DOLAR

32,5269$% -0.07

EURO

34,9392% 0.26

STERLİN

40,7846£% 0.34

GRAM ALTIN

2.422,43%-0,01

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%0,12

TAM ALTIN

16.173,00%0,10

ONS

2.318,68%0,14

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2101694฿%-3.15463

a
alan18-kopya

YKS Türkiye sekizincisi Gaziantep’te ama…

Gaziantep’te eğitim konusunda mutlaka adımlar atılması gerektiği ve seviyenin yükseltilmesi gerektiğini sürekli dile getirerek hep şikayet ederiz, hep eleştiririz ama zaman zaman da olsa eğitimde elde edilen başarıları maalesef görmezden geliriz.

İşte bu görmezden gelmelere en güzel örnek…

Aylarca çalışmanın hem de hiçbir destek almadan, özel bir dershaneye gitmeden, özel dersler almadan sadece kendi imkanlarıyla çalışarak girdiği YKS sınavından sözel bölüm Türkiye sekizinciliği gibi bir derece elde eden Güllü Bozbaş.

Sınav sonuçları açıklanalı kaç gün oldu, bu başarılı öğrencimizin ne kapısını çalan olmuş bugüne kadar ne de başarısından dolayı ailesinin dışında kutlayan.

Neden mi ?

Bence en büyük nedenlerden birisi, şehrimizin üst tabaka dediğimiz kesimin çocuklarının eğitim gördüğü özel kolejlerden birisinde okumamış olması.

Yani kendi yağında kavrulan bir ailenin çocuğu, kendi imkanları ile belki de çok zor şartlar altında hayallerine kavuşabilmek için mücadele vermesindendir.

Eğer, bahsettiğim o özel okullardan herhangi birisinde okumuş olsaydı ve bu azımsanmayacak başarıyı elde etseydi, hiç kuşkum yok ki, biz bu kızımızın başarısını bir dostumuzun açtığı telefonla değil, şehrin bir çok bölgesine asılan boy boy afişlerden öğrenirdik.

Ama olsun, en azından dostumuzun telefonuyla geleceğin belkide bilim adamı Güllü kızımızın kapısını çaldık, başarısının sırrını ve hayallerini, geleceğini nasıl planladığını öğrenme imkanı bulup kendisini de kutlama imkanı bulduk.

Sohbet sırasında o kadar gururluydu ki, hedefinin TIP ve eğitimini de İstanbul’da almak olduğunu söylerken, satır arasında ailesinin maddi yönden kısıtlı imkanlara sahip olması nedeniyle burs alabilirsem belki ailemin omuzundaki yükü bir nebze olsun hafifletmiş olurum diyebildi.

Güllü Bozbaş, şimdi uzun yıllardır kurduğu hayallerinin peşinden koşacak, istediği Üniversiteye elde ettiği başarıdan dolayı çok rahat kayıt yaptıracak ama ailesinin kendisini hangi şartlarda okutmaya çalıştığı hep aklının bir köşesinde olacak. Bu belkide motivasyonunu etkileyecek.

Yapılması gereken, bu kızımıza sahip çıkmak, kendi deyimiyle ailesinin omuzundaki yükü hafifletebilmesi için ona burs sağlamak.

Kim buna vesile olur, kim hangi imkanları sağlar bilemem ama bu başarı karşılıksız bırakılmamalı bence…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tatil Dostu Aksesuarlar

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.