DOLAR

32,5932$% 0.34

EURO

34,8371% 0.26

STERLİN

40,5242£% -0.21

GRAM ALTIN

2.504,84%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%0,60

TAM ALTIN

16.988,00%0,26

ONS

2.392,47%0,57

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2104719฿%1.69599

a
alan18-kopya

Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması, esnafa kira yardımı düzenlemesi ve okulların ne zaman açılacağı gibi önemli başlıkların konuşulduğu Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan "Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kendimize ve dostlarımıza huzurlu bir gelecek inşa etmek için fedakarca gayret gösteriyoruz. Son dönemde ABD'de Avrupa'da ülkemize yönelik yaptırım söylemlerinin artması üzüntü vericidir.

Türkiye, AB’den tam üyelik sözünü yerine getirmesini beklemektedir.

Biz ne komşularıyla ne de başka herhangi bir devletle gerilim hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz. Hiç kimsenin hakkımızı yemesine müsaade etmeyiz. Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa tepkimizi ortaya koyarak adaletin tesisi için çaba harcıyoruz.

Türkiye tarihi bir dönüm noktasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer almıştır.

Türkiye ve Azerbaycan'ın tasada ve sevinçte tek yürek olduğunu bir kez daha gösterdik.

Karabağ artık donmuş bir ihtilafı değil, hakkın batıla galip gelmesi sonucunda kazanılmış şanlı bir zaferi ifade ediyor.

Karabağ konusunda uluslararası alanda izleyeceğimiz yol haritasını ele aldık. Kimlikle Azerbaycan'a gidip geleceğiz

Vatan bayrak ve ezan uğruna canlarını feda eden Azerbaycan ordusunun kahraman neferlerine Allah'tan rahmet diliyorum.

TBMM Genel Kurulu'nda sürmekte olan 2021 bütçe görüşmelerinin meclisimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz tablolar çizen kurumlar değerlendirmelerini bizim dediğimiz yere getirmeye başladılar.

Asıl amacımız salgının hızlandırdığı küresel siyasi ve ekonomik yeniden yapılandırma sürecinde ülkemizi hak ettiği seviyeye çıkarmaktır.

Küresel ekonomide belki de iktisat tarihine geçecek bir dönem yaşıyoruz.

Salgınla başlayan sağlık krizi gelişmiş ya da gelişmekte olan ülke ayrımı yapmaksızın tüm makro ekonomileri derinden sarsıyor. Tüm bunların etkisiyle 2020'de küresel ekonominin yüzde 4'ün üzerinde küçülmesi bekleniyor. Salgının tedavisi konusunda başarıya ulaşan her adım çok hızlı küresel toparlanmayı beraberinde getirme potansiyeli taşıyor. Türkiye ekonomisi her türlü zorlu teste, yeni gelişen fırsatlara ve farklı senaryolara karşı hazırlıklı durumdadır. Hepsinden önemlisi her durumda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomimizin güçlü ve kırılgan yönlerini gayet iyi biliyoruz. Türkiye salgın sonrası döneme güçlü, dayanıklı olarak girmeye kararlıdır. Karamsarlık aşılayanlara inat bize ve ekonomi yönetimimize güvenmelerini istiyorum.

Salgın şartlarına rağmen yılın ilk 11 ayında organize sanayi bölgelerinde 251 fabrika üretime başladı. Üretim tarafındaki bu güzel gelişmelerin istihdama etkilerini görüyoruz. Aldığımız tedbirler sayesinde Eylül'de işsizlik oranı geçen seneye göre, 1,1 puan gerileyerek yüzde 12,7 olarak gerçekleşti.

Türkiye G-20 ve OECD ülkeleri arasında üçüncü çeyrekte en fazla büyüyen ülke oldu.

Gençler ve kadınlar başta olmak üzere her kesimde istihdam oranlarını çok daha yukarı seviyelere çekecek politikalara öncelik vereceğiz.

Salgının ülkemize görülmeye başladığı günden itibaren tüm vatandaşlarımızla birlikte, esnafımızın, tüccarımızın, iş insanımızın yanında olduk. Sosyal Koruma Kalkanı başlığı altında verdiğimiz karşılıksız nakit desteklerin tutarı 45 milyar lirayı buldu.

Halkımızın tasarruflarını Türk Lirası olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni artırmak için piyasa dostu adımlar atıldı. Vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum.

Geçtiğimiz hafta itibarıyla bankalarımızın döviz açık pozisyonu bulunmadığı gibi sektörde 3,2 milyar dolarlık döviz pozisyonu fazlası vardır

Portföy akımlarının yanında uluslararası doğrudan yatırımları da ülkemize çekmenin peşindeyiz.

Bütçe görüşmelerinden hemen sonra ekonomik, hukuki ve idari reform paketlerini Meclisimize taşımaya başlıyoruz. Ülkemizi salgın sonrası döneme hazırlıyoruz.

YERLİ AŞI

Bahar aylarında kendi aşımıza kavuşarak çok daha yaygın aşılama sürecine geçeceğiz.

MÜJDELERİ AÇIKLADI

Son kabine toplantımızda ilave tedbirleri milletimizle paylaştık. Bugün de alınan sonuçları değerlendirdik. Uyguladığımız tedbirlerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli bir görevdir. Bu çerçevede bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum.

Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz stopaj süresini, 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetindeki KDV oranını, 1 Haziran'a kadar uygulamaya devam edeceğiz.

Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinin de 1 Haziran'a uzatıma gittik.

806 bin vatandaşımız ile kısıtlamalar ile salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişi olan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız.

Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteği esnafımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz.

İş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.

Önümüzdeki 3 aylık süreçte esnafımıza toplam 5 milyarlık destek sağlamayı hedefliyoruz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Faturalara yansımayacak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.