DOLAR

32,3676$% 0.14

EURO

34,9761% -0.3

STERLİN

40,9658£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,05%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

TAM ALTIN

15.950,00%-0,29

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2281291฿%0.78565

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Türkiye’yi yakın gelecekte neler bekliyor ?

Merhaba. Bugün Bire1haber'de ilk yazımla sizlerleyim.

Öncelikle bu platformu kuran, Gaziantep'e bağımsız habercilik yolunda önemli bir kazanım sağlayan sevgili büyüğüm, meslektaşım Sayın Yusuf KILIÇ'a teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

*** ***

Malum Türk siyaseti, Türkiye gündemi hiç bir zaman hareketli tarzından ödün vermez.

Bir gün bakarsınız bir saatte her şey tepetaklak oluvermiş.

Hatta bir an öyle bir noktaya gelirsiniz ki, şu İskandinav ülkelerinin rahatlığına ve sakinliğine imreniverirsiniz.

Şimdi bizim önümüzde kapı gibi bir S-400 hava savunma sistemi alımı meselemiz hatta sorunumuz var. ABD'nin yapma, etme, vaz geçlerine rağmen Rusya'yla anlaştık ve 2 aya kadar teslimatta başlıyor. Eğer ABD Patriot hava savunma sistemini satmakta bize nazlı davranmasaydı ve her şeyden önemlisi Türk savunma sanayimiz kendi hava savunma sistemini üretecek kapasitede olsaydı bugün önümüzde yepyeni bir kriz olmayabilirdi. S-400 konusunda kararlı davranışı yine de destekliyorum. En son rahip Brunson olayını hatırlarsınız, ABD casusluk davasıyla tutuklu yargılanan Brunson için Türkiye'ye yaptırım kararı almış, demir-çelik ürünlerinin Türkiye'ye ihracatında gümrük vergisini arttırmış, Trump Türkiye aleyhine twitler atmış ve bu bize Dolar – Euro parametrelerinde artış olarak yansıyarak bir ekonomik kriz olarak dönmüştür. O gün bugündür de ekonomik krizle baş etmeye çalışıyoruz. İkinci bir döviz krizi de iki ay içerisinde S-400 yaptırımları neticesinde gelebilir. Dikkat edelim derim, önlem alalım derim. Fakat ekonomimiz proaktif bir önlemeye dahi reaksiyon veremeyecek kadar cılız durumda.

*** ***

Gündemimizi meşgul eden bir diğer hadise de bildiğiniz üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri.

Seçimin üzerinden tam olarak  iki buçuk ay geçmesine rağmen İstanbul Büyükşehir seçimleri hala sonuçlanmadı ve yapılan itirazlar vs. sonucunda 23 Haziran'da seçimler yenilenecek.

Eğer olur da bu seçimin galibi yine CHP adayı Ekrem İmamoğlu olursa işte o zaman erken seçim söylentileri ve çığlıkları artacak diye düşünüyorum. Bunun sebebi Türkiye genelindeki birçok büyük şehrin kaybedilmesiyle yaklaşık 30 milyon seçmenin yaşadığı belediyelerin AKP egemenliğinden çıkmış olması ve iktidarın hem de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin meşruiyetinin tartışılacak olmasıdır. Yeni bir erken seçime hazır mıyız, elbette hayır. Ülkemiz gitgide ekonomik kriz batağına girmekte, esnaf, sanayici kan ağlamaktadır. Bu seçim sırtımıza daha büyük bir kambur yükleyecektir.

**** ***

Türkiye Güney Kıbrıs'ta petrol araştırmalarına devam etmekte, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın tehditlerine rağmen bölgede sondaj gemisini yürütmektedir. Olası bir sıcak temas bölge huzurunu kaçırıp, dengeleri değiştirebilir.

*** ***

Bundan sonra yeni konularla düzenli olarak sizlerle beraber olmayı arzuluyor, mutlu günler diliyorum.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YENİ YÖNTEM; E DEVLET LOGOLU DOLANDIRICILIK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.