DOLAR

32,5254$% -0.06

EURO

34,9835% 0.39

STERLİN

40,8173£% 0.58

GRAM ALTIN

2.434,19%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,15

TAM ALTIN

16.228,00%-0,03

ONS

2.327,01%0,49

BİST100

9.779,91%0,59

BİTCOİN

2074516฿%-4.11578

a
alan18-kopya

“HDP, MUHALEFETİN GİZLİ ORTAĞIDIR”

Çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen  AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kurtulmuş, 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesinin kendileri açısından bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, o masada HDP’nin de gizli olarak yer aldığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gaziantep’in çok farklı kültürlerin yaşadığı bir barış kenti, üretim kenti olduğunu ve bu kentte olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA”

Dünyanın içinden geçtiği dönemden dolayı Türkiye’nin bu coğrafyada yeniden güçlü bir ülke olmaktan başka çaresi olmadığını dile getiren Kurtulmuş, “Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz, ümit ediyoruz ki Türkiye’nin de bu konudaki ara buluculuğuyla çözülecektir” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki krizle ilgili Türkiye’nin müzakere ve diplomasi yöntemleriyle hareket edeceğini ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şöyle konuştu:

Rusya ile Ukrayna arasında çok büyük bir gerilim söz konusu. Türkiye olarak bu bölgede yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi bölgemizin barış ve esenlik merkezi haline getirilmesi en büyük temennimizdir. Bu bölge dışındaki emperyalist güçlerin milli çıkarları, bu coğrafyanın daha fazla bölünmesinden, parçalanmasından yanadır. Bizim milli çıkarımız ise bu coğrafyanın daha fazla kenetlenmesi ve güçlenmesinden yanadır. Onun için etnik çatışmaların, etnik ayrımcılığın birtakım siyasi farklılıkların üzerinde durmak yerine, bölge halklarımızla birlikte ortak hedeflere doğru yürümemiz gerekmektedir. Onun için bu sorunların hepsini müzakere etmeliyiz. Oturup müzakere edilip bu sorunların çözülmesi kanaatindeyiz. Şu anda Rusya ile Ukrayna arasında çıkan kriz, esas itibarıyla sadece iki ülke arasındaki kriz değildir. Bir tarafta Rusya, diğer tarafta Avrupa Birliği ve arkasında NATO ve Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni önümüzdeki döneme ilişkin güçlü olmak için ortaya koydukları bir mücadeledir. Umarız bu kriz, en kısa sürede çözülecektir. Her iki taraf da atacağı son adımları atacaktır. Her iki tarafın da kırmızı çizgisi vardır. Rusya’nın kırmızı çizgisi, Ukrayna’nın NATO ülkesi olmasıdır. Batı’nın kırmızı çizgisi ise bazı bölgelerin Kırım’ın ilhakında olduğu gibi Rusya tarafından ilhak edilmesidir. İki tarafın da bu kırmızı çizgiyi aşmayacakları taraftarıyım. Türkiye olarak Cumhurbaşkanı’mız bu krizin çözülmesi için her iki tarafla da diplomasi faaliyetlerini yaparak krizi çözecek adımlar atıyor. Geçtiğimiz hafta Ukrayna seyahati oldu. Ardından Putin, Türkiye’ye gelecek, onun programları yapılıyor. Ümit ediyoruz ki Türkiye’nin de bu konudaki ara buluculuğuyla bölgede önemli bir güç olan Türkiye’nin, yine bölgenin istikrarı ve esenliği için, ara buluculuğuyla bu kriz çözülecektir. Bölge daha büyük bir türbülansın içine girmeden mesele aydınlanmış olur.

AĞIR YÜKÜ AZALTMAK İÇİN YENİ KARARLAR ALIYORUZ

Milletin fiyat pahalılığı yükünü azaltmak için her gün yeni kararlar alıyoruz. Özellikle Aralık ayında yaşadığımız daha doğrusu tesirlerini hissettiğimiz ekonomik gelişmelerdir. 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkileyen pandemiden dolayı ekonomik ve sosyal etkileri olan ve bundan sonra 10 yılı etkileyecek bir süreçten geçtik. 2020 yılında sadece 2 ülke pozitif olarak büyüdü. Bunlarda birisi Türkiye diğeri Çin’dir. Türkiye yaptığı üretimlerle pandemi öncesi sürece ulaşmış durumdadır. Üretmeye de devam edeceğiz. Gıda ve enerji alanındaki olağanüstü fiyat artışları tüm ekonomiyi etkiledi. Türkiye çok direndi, ancak son aralık ayında önce döviz yükselişi ve arkasından hayat pahalılığı süreci ile ekonomik gidişatı hissediyoruz. Bunu söyleyince muhalefet bozuluyor ama muhalefet bu tedbirleri biliyor da iktidar bilmiyor mu algısını var. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Milletin yaşadığı ağır yükü nasıl hafifletiriz, konusunda her gün yeni bir karar alınıp yeni atımlar atılıyor.

