DOLAR

32,3316$% 0.24

EURO

35,1057% -0.08

STERLİN

41,0514£% 0.07

GRAM ALTIN

2.298,32%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,41

TAM ALTIN

15.974,00%-0,10

ONS

2.210,63%0,73

BİST100

8.978,17%1,95

BİTCOİN

2289403฿%1.21293

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ZİHNİME 5 DK

Yaşam içerisinde bazı zorluklar yaşıyoruz. Bazen iniş-çıkışlar bulunuyor hayatımızda. Genel anlamda hepimiz bir kurtuluş içerisindeyiz. Yaşam kim için dört dörtlük oluşturulmuş ki ?  Fakat hepimizin içerisinde küçük bir kor bulunuyor kıvılcım için bekleyen.  Biz ise bu kıvılcımı oluşturacak bir ateş bekliyoruz.

Çoğu zaman kendi içsel dünyamıza kapılıp dışarıdan gelebilecek olan maddi ve manevi destekleri beklemekteyiz. Her zaman dışarıdan bir destek beklemek çokta güzel bir olay değil.  Destek beklediğiniz kişiler sizin ile ilgili her şeyi bilmeli ve aynı zamanda bunlara şahit olmalı ki sizi doğru bir şekilde yönlendirebilsin.

Buna örnek olarak yaşam üzerinde arkadaşlıklar kuruyoruz ve çoğunlukla mükemmel bir güven içerisinde gerçekten bizim için iyi düşüncelere sahip olduğunu ve sadece bizim için iyi olanları düşünebileceğine inanıyoruz. Bazı durumlarda düşüncelerimiz özellikli ve önemli duygulara sahip değilse bu şekilde kendimize çok yakın htiğimiz birisi ile paylaşım yapmak en azından sözel olarak bir kişi ile bile paylaşmak beynimizde oluşun zihin yorgunluğunun bir nebze önüne geçebilir.

Peki biz bunların hiçbirini yapmak istemiyoruz. Kendi içsel dünyamızı farklı kişiler ile paylaşmak istemiyoruz. Gündelik yaşantımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bedensel ve zihinsel yorgunluğumuz gittikçe artıyor. Sonuç olarak ise iş yaşantımız ve özel hayatımızda belirli aksaklıklar yaşamamıza sebep oluyor.

Bu durumda beyni bir çöp poşeti şeklinde örneklendirelim ve içerisini bol bol artıklar ile dolduralım. Bir çöp poşetinin dolma haznesi ne kadardır ki bunu da bir düşünelim.Bir sürü paketi içerisine attık bazıları biraz dolu, bazıları biraz boş ve bazıları ise tamamen dolu bir şekildedir.  Bir süre sonra bu poşet doldu,taştı ve artık içerisine hiçbir ekleme yapamıyoruz.

Bizim olduğumuz duruma gelirsek yorgun, bitkin artık gündelik konuşmalardan bile sıkılmış bir duruma gelmiş oluyoruz. Çünkü zihin yorgunluğumuz ve zihin doluluğumuz gerektiğinden fazla oldu. Bu demek değildir ki böyle bir durumla karşılaşmamak için kendimizi tüm varlığımızla paylaşmalıyız.  Biz de bireysel olarak zihin yorgunluğumuza bir çözüm üretebiliriz. Belki de düşündüklerimiz sadece bize göre çok dolu ve çok yoğun. Belki de zihnimizi belirli yöntemler ile aydınlatırsak bunlarına hepsine bir son verebiliriz. Fakat bu aydınlanmaları günlük olarak en azından kendimize akşam yatmadan önce 5 dakikalık bir zihin temizlemesiyle engelleme yapabiliriz.

Şimdi bu 5 dakikalık zihin temizleme egzersizini birlikte yapmaya ne dersin?

Süpürge yöntemi adında bir temizleme ile başlayabiliriz ;

Omurga düz ve baş hafifçe ileriye eğik olarak rahat bir pozisyonda oturun. Hafifçe gözlerinizi kapayın ve birkaç derin nefes alın. Sonra nefesiniz siz müdahale etmeden doğal bir şekilde gelsin. Kusursuz bir şekilde sessiz ve yavaş olacak, fakat derinlik ve ritim farklılık gösterecektir. Bedenize odaklanın ve nefesin vücudunuzda bulunan tüm organları oksijen ile doldurduğunuzu düşünün ve yavaş bir şekilde tekrar nefesinizi dışarıya gönderin.

Bir sonraki aşamada;

Zihinde beyin veya bilinç geniş ve loş bir oda olarak düşünülür yani hayal edin. Fakat odanın tabanı, çeşitli çöp artıkları, tozlar ve küçük eşyalarla doludur. Önce, odanın kirliliğini bütünüyle algılamak için yerini görmelisiniz, bilincinizden yayılan ve yavaş yavaş artan bir ışığın odayı gittikçe aydınlattığını imajine etmeye başlayın, her köşenin aydınlandığından ve her şeyi gördüğünüzden emin olduğunuzda bu kez elinizde bir saplı süpürgenin bulunduğunu varsayın. Artık odayı süpürmeye başlayabilirsiniz, yavaş yavaş ve dikkatle, çöpleri düşleyin ve bilin ki onlar sizin günlük yaşamda bilincinizde biriken negatif etkilerdir, süpürmeyi bitirin, tüm artıkları köşeye topladıktan sonra odanın artık aydınlık ve tertemiz olduğundan emin olun. Son olarak odanın çöplerini toplamış olduğunuz köşede zeminde sonsuzluğa açılan bir kuyuyu imajine edin, kuyunun karanlık ağzını iyice gördükten sonra çöpleri oradan içeriye dökmeye başlayın. Artık onlar geriye dönmeyecek şekilde sonsuzlukta yok olacaklardır. Şimdi her köşesi aydınlanmış tertemiz bilinçaltı odanızın kapısını kapatıp, güncel bilincinize geri dönebilirsiniz. 

Her gün uygulama yaparak geliştiğinizde, her zaman yanınızda olan çok faydalı bir araç olacaktır. Üzücü her meselede –tepki vermeden önce- yapabilirsiniz. İç gerginlik ve stresten rahatsız olduğunuzda yapabilirsiniz. Uyumanıza yardımcı olması için yapabilirsiniz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ: NECATİ BAĞCI CİNAYETİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.