Categories: Asayiş

HIRSIZLAR BAĞEVLERİNİ TALAN ETTİ

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi’ndeki evlere dadanan hırsızlar, boş buldukları bağ evlerini talan ettiler. Vatan ve Hürriyet Partisi Gaziantep İl Başkanı Şemsi Ayaslan’ın Yeşilkent Mahallesi 300 nolu küme evler sokaktaki Bağ evine giren hırsızlar, değerli eşyaları çalarken, evin içerisini de bazı bölgelerini kırarak dağıttılar.

Oğuzeli ilçesi, Yeşilkent Mahallesi sakinleri hırsızlar yüzünden gece uyku uyuyamıyor. Gece saatlerinde özellikle bölgede bulunan bağ evlerine dadanan hırsızlar, buldukları değerli eşyaları çalarken, evlerin içirişinde bulunan kabloları da sökmek için duvarları kırıp döküyorlar.

Vatan ve Hürriyet Partisi Gaziantep İl Başkanı Şemsi Ayaslan’ın bölgede bulunan Bağ evine giren hırsızlar, içerideki değerli eşyaları ve kuyudan su çekmek için kullanılan dalgıç’ı çalarken, kapıyı ve pencere parmaklıklarını kırarak girdikleri evin içerisindeki elektrik kablolarını sökmek için duvarlara da zarar verdiler.

Sabah saatlerinde Bağevine giden Ayaslan, evin kapı ve pencere korkuluklarının kırık olduğunu gördüğünde büyük şaşkınlık yaşayarak güvenlik güçlerine evine hırsız girdiği gerekçesiyle ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, çevrede incelemelerde bulunurken, hırsızların evin içerisindeki kabloları sökmeye çalışırken kestikleri ellerinden akan kandan da örnekler alarak kimliklerinin tespit edilmesi ve yakalanmaları için çalışma başlattı.

BÖLGE HALKI RAHAT UYKU UYUYAMIYOR

Yeşilkent Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, son günlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle evlerinde rahat uyku uyuyamadıklarını, çoğunlukla sabaha kadar hırsız nöbeti tuttuklarını belirterek,” Yeşilkent Mahallesi son zamanlarda hırsızlar tarafından talan edilmeye başlandı. Özellikle boş gördükleri evlere girip içerideki değerli eşyaları almaları yetmediği gibi evlerin içerisindeki elektrik kablolarını da sökebilmek için duvarlara zarar vermeye başladılar.  Hırsızlardan dolayı bir çok insan gece uyku uyumadan nöbet tutuyor. Bölgedeki güvenliğin artırılmasını ve bölgeye dadanan hırsızların bir an önce yakalanmalarını istiyoruz” dediler.

HIRSIZLARIN SİLAHLI GELDİKLERİ İDDİASI

Bu arada, Vatan ve Hürriyet Partisi Gaziantep İl Başkanı Şemsi Ayaslan’ın Bağ evine giren hırsızların, ilk denemede alamadıkları malzemeleri alabilmek için ikinci gün tekrar geldiklerini ifade eden Mahalle sakinleri,” Hırsızlık haberini alınca evlerimize de girebilirler diye gece nöbet tutmaya başladık. Evlerin damında otururken hırsızlar bir gün önce geldikleri Şemsi Ayaslan’ın evine araçla bir kez daha geldiler. 4 kişi olduklarını, aralarından bazılarının silah taşıdıklarını gördük. Bir kişi araçta otururken, iki kişi çevrede gözcülük yapmaya bir kişi de evin içerisine girmeye çalışırken, müdahale ettik ve geldikleri araca binerek kaçtılar” diye konuştular.

HUZUR BULMAK İÇİN GELİYORUZ, HUZURSUZ OLUYORUZ

Bölgede yaşayan ve Bağ evi olan vatandaşlar, şehrin gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak ve huzurlu yaşayabilmek için geldikleri evlerinde hırsızlar yüzünden daha fazla huzursuz olduklarını belirterek,” Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak huzurlu yaşayabilmek için bölgede olan evlerimizde huzurlu bir şekilde yaşamak için geliyoruz. Ancak hırsızlar yüzünden ne huzur kaldı ne de uykumuz. Bu bölge son zamanlarda hırsızların en fazla geldikleri bölge oldu. Güvenlik konusunda zafiyet var. Biz kendi çapımızda önlemlerimizi alıyoruz ama görüldüğü üzere boş olan ancak kapı ve pencerelerine demir korkuluklar yaptırılan evlerin bu korkulukları kırılarak evlere giriliyor. Bunları yapan hırsızlar, girdikleri evlerde yalnız gördükleri insanlara neler yapmaz ? Yetkililerden bölgede güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

HABER MERKEZİ

Recent Posts

SGK’DAN VATANDAŞA GSS BORÇ KISKACI!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS…

9 saat ago

KAYNA SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi, GastroAntep Kültür…

9 saat ago

TAHMAZOĞLU, MEVLİD GECESİNİ KUTLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi'nin İslam aleminin birlik…

9 saat ago

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

9 saat ago

GAZİANTEP’İN DÜNYAYA SÖYLEYECEĞİ BAŞKA BİR SÖZÜ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

1 gün ago

DOĞAN, KÜLTÜR ŞEHRİ NİZİP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Altın Koza Flim Festivali kapsamında Nizip’te gösterimi yapılan 'Mutlu Aile Defteri' filminin açık gösterimine çok…

1 gün ago