TÜRKİYE ÜRETEREK BÜYÜYEBİLİR

Türkiye’nin üretmesi ve ürettiği ürünleri ihracat ederek para kazanması gerekiyor. Türkiye dışarıdan gelecek sıcak para ve yüksek faizle kendi ekonomik ihtiyacını karşılayamaz. Türkiye üretip, ihracat yaparak dışardan kazandığı paralarla ekonomisini güçlendirmek durumundadır. Yolumuz budur. Üretim yatırım ve istihdam destekli bir yatırım modeli ile yolumuza devam ediyoruz. Döviz kurlarında sabit bir yatay geçişe geçtiğini görüyoruz. İstikrar bir ülkenin can damarıdır. Bu istikrarın sağlanması için önemli bir adım atılmıştır. Küresel fiyat artışlarından kaynaklanan artışlar ve vatandaşlarımızın alım gücünü arttıracak adımlar atılacak. Asgari ücretin arttırılması konusunda vatandaşımızın yanında olmaya devam ettik. Elektrik enerjisinde ilave bir indirimin yapılacağı bakanlık tarafından gündeme getirilmesi, sorunların farkındayız. Öldük, bittik edebiyatı yapmadan ne kadar vahim bir durumla karşı karşıya olduğumuz biliyor ve vatandaşlarımızın alım gücünü arttıracak tedbirleri arttıracak adımları atmaya devam edeceğiz.

EKONOMİ YAZ AYLARINDA DÜZELECEK

Yaz ayları ile birlikte ekonomideki zor tabloyu kolay hale geleceğini biliyoruz. Şartlara ne olursa olsun bizim siyasi hedefimiz yeniden güçlü Türkiye olmaktır. Şartlar ne olursa olsun bütün imkanlarımızı bu istikamette harcayacağız. Türkiye en kısa süre içerisinde dünyanın en büyük 10 ekonomisine girecektir.

HDP 7. ORTAK

6 Muhalefet partisinin bir masa etrafında buluşması son derece normal. Biz partilerin bir araya gelmesinden, müzakere etmesinden asla rahatsızlık duymayız ama ne konuşulacaksa bunların çok açık şekilde konuşulması lazım.

muhalefetin bir araya geldiği toplantı Türkiye gündeminde yer aldı. 28 Şubat tarihinde de ortak bir açıklamaları olacağı bildirildi.  HDP bu ittifakın neresindedir. Milletimiz bunu bilmeli ve değerlendirmeli. Onlar ittifakları gizli olarak HDP ile müttefikler. HDP’yi küstürmeden gizli bir ittifak yürütüyorlar. Aslında 6+1 demek lazım. Bu masada 6 değil 7 parti vardır. Orada 7. Parti olarak HDP’de vardır. Şimdiye kadar muhalefet cenahının en büyük eksikliği, başta ana muhalefet partisi olmak üzere siyasetlerini sadece AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı üzerine kurmuş olmalarıdır. Güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediyorlar. Bunu konuşabiliriz ancak bu ülkede hakem millettir. Bu sisteme nasıl geri gideceğinizi anlatırsınız. Sonra seçilirsiniz.  Eğer iktidar olacaklarsa hangi programla milletin karşısına çıkıp, neyi, ne şekilde çözeceklerini ifade etmeliler. Bu anlamda biz muhalefet partilerinin, Türkiye sürekli öldü, bitti, AK Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapmalarını beyhude bir çalışma olarak görüyoruz. Seçime çok bir süre kalmadı. Vatandaş sadece Cumhurbaşkanı adayının kim olduğuna bakmayacak. Partiler hangi konuda bir araya geliyorlar ve hangi konuda iş birliği yapıyorlar ona bakacak.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GGC, MEDYA’NIN SORUNLARINI KURTULMUŞ’A RAPOR ETTİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.