karalar, sosyal güvencesi olan herkese hizmet verdiklerini ifade etti..

Karalar, şehrin Kuzeydoğusundaki sağlık açığını 15 yıldır kapatmak için ellerinden geleni yaptıklarını, 183 yatak, 19 genel yoğun bakım, 16 yeni doğan, üç ameliyathane 3 doğumhane ile hizmet vermeye devam ettiklerini ifade ederek,” Hastanemizde bir çok branşımız mevcut. Yine hastanemize bağlı olan ve Türkiye’de bir başka rol model olan Oya Bahadır Rehabilitasyon merkezimizde 0-18 yaş arası bağımlı çocukları dışarıdan toplayarak ABD’den entegre edilen bir sistemle yatırarak tedavi ediyoruz. Burada da başarı oranımız  oldukça yüksek. Hastanemizde, günlük ortalama 2 bin 500 ile 3 bin hastaya hizmet veriyoruz. Yakınları ile birlikte bakıldığında günde yaklaşık 7 bin ile 10 bin kişi hastanemizi ziyaret ediyor” dedi.

Başhekim Dr. Gökhan Karalar, bire1haber’in sorularını yanıtlarken, herkesin gönül rahatlığı ile kendilerine başvurabileceğini ifade etti.

Karalar yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

YILDA 700 – 800 BİN İNSANA HİZMET VERİYORUZ

Acil servisimiz 24 saat açık ve tüm ameliyatları yapabilir durumdayız ve yapıyoruz da. 13 poliklinik, 40’ın üzerinde hekim, 3 ameliyathane salonu, 10 yataklı yetişkin yoğun bakım ünitesi, 16 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi, 60 yataklı Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Servisi dâhil olmak üzere 158 yatak kapasiteli hizmet olanağı, Yavuzlar ve Hacıbaba’da iki adet semt polikliniği ve  acil servis birimi ile yıllık ortalama 700 – 800 bin insana hizmet veriyoruz.

SAĞLIK HİZMETLERİNİ DÜNYA İLE EŞ ZAMANLI OLARAK HALKIMIZLA BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

İnayet Topçuoğlu Hastanesi olarak, biyokimya ve görüntüleme hizmetlerimizle, cerrahi ve yataklı servis hizmetlerini, tüm hekim ve çalışanlarımız ile birlikte; hasta memnuniyetini ön planda tutan bir anlayış içerisinde sunarak, en yeni ve en kapsamlı sağlık hizmetlerini dünya ile eş zamanlı olarak halkımızla buluşturmayı amaçlıyoruz.

TIP MERKEZİ OLARAK BAŞLADIK, HASTANE OLARAK DEVAM EDİYORUZ

2006 yılında 6 poliklinik ve acil servis birimiyle tıp merkezi olarak hizmete başladığımız bu yolda, 2015 yılının sonunda yataklı hastane olarak kendimizi geliştirmeye devam ederek, şu an 13 Poliklinik, 40’ın üzerinde Hekim, 3 Ameliyathane, 10 yataklı Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi, 16 yataklı Yenidoğan yoğun bakım ünitesi, 60 yataklı Oya Bahadır Yüksel Psikiyatri Servisi dâhil olmak üzere 158 yatak kapasiteli hizmet olanağı, Yavuzlar ve Hacıbaba’da iki adet Semt Polikliniği ve  Acil Servis birimi ile halkımızın hizmetindeyiz.

Hastanemizde, Acil Servis,  Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane,  Anestezi ve Reanimasyon,  Beslenme ve Diyet, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye,  Endoskopi (Gastroskopi-Kolonoskopi),  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,  Genel Cerrahi,  Göğüs Hastalıkları,  Göz Sağlığı ve Hastalıkları,  Kadın Hastalıkları ve Doğum,  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Laboratuvar,  Nöroloji, Ortopedi Ve Travmatoloji, Psikiyatri, Radyoloji, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Yoğun Bakım Ünitesi, Kardiyoloji gibi hemen her branşta halkımızın yanındayız.

FİZİK TEDAVİDE SERVİS HİZMETİ SUNUYORUZ

Fizik tedavi alanında servis hizmeti ve evde bakım hizmetimizi de sürdürüyoruz.  Hastanemize ulaşım imkanı olmayan dar gelirli vatandaşlarımızı, evlerinden servislerle getirip, tedavilerini yaptıktan sonra da yeniden evlerine kadar götürüyoruz. Böylece, dar gelirli insanlarımıza hem maddi, hem de sağlık alanında katkıda bulunuyoruz.

HER GEÇEN GÜN KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

İlke edindiğimiz kaliteli sağlık hizmeti anlayışı ile halkımıza ve içinde bulunduğumuz sağlık sektörüne en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.  Her geçen gün ilerleyen sağlık teknolojisi ve geniş tedavi imkânları ile kendimizi geliştiriyoruz.

HEDEF BÖLGEDE REFERANS ALINAN HASTANE OLMAK

Hasta memnuniyetini sürekli olarak iyileştirerek, en üst seviyede tutmak olarak belirlediğimiz hastane kalite politikamızı, alanında uzman hekim kadrosu ve her geçen gün aramıza katılan yeni hekimlerimiz ile güçlendirmekteyiz. Bundan sonraki çalışma ve projelerimizde sizlerin görüş ve önerilerini kendimize rehber edinerek, sahip olduğunuz memnuniyeti arttırmayı ve bölgemizde referans hastane olmayı amaçlıyoruz.

