DOLAR

32,5844$% 0.21

EURO

34,8372% 0.49

STERLİN

40,3585£% 0.49

GRAM ALTIN

2.418,52%-0,57

ÇEYREK ALTIN

4.110,00%-0,83

TAM ALTIN

16.389,00%-0,84

ONS

2.305,32%-0,92

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2155943฿%-0.06401

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • HKÜ, DÜNYANIN EN BÜYÜK ULUSLARARASI YÜKSEKÖĞRETİM FUARI NAFSA’DA!

HKÜ, DÜNYANIN EN BÜYÜK ULUSLARARASI YÜKSEKÖĞRETİM FUARI NAFSA’DA!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Uluslararası Eğitimciler Birliği (Association of International Educators) tarafından ABD’de düzenlenen dünyanın en büyük ve kapsamlı uluslararası yükseköğretim zirvesi olan NAFSA Konferans ve Fuarına katıldı.

İKİ YILIN ARDINDAN İLK KEZ YÜZ YÜZE

Bu yıl ABD’nin Denver şehrinde gerçekleştirilen, “Sürdürülebilir Geleceğimizi İnşa Etmek” (Building Our Sustainable Future) temasıyla düzenlenen dünyanın en kapsamlı yükseköğretim fuarına, “Study in Turkey” çatısı altında Türkiye’den iştirak eden 14 üniversite ile birlikte katılan HKÜ, uluslararası  anlaşmalar ve önemli işbirliği fırsatları için görüşmeler yaptı. Salgın döneminde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen NAFSA Fuarı, iki yıllık aranın ardından bu yıl, yüz yüze olarak gerçekleştirildi ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, uluslararasılaşma stratejisi çerçevesinde; NAFSA’nın sunduğu platformları kullanarak aralarında; ABD, Kanada, Arjantin, Güney Kore, Japonya ve İspanya’nın da bulunduğu ülkelerin yükseköğretim kurumları ile yeni uluslararası iş birliği fırsatları oluşturdu ve bu kapsamda; öğrenci ve akademisyen hareketliliği, ortak diploma programları, İngilizce hazırlık okulu ve sertifika programları ve benzeri konularda anlaşmalar imzalandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖN PLANA ÇIKIYOR

Öğrenciler ve araştırmacılar için daha nitelikli uluslararası işbirliği ve eğitim fırsatları sunmaya çalıştıklarını dile getiren HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Nitelikli uluslararası işbirliği için yoğun çaba sarf ediyoruz. Amerika’da katıldığımız, dünyanın en büyük ve kapsamlı yükseköğretim zirvesi olma özelliği taşıyan NAFSA fuarında, bir çok ülkenin yükseköğretim kurumu ile karşılıklı anlaşmalar yaparak yeni pencereler açtık. Artık her alanda olduğu gibi yükseköğretimde de “sürdürülebilirlik” konusu ön plana çıkıyor. Bu alanda yeni programlar olması gerekiyor. Bir başka amacımız da; öğrencilerimize ve araştırmacılarımıza alanlarında yurtdışı bağlantısı oