DOLAR

32,3937$% 0.2

EURO

35,0640% -0.08

STERLİN

41,0785£% 0.42

GRAM ALTIN

2.324,48%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.022,00%0,69

TAM ALTIN

16.188,00%1,43

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.075,55%-0,05

BİTCOİN

2272172฿%-0.62295

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

YILAAAAN

Yılanlar insanların en çok korktukları hayvanlardan biridir. Bunun nedeni aslında gayet anlaşılabilir, bazı yılanlar gerçekten insan için çok tehlikelidir ve saniyeler içinde öldürebilir.

Sürüngen ve tehlikeli yapısıyla yılanlar çoğu insanı ürkütür. Kıvrımlı atak hareketleri, taşıdıkları zehir ve sessizce avlarına yaklaşmaları en korkulan türlerden olmasının bazı nedenleridir.

BAYRAM

Bayramlar bir ülkenin milli ve dini dayanışma günleridir. Bayram günlerinde insanlar özenle hazırlanarak, birbirlerini ziyarete giderler. Milli ve dini görevlerini yerine getirerek karşılıklı saygılarını gösterirler. Bayramlarda kırgınlıklar biter. Hoşgörü ve sevgi ön planda tutulur.

Ancak, son zamanlarda maalesef bayramlar eski anlam ve önemlerinden değer kaybetti. Çevrenizde kiminle konuşsanız  “ Nerede o eski o bayramlar ” diyerek geçmişi arar, bu günlere eleştiri getirir.  Oysa bayramlar değişmemiştir değişen sadece insanlardır.

İMAM

Sanırım yukarıda yazdığım satırlarla konumuzu kavramışsınızdır.

Gaziantep’te bayram sabahı İyinacar Camii İmamı Fadıl Yılan’ın bayram hutbesinde sarf ettiği sözler kentte kısa sürede yayıldı ve infial yarattı. Her kesimin ( Vatan hainleri hariç ) büyük tepkisini topladı. Valilik olaya hemen el attı ve soruşturma başlattı ve o imam (ki demeye dilim varmıyor) açığa alındı.

Merak ediyorum, o imam bu kelimeleri dile getirirken hangi ruh halindeydi. Gerçekten kendinde miydi, bir rahatsızlığı vardı da sabah namazına gelmeden önce aldığı ilaçlardan mı etkilenmişti, yada yıllardır içinde biriktirdiği kini kusmak için en uygun zaman ve ortam diye mi düşündü ?

Olasılıklardan birisini hemen eliyorum. Eğer gerçekten bir rahatsızlığı varsa ve ilaç alması gerekiyorsa o gün o görevi yapmaması gerekiyordu. Çünkü, bayram namazına gelenlere dini görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olurken fenalaşabilirdi. Bu nedenle böyle bir riski göze alamayacağını düşünüyorum.

Geriye iki olasılık kalıyor

Bence o gün kendindeydi ve o sözleri de bilinçli bir şekilde söyledi. Yıllardır içinde biriktirdiği kini “ Ne olursa olsun yeter artık ” diyerek kustu.

Ey Yılan, görünen o ki, bu ülkenin gece gündüz demeden alın teri dökerek çalışan emek veren insanlarının verdiği vergilerden her ay maaşını tıkır tıkır alacaksın, sosyal medya hesaplarından gördüğüm kadarıyla lüks bir yaşam süreceksin, en lüks yerlerde gezeceksin, en lüks koltuklarda oturacaksın, lüks arabalara bineceksin, sonra da çıkacaksın vatanın bir karış toprağı için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip, can veren şehitlerine ağza alınmayacak sözler söyleyeceksin.

Sen kimsin, necisin, hangi kafaya hizmet ediyorsun ?

O senin kabullenemediğin ve hizmet ettiğin kafaların hazmedemediği yurdun dört bir yanındaki dünyaya karşı verilen direniş ve herşeyi göze alarak işgal güçlerine karşı verilen savaş olmasaydı merak ediyorum şu an adın Fadıl yerine hangi yabancı isim olurdu ( Tahminlerinizi bekliyorum )

Ey Yılan, her şeyi geçtim, o ağzına alırken bile salyalar akıttığın şehitler ve kahramanların sayesinde yapılmış okullarda eğitim almışsın, bu millet seni bir mertebeye taşımış ve topluma hizmet etme görevi vermiş.

Okuduğun okullarda hiç mi tarih eğitimi almadın, bu vatanın her karışının işgal edildiğini, şanlı Türk Milletinin ( Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden hep birlikte ) dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde bir bağımsızlık savaşı verdiğini hiç mi okumadın ?

19 Mayıs 1919’da başlayan ve sonu işgal güçleri (İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar, Ermeni çeteleri) için hüsran olan Kurtuluş savaşını hiç mi sana anlatmadılar ?

Eğer bugüne kadar okumadıysan veya sana anlatan olmadıysa işte sana kısa bir şekilde Şanlı Kurtuluş Savaşı ve kazanımları:

“Kurtuluş savaşı başlangıç tarihi 19 Mayıs 1919 olarak kabul edilen Türk milletinin işgalcilere karşı direniş ve bağımsızlığını geri alma savaşıdır.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı Devleti İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar tarafından işgal edildi. Doğu Anadolu kısmında da Ermeni çeteleri hareketlenmeye başladı. Bu sırada padişah ve Osmanlı hükümeti ise kendi çıkarlarını düşünüyor ve ülkenin işgaline karşı ses çıkarmıyorlardı. İşgallere karşı ilk silahlı direniş Batı Anadolu'da Kuva-yi Milliye hareketi ile olmuştur. 19 Mayıs 1919'da da Atatürk Samsun'a çıkarak Anadolu örgütlenmesinin ilk adımlarını atmıştır. Amasya genelgesini yayınlayan Mustafa Kemal daha sonra Erzurum ve Sivas kongrelerini toplamıştır.

Direniş Anadolu'da iyice güçlenince 23 Ekim 1920'de TBMM açılmıştır. Halkın yardımıyla silah ve erzak toplayan yeni ordu, doğu cephesi, güney cephesi ve batı cephelerinde savaşmıştır. 1-2. İnönü Savaşları ve Sakarya Meydan Muharebesi gibi önemli savaşlar verilmiştir. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile Anadolu'nun Türk yurdu olduğu kesinleşmiştir. Mudanya Ateşkes ve Lozan Barış Antlaşmaları imzalanmıştır”

Son bir soru

Sahi sen Kimsin ?

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HUKUKÇULAR ve HUKUK TEKNİKERLERİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.