DOLAR

32,5205$% -0.09

EURO

34,8009% -0.2

STERLİN

40,4626£% -0.15

GRAM ALTIN

2.419,40%-0,42

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%-1,06

TAM ALTIN

16.186,00%-0,99

ONS

2.315,00%-0,29

BİST100

9.757,11%1,16

BİTCOİN

2159501฿%0.15369

a
alan18-kopya

YSK, CHP ve İYİ Parti’nin talebini reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’un tamamında seçimlerin yenilenmesine dair CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarının reddine karar verdi. Oybirliğiyle alınan karar sonrası İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine dair YSK kararı kesinleşmiş oldu.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’un tamamında seçimlerin yenilenmesine dair CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarının reddine karar verdi. Oybirliğiyle alınan karar sonrası İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine dair YSK kararı kesinleşmiş oldu. YSK ayrıca Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi

YSK’nın AK Parti’nin olağanüstü itirazı üzerine “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran’da yenilecek” kararı vermişti. Bu karar sonrası CHP ve İYİ Parti YSK’ya başvurarak, İstanbul’da 39 ilçenin tamamında seçimlerin iptalini ve yenilenmesini talep etti.

CHP ve İYİ Parti’nin tam kanunsuzluk başvurusunda 24 Haziran’dan yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin de iptalini istedi. Başvuru dilekçelerinde özetle “madem sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük nedeniyle İstanbul büyükşehir belediye Başkanlığı seçimi iptal ediliyor, o zaman aynı usulle teşkil edilen sandık kurullarının görev yaptığı İstanbul ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimleri ile 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli” görüşüne yer verildi.

OY BİRLİĞİYLE RET

CHP ve İYİ Parti’nin başvurusunu görüşmek üzere toplanan YSK, yapılan başvuruyu oybirliğiyle reddine karar verdi. Bu karar sonrası İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine dair YSK kararı kesinleşmiş oldu.

MUSTAFAKEMALPAŞA İTİRAZI REDDEDİLDİ

İYİ Parti, Bursa Mustafakemalpaşa’daki seçimleri de İYİ parti YSK’ya taşımıştı.

İYİ Parti daha önce yaptıkları tam kanunsuzluk başvurusunun reddine ilişkin kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Bu talep de YSK tarafından reddedildi.

GEREKÇELİ KARAR BEKLENİYOR

Öte yandan, YSK’nın sandık kurullarının “usulsüz” teşkili nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesine dair kararının gerekçesini de bu hafta açıklaması bekleniyor. 7 üye neden iptal oyu kullandıklarına dair gerekçelerini, Başkan Sadi Güven dahil 4 üye ise neden iptal talebinin reddi yönünde oy kullandıklarına dair muhalefet gerekçelerini kaleme alacak.

DEMİRCİ'DE SEÇİMLER YENİLENECEK

Ayrıca, YSK Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Beldesi’nde yeni seçim yapılmasına karar verdi.

Demirci Beldesinde 31 Mart seçimlerini BBP adayı Ramazan Bozlak kazanmıştı. Ancak YSK itiraz üzerine Bozlak’ın mazbatasını iptaline karar verdi. Bu karar sonrası yeni başkan belediye meclisi üyeleri arasından seçilecekti. Ancak tüm belediye Meclis asıl ve yedekleri istifa kararı aldı. Bu karar sonrası YSK, 2972 sayılı yasanın 29. Maddesine göre Demirci beldesinde yeni seçim yapılması karar aldı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İstanbul’un yeni Seçim Kurulu Başkanı belli oldu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.