DOLAR

32,5257$% -0.06

EURO

34,8849% 0.09

STERLİN

40,7036£% 0.24

GRAM ALTIN

2.431,34%0,35

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%-0,44

TAM ALTIN

16.210,00%-0,29

ONS

2.329,35%0,60

BİST100

9.770,38%0,50

BİTCOİN

2078673฿%-4.08778

a
alan18-kopya

HELAL OLSUN SANA MUSTAFA

Gaziantep’te, 35 yaşındaki belediye işçisi Ahmet Ataş, alışveriş yapmak için çamurlu ayakkabılarla gittiği markete girmeden önce ayakkabılarını çıkartarak, çoraplarıyla alışveriş yaptı. Belediye işçisinin bu hareketi market sahibini oldukça duygulandırdı.

Merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan işçi Ahmet Ataş, Beykent Mahallesi’ndeki ağaçlandırma çalışmasına katıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından alışveriş için yakındaki markete giden 4 çocuk babası Ataş, çamurlu ayakkabılarını çıkartarak markete girdi. Durumu fark eden market sahibi Abdullah Bayar’ın ısrarlarına rağmen Ataş, çorapları ile girdiği dükkanda alışveriş yaptı. Ataş’ın alışveriş yaptığı anlar, marketin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

MARKETE ZARARIM OLSUN İSTEMEDİM

Alışveriş için gittiği marketin temiz olduğunu fark edince çamurlu ayakkabıları ile dükkana girmek istemediğini ifade eden Ahmet Ataş “Ayakkabım çamurluydu. O şekilde içeriye girmeyi uygun görmedim. Market sahibi ne kadar ısrar etse de vicdanım rahat etmedi. Markete zararımız olsun istemedim, ayakkabılarımı çıkarıp öyle alışveriş yaptım” diye konuştu.

“ÇOK ETKİLENDİM”

Belediye personelinin hareketi karşısında çok duygulandığını belirten Market sahibi Abdullah Bayar ise, “Böyle güzel bir olay ile hiç karşılaşmadım. Kapıda ayakkabısını çıkarmaya çalıştığını gördüm. İçeriye o şekilde gelmesini söyledim. Benim ısrarıma rağmen kabul etmedi. Ayakkabılarını çıkarıp, çoraplarıyla girdi ve alışverişini yaptı. Bu davranışı çok hoşuma gitti. Duygulandım, çok etkilendim ” dedi.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yaklaşık bir yıldır Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde belediye personeli olarak çalışan 4 çocuk babası Ahmet Ataş, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından sergilediği örnek davranışından dolayı altın ile ödüllendirildi.

Sergilediği örnek davranıştan dolayı çalışma arkadaşı Ahmet Ataş’ı kutlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Çalışma arkadaşımız Ahmet Ataş kardeşimize teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir davranış gösterdi. Bildiğiniz üzere Şehitkamil Belediyesi olarak biz her sene mart ve kasım aylarında ‘Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil” projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Bu etkinliğimizin bu sene 24’üncüsünü gerçekleştirdik. 24’üncü ağaçlandırma çalışmasını bu sene Beykent Mahallemizde yaklaşık 46 dönüm bir arazi üzerinde yaptık. Bizlerde Ahmet kardeşimiz ve protokolümüz ile birlikte gittik, ağaç diktik. Bizlerin de ayakkabıları çamur oldu. Ama biz geldik, geldiğimiz yerde temizledik. Ahmet kardeşimiz sahada çalışırken alışveriş yapmak için bir markete gidiyor. Markete girerken bakıyor içeri pırıl pırıl, tertemiz ‘benim bu ayakkabı ile buraya girmem doğru değil, buradaki çalışan insanlara da yazık’ diyor. Ayakkabısını çıkararak marketin içerisine giriyor. Market sahibi kardeşimiz ‘hiç önemli değil, sen gel müşteri değil misin’ demesine rağmen Ahmet kardeşimiz içine sindiremediği için ayakkabısını çıkarıp, alışverişini yapıyor; alışverişini yaptıktan sonra dışarı çıkıp ayakkabısını giyip görev yerine gidip yeniden ağaç dikmeye devam ediyor” dedi.

“BU DAVRANIŞ HEPİMİZE ÖRNEK OLSUN”

En güzel temizliğin kirletmemek olduğunu ifade eden Fadıloğlu, “Kirletmeme konusunda bu hassasiyeti gösterdiği için Ahmet kardeşime yürekten teşekkür ediyorum ve bu davranışın hepimize örnek olması gerektiğine inanıyorum. Şehrin her noktasında parklara gidiyoruz, çekirdek yiyip bir kenara atmak ne kadar yanlış bir davranış. Çünkü onu temizleyenin de insan olduğunu unutmamamız lazım. Bu insanlar için harcanan giderlerin de milletin kaynağının olduğu unutulmaması lazım. Kaynakların verimli kullanılabilmesi adına kirletmeyerek hem kent hem belediye hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de çevreye zarar vermemiş olacağız. Ahmet kardeşim markete ayakkabı ile girer, kirletir. Fakat ondan sonra paspas yapacak olan arkadaşın iş gücü kaybını düşünelim. O paspasın yıkanması için harcanacak suyu, deterjanı hesap edelim. Orada kullandığı temizlik malzemelerinin tekrar deforme olmasına düşünelim. En ufak bir ayakkabı ile girmenin getirebileceği külfeti hesap ettiğinizde çevreye karşı ne kadar duyarlı olsak o kadar önemlidir. Ben böyle çalışma arkadaşlarına sahip olduğum için kendimi şanslı kabul ediyorum ve Ahmet kardeşimi yürekten kutluyorum. Bu davranışın bütün hemşirelerimize rol model olmasını diliyorum. Ahmet’in şahsında ağaç dikme çalışmalarında emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“YÜKSEK ENFLASYON TÜM DÜNYADA EN BÜYÜK SORUN”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.