DOLAR

32,3823$% 0.19

EURO

35,0987% -0.05

STERLİN

41,0682£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,47%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

TAM ALTIN

16.234,00%1,72

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,75%0,15

BİTCOİN

2278908฿%-1.08969

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Gaziantep’te çeşitli etkinlikler düzenlendi. İstasyon Meydanından 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam eden Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, meydanın dolduran binlerce kişinin birlikte akşam namazını kılması ile sürdürülerek Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi, kum sanatı gösterisi, Ceylan Bozoğlu Balcı’nın seslendirdiği 15 Temmuz marşı, Mustafa Yıldızdoğan konseri, Bahadır Yenişehirlioğlu’nun söyleşisi ve çeşitli etkinliklerle gece boyunca devam etti.

Etkinlikler başlamadan önce 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni ziyaret ederek sunuları izleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanından yaptığı konuşmanın canlı olarak izlendiği meydanda vatandaşlar sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla coşkuyu paylaştı.

Yoğun katılımın yaşandığı programda vatandaşlara hitap eden Vali Gül, son üç yıldır iki duyguyu aynı anda yaşadıklarını dile getirerek, “Hem çok sevinçliyiz hem çok üzüntülüyüz, sevinçliyiz çünkü bu kahraman millet, bu devleti uçurumun kenarından aldı. Üzüntülüyüz, 251 şehit verdik. Kendi içimizde tankımızı, silahımızı kullanan, yine komşumuz, akrabamız, arkadaşımız olan insanlar bu ülkeyi son üç yıldır ayrı bir girdabın içerisine soktu” dedi.

Millet olarak birçok olumlu yönün yanında çabuk unutmak gibi olumsuz bir yönümüzün de bulunduğunu ifade eden Gül, o gecenin unutulmaması için 15 Temmuz Demokrasi Müzesinin ziyaret etmeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Terör örgütleri mücadele konusunda da açıklamada bulunan Gül, “82 milyon vatandaşımız olarak, 82 milyon Türk milleti olarak bu davanın takipçisiyiz. Hiçbir zaman fetö ve benzeri terör örgütleri ile mücadele yarı yolda kalmayacak. Hepinizin içi rahat olsun, bu devlet, bu millet terörle, teröristle mücadeleyi sonsuza kadar, yok olana kadar devam ettirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi; yurt içinde ve yurt dışında terörle ile mücadele ediyoruz. Bunu yaparken de dünyanın hiçbir ülkesinde ciddi anlamda destek görmüyoruz. Sadece milletimizden destek görüyoruz. İnşallah birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmadan, el ele vererek, saflarımızı sıklaştırarak tıpkı üç yıl önce olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, cesaretimizle, kararlılığımızla terörle mücadeleyi devam ettireceğiz. Ekonomik kalkınmayı, demokrasimizi, bu ülkenin bekasını hep birlikte muhafaza edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz onur tarihimiz, yeniden dirilişin, yeniden kurtuluşun, yeniden şahlanışın tarihi oldu diyerek bunu milletin başardığını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Mesele bayrak, memleket, vatan olunca gerisi teferruattır diyerek koşarak geldiniz, yine geldiniz hoş geldiniz” dedi.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ”Bugün huzur içerisinde bu topraklarda yaşamamıza vesile olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diyerek bundan tam üç yıl önce 15 Temmuz’da Gazianteplilerle 15 Temmuz Demokrasi Meydanında olduklarını aktardı.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise Türk milletinin böyle bir ihaneti 15 Temmuz’a kadar görmediğini dile getirerek milletin o gece cesaretiyle en güzel cevabı verdiğini söyledi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Şehitliklere ziyaret

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.