DOLAR

32,6034$% 0.39

EURO

34,8741% 0.39

STERLİN

40,7048£% 0.25

GRAM ALTIN

2.493,76%0,39

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%-0,12

TAM ALTIN

16.964,00%-0,42

ONS

2.382,35%0,15

BİST100

9.570,98%0,49

BİTCOİN

2133882฿%5.35071

a
alan18-kopya

YÖRÜK TÜRKMEN VAKFI’NDAN AZERBAYCAN’A DESTEK

Gaziantep Yörük Türkmen Vakfı Gaziantep Şubesi Ermenistan tarafından Azerbaycan’a yapılan saldırıları ve Azerbaycan topraklarının işgalini protesto ederek destek için bir basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Yörük Türkmen Vakfı Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göğebakan ve vakıf sözcüsü Resul Ağır tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“Gaziantep Yörük Türkmen Vakfı olarak yıllardır işgal altında olan kardeş ülke Azerbaycan’ın öz ana vatanında başlatmış olduğu haklı mücadelesini tek Millet iki Devlet anlayışı neticesinde sonuna kadar desteklemekteyiz.

İşgalci Ermenistan kendine yakışan bir şekilde her zaman olduğu gibi yapılan ateşkeslere uymayarak, 12 Temmuz 2020 tarihinde yine ateşkesi Tovruz’a saldırarak bozmuştur. Bu saldırısıyla Ermenistan bölgede barışın ve istikrarın kalıcı tesisi önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği savunmasını destekliyoruz.

Ermenistan devleti bilmelidir ki Azerbaycan Türkleri Ermenistan’ın bu tecavüzcü siyasetine boyun eğmeyecektir.  Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Ermenistan işgali altında olmasına rağmen ateşkese uymayan taraf yine Ermenistan olmuştur. Bu işgale son vermek ve topraklarının güvenliğini sağlamak gayesiyle Azerbaycan tarafından başlatılan askerî hareket meşrudur. Dağlık Karabağ’ın 30 yıl önce Ermenistan tarafından haksız işgali kabul edilemez. Bu uluslararası hukuka aykırı işgalle başlayan katliamlar ve sürgünler Azerbaycan Türklerini mağdur etmiştir.

Uluslararası camianın, terörist devlet Ermenistan’ın işgal atında olan Dağlık Karabağ bölgesinde kadın, çocuk ve sivil-asker ayırt etmeden saldırılarını görmesini ve bu saldırılar sebebiyle zarar gören Azerbaycan Halkının yanında olmaya davet ediyoruz.

Coğrafi açıdan da bakıldığında Dağlık Karabağ bölgesinde işgalci olarak bulunan Ermenistan, Türkiye ile Türk dünyası arasındaki kara bağlantısına saplanmış paslı bir hançerdir. Bu paslı hançerin bağrımızdan çıkarılması için yapılması gereken ilk şey Azerbaycan’ın öz toprağı olan ve Türk dünyası için stratejik önem taşıyan Dağlık Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasıdır. Ermenistan 30 yıla yakın süredir işgal ettiği Azerbaycan Türk topraklarından derhal çekilmeli işgale son vermelidir.

Azerbaycan ordusu Erivan’a kadar gidip üç renkli bayrağını oraya dikebilecek kadar güçlü bir ordudur. Şunu herkes bilsin ki Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır. Bu toprakların geri alınması için canımızla, kanımızla, bütün varlığımızla can Azerbaycan’ın ve dünyanın neresinde olursa olsun bütün Türk devletlerinin ve Türk milletinin bir parçası olan soydaşlarımızın daima yanlarındayız.

Yörük Türkmen Vakfı Gaziantep Şubesi olarak Azerbaycan’ın başlattığı meşru girişimleri bütün varlığımızla destekliyor şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN DİN GÖREVLİLERİNE ANLAMLI HEDİYE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.