DOLAR

32,3892$% 0.2

EURO

35,0708% -0.09

STERLİN

41,0764£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,51%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

TAM ALTIN

16.242,00%1,89

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.142,40%0,69

BİTCOİN

2261791฿%-1.63801

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var

Gaziantep Valisi Davut Gül, Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı’nda, toplum olarak afet ve acil durumlara hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve AFAD işbirliğinde düzenlenen Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı, videokonferans üzerinden gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, JICA Türkiye Ofisi Temsilcisi Nobuhiro Ikuro ve diğer ilgililer katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada,  AFAD durumuna hazırlıklı olmanın önemine değindi,  özellikle zihniyet dönüşümü ve afet öncesi duruma dikkat çekti.

AFAD durumundaki meselelere hazırlıklı olmayla ilgili, hem belediyelere, hem kamu kurum ve kuruluşlarına görevler düştüğünü ifade eden Vali Gül, bu anlamda toplumda yaşayan herkese görev düştüğünü dile getirdi.

Afet öncesi yapılması gerekenler noktasında her şeyin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Gül, “Genel olarak baktığımızda afet sonrası çalışmalarımızın çok başarılı olduğunu görüyoruz.  Afet durumunda da kurtarma, ilk müdahale konusunda iyiyiz ama afet öncesi durumlarda hepimizin yaptıklarını, yapması gerekenleri tekrardan gözden geçirmesi gerekiyor. Çalıştayımızda Japon dostlarımız da var. Orada deprem olduğunda, herhangi bir afetle karşılaşıldığında insanların çok az zararla bu afetleri atlattığını görüyoruz. Demek ki yüksek teknoloji kullanıldığında, iş tam anlamıyla yapıldığında afetlerde çok zarar görülmeyebiliyor. Bu tecrübeyi Türkiye’ye nasıl getirebiliriz, ne yapmamız gerekiyor onu konuşmak gerekiyor” dedi.

Gaziantep özelinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Gül, “Bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Bu zihniyet dönüşümü ile ilgili Gaziantep’te son 15 günün içerisinde iki toplantı yaptık. Bu toplantıların birincisini kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile karar vericiler olarak yaptık. İkincisini de yine belediye başkanlarımız ve meslek odalarımız ile yaptık. Özellikle meslek odalarından beklentimiz bu uygulamanın içerisinde olmaları nedeniyle konunun tarafı olmaları. Vatandaşlarımızın ise binalarının dayanaklıklarının arttırılması, hangilerinin sağlıklı olup olmadığı, yapı stoğunun nasıl değerlendirebileceğini bilmesi ve dikkat etmesi gerekiyor. Kamunun kendi hizmet verdiği binaların olabildiğince o anlamda bir testten geçirilmesi lazım. Sonuç olarak bu sorunu el birliği ile ancak ortadan kaldırabiliriz” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.