DOLAR

32,5526$% -0.01

EURO

34,9329% 0.16

STERLİN

40,7700£% 0.35

GRAM ALTIN

2.437,21%0,60

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%-0,27

TAM ALTIN

16.227,00%-0,11

ONS

2.327,85%0,53

BİST100

9.741,70%0,20

BİTCOİN

2062046฿%-4.4742

a
alan18-kopya

YASTIĞIMIN ALTINDAKİ KUTU

Yastıklarınızın altına karton bir kutu koymanızı istesem ne derdiniz..?

İzin verin tahmin edeyim belki de şöyle dersiniz; Olur mu öyle şey yahu, uyunur mu onla, pamuk gibi olmalı kafamı yastığıma koyduğumda.. Peki ya kutudan ziyade içindekiler yüreğimizi kıpır kıpır yapıyorsa..?

Bu size bir şey hatırlattı mı, şöyle desem peki; papuçlarım yepyeni, işte işte bayram geldii..!

Ahh o bayramlar, sabah en önce hazırlanmak için yastığımızın altına koyduğumuz giymeye kıyamadığımız o kırmızı papuçlar, yanımıza yatırdığımız elimizi de üstüne koyup uyuduğumuz etekler pantolonlar..

Peki ya o ilk sabah aile büyüklerimizin elini öpüp harçlıklarımızı minik ceplerimize koyup, sobanın üzerinde pişmiş tereyağlı o sıcacık ekmeğin kokusuna doğru bir heyecanla yürüdüğümüz o yıllar, önce aile büyüklerinin oturmasını beklediğimiz, ekmek dökülmesin diye sofra bezini dizimizin üstüne çektiğimiz o sofralar..

Ellerinde şekerlerle bizleri  bekleyen o tonton teyzeler, amcalar..Ve büyük bir mutlulukla etrafta el ele koşuşan çocuklar, kahveli şekerlerden çikolatalardan arda kalan o bayramları hatırlatan o unutulmaz tatlar, mis gibi kokan o kolonyalar..

Seyyar salıncakcı geldi narasını işitince büyük bir sevinçle oraya koşanlar, el emeği ile mutluluk dağıtan dönen dönen ve durmadan dönen o salıncaklar, annelerin çocuğumuza göz kulak ol diye canparelerini emanet ettiği o vefakâr, güvenilir komşular..

Özledik değil mi o günleri, o ufak şeylerden mutlu olabildiklerimizi, bayram tatil sayıldı belki şimdi, kıyafetler desen yalnızca bekler istendiği vakti, sizce de aralara mesafeler girmedi mi, kim ilk telefonlarına bakmaktan çevirdi yastığının altına gözlerini ya da kim bu devirde toplamaya uğraşır ki o şekerleri ya da o salıncaklar yine döner mi komşuluklar o denli kuvvetli mi..?

Ama o çocuk içimizde bir yerlerde, bulmak zor değil belkide, minik ellerinden tutup gelin daha da sahip çıkalım o değerlere, sımsıkı tutunalım sevgiye ve iyiliğe, yıllar sonra geçmiş bayramlara dediğimiz gibi bu yıllarada nerde o eski bayramlar demeyelim diye, nerde olduğunu bulamadığımızda, aklınıza getirin, aslında hâlâ içimizde; hep bizimle diye, yeter ki bir adım atalım o günlere..

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TARİHLERDEKİ GİZEME DİKKAT

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.