DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2090396฿%1.28656

a
alan18-kopya

Vali Gül’den 26 Ocak mesajı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşında verdiği destansı mücadeleyle hürriyet ateşinin dalga dalga yayılmasını sağlayan Gaziantep’te iki Gazi’nin 88 yıl önce buluştuğu gün olan 26 Ocak’ın çok değerli bir gün olduğunu söyledi.

Vali Gül, kurtuluş savaşında, devrin en büyük ordularıyla saldıran emperyalizmi hüsrana uğratarak eşsiz bir destan yazan Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu  destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Büyük Önder, 88 yıl önce 26 Ocak’ta teşrifleriyle şehri onurlandırdığını belirtti.

Antep Savunmasının, Türk milletinin kahramanlık, fedakârlık, yiğitlik ve cesaretinin ölümsüzleştiği kurtuluş destanı olduğunu ifade eden Vali Davut Gül,” Bundan dolayı bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatına mazhar olmuşlardır. Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder'e hemşehrilik teklif ederek Atatürk’ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür” dedi.

Vali Gül, Kurtuluş Savaşında verdiği destansı mücadeleyle hürriyet ateşinin dalga dalga yayılmasını sağlayan Gaziantep’in, o gün bu ateşi nasıl alevlendirdiyse  bu gün de aynı şevkle aynı gayretle kalkınma yolunda Anadolu’muzun birçok kentine model ve rehber olduğunu vurgulayarak,” İnanıyorum ki gazi şehrin gazi torunları Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye, Ülkemizi ve Şehrimizi hem sanayi alanında hem de kültürel anlamda geliştirmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye ve elde ettikleri başarıları daima yinelemeye devam edeceklerdir. Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 88. yıl dönümünü gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Mutluluğu ve heyecanı ilk günkü gibi yaşıyoruz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.