DOLAR

32,3716$% 0.16

EURO

34,9710% -0.3

STERLİN

40,9526£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,14%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

TAM ALTIN

15.961,00%-0,28

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.129,12%0,54

BİTCOİN

2276168฿%0.26777

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

HALI TEZGÂHLARI ÜRETİME BAŞLIYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından bir süre duran Halı tezgahları yeniden çalışmaya başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin fabrikalarda yaptığı incelemelerin ardından çalışılabilir raporu ile Halı üreticileri,  depremzedenin ihtiyaç duyduğu başta sıcak yemek olmak üzere halı, battaniye, ısıtıcı ve diğer ihtiyaç maddelerini temin edebilmek için yeniden işbaşı yaparak üretime başladı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığında toplanan halı üreticileri yaraların sarılmasına devam edileceğini ve üretim tesislerinin faaliyete geçerek üretime en kısa sürede başlanması yönünde ortak karar aldı.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Hatay’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde etkisini gösteren 7,7 ve 7,6’lık depremde Gaziantep’te büyük yaralar alırken olay anından itibaren kolları sıvayan Gaziantepli halı üreticileri fabrikalarında sıcak yemek üretimine başlarken yüzbinlerce metrekare halı ve binlerce battaniyeyi de depremzedeler için kurulan barınma merkezlerine sevk ederek yaraların sarılmasına destek verdiler. Ülkemiz ve bölgemiz zor bir süreç yaşıyor. Bu zor süreçte hepimiz kenetlenerek birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz” dedi

FABRİKALAR HALI ÜRETİMİNE YENİDEN BAŞLIYOR

Ülke genelinde normalleşme sürecine girildiğini de ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan “Bir yandan yaralarımızı sararken diğer yandan da normalleşme sürecini sağlamak zorundayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından GAOSB’de bulunan tesislerimizde yapılan incelemelerin ardından üretim yapılabilir yönündeki raporları da bizleri rahatlattı. Sektör temsilcilerimizle yaptığımız toplantıda halı fabrikalarının üretime hazır olduğu ve planlı bir şekilde üretime başlayabileceği yönünde ortak bir karar alındı. Bugün birçok tesiste halı üreticileri yavaş yavaş üretime geçerek ihtiyaç duyulan halıların üretimini gerçekleştirmeye başladı. Bugünden sonra diğer halı fabrikalarımızda kademeli olarak çalışmaya başlayarak üretime geçmeye hazırlanıyor. Bizler bir yandan depremzedelerin yaralarını devletimizin öncülüğünde sararken diğer taraftan da ekonomik normalleşmenin sağlanması, çarkların yeniden dönmeye başlaması için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte çeşitli merkezlerde barınma ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlarımızın evlerinin denetlenerek doğalgaz, elektrik ve su ihtiyaçlarının karşılanmasının ardından normalleşme süreci daha da hızlanacaktır. Bu zorlu süreci ve yaşanan sıkıntıları çalışarak çözmek zorundayız” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

OSB’DE TÜM FABRİKALAR ÜRETİME HAZIR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.