COVİD-19 DÖNEMİNDE TÜM ÇALIŞANLARIMIZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Hastanemizde, hizmet veren yaklaşık 400 çalışan arkadaşımız dünyayı etkisi altına alın Covid-19 döneminde ellerini taşın altına alarak tüm vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmaları için büyük bir özveri gösteriyorlar. Şu ana kadar, yaklaşık 5 bin Covid-19 hastasının tedavisini yaptık. Dahiliye doktorumuz Akif Şahin, hastalarını tek tek görerek, vizit yaparak bu işin üstesinden çok iyi bir şekilde geldi. Şu ana kadar maske, test ve ilaç konusunda bir sıkıntı yaşamadık, yeri geldiğinde hastanemizi Covid-19 merkezi yaptık.

HASTANENİZİN BELEDİYEYE BAĞLI OLARAK BAĞLI OLARAK ÇALIŞMASININ AVANTAJI DEZ AVANTAJI NEDİR ?

Belediyeye bağlı olarak hizmet vermenin avantajlarını yaşıyoruz. Kamu hastanesi statüsünde hizmet veriyoruz.  Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in desteğiyle ilerliyoruz.  Başkanımız her konuda arkamızda her konuda destekliyor aslında biraz da bu sayede hiçbir konuda sıkıntı çekmiyoruz.

TÜM VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ HİZMET VERİYORUZ

Tüm dünyada belediyelere rol model olacak bir şeyi bir çok konuda olduğu gibi yine Gaziantep yapıyor. Asım Güzelbey başkanımız zamanında başlatılan ve şu an Fatma Şahin Başkanımızın verdiği büyük destek sayesinde hastanemize başvuran tüm vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz.

BİZİ KISKANANLAR OLMUŞTUR

Sağlık alanında verdiğimiz rol model uygulamadan dolayı ve bu alanda tek olmamız nedeniyle zaman zaman bizi kıskananlar olmuştur. Lazerle hemoroit ameliyatını ilk yapan biziz, ortopedi konusunda doktorumuz gayet iyi başarılı çalışkan genel cerrahlarımız gayet iyi.  Doğum olarak çok ayrı bir yere sahip Kadın Doğum hastaneleriyle yarışır durumdayız.  Gaziantep’te, Kadın Doğum Hastanesi’nden sonra en fazla doğum yapılan ikinci hastaneyiz.

SOSYAL DEVLETİN EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRİ SAĞLIK

Aslında sosyal devletin en önemli hizmetlerinden bir tanesi sağlık hizmetidir. Hastanemize gelen vatandaşlarımız en kaliteli hizmeti alıyor ve personellerimiz de bunun için üstün çaba harcıyorlar. Vatandaşlarımız geldiğinde en kısa sürede tedavisini yaptırıp memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Bizde bu kalitenin daha da ilerlemesi için sürekli yeni arayışlar içerisindeyiz. Çalışmalarımız gittiğimiz diğer illerde anlatıyoruz ve herkes bizi büyük bir dikkatle dinliyor. Bu tür yatırımlar büyüklerimizin bileceği iş ama inşallah önümüzdeki günlerde diğer illerimizde bizim hastanemizi örnek alır ve tüm bölgelerimizde vatandaşlarımız böylesine hizmetlerden faydalanır.

COVİD’DEN KURTULMANIN YOLU TEDBİRLERE UYMAKTAN GEÇİYOR

Covid-19 tabiri caizse tüm dünyayı hizaya getirdi. Ancak görüyoruz ki, bazı insanlar bu virüsü dikkate almıyor ve konulan kurallara, alınması gereken tedbirlere uymuyor. Ne zaman bu hastalık nedeniyle canı yanarsa, bir yakınını kaybederse o zaman işin ne kadar ciddi olduğunu anlıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Virüsten korunmak, kendimize ve sevdiklerimize zarar vermemek için mutlaka maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmek zorundayız.

HASTALIĞI TAMAMEN YOK EDECEK BİR İLAÇ HENÜZ YOK

Covid-19 virüsünü tamamen yok edecek bir ilaç henüz üretilmiş değil. Bilim adamlarının bu konuda çalışmaları sürüyor. Sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama önümüzdeki günlerde aşılama başlayacak. Tüm insanların aşılanması yaklaşık 1 yıl sürebilir, bu süre içerisinde maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmek zorundayız. Kullanılacak aşı cansız bir aşı olduğu için yan etkisi de çok az.

EN RİSKLİ ÇALIŞANLAR SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Covid-19 ile mücadelede en ön saflarda yer alan, gecesini gündüzüne katarak, ailesinden, sevdiklerinden uzak kalan sağlık çalışanları büyük risk altında görevlerini yapıyorlar. Şu ana kadar bir çok sağlık çalışanımızı kaybettik. Hepsine Allah’tan Rahmet diliyorum. Fakat biz sağlık çalışanları olarak yorulduk ama yılmadık. Bunu bir savaş olarak görün ve biz ilk gün olduğu gibi şu anda da aynı şek ve inançla savaşmaya devam edeceğiz.

BASİTE ALINMAMALI

Şu anda kış mevsimini yaşıyoruz ve bu nedenle de mevsimsel hastalıklar da gündemde. Covid ile grip, nezle gibi bazı hastalıklar benzerlikler gösteriyor. Bu hastalık basite alınmamalı. Eğer eklem ağrıları varsa, ateşi yüksekse ve koku ve tat alamıyorlarsa mutlaka test yaptırmalı. Kronik rahatsızlığı olanlar için durum biraz daha riskli, işte o nedenle basite alınmamalı, şüphe varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalı. Aksi takdirde sonuçları çok acı olabilir.

office 2019 pro ürün anahtarı satın al

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Vaka sayılarının düştüğü Gaziantep’te rehavet uyarısı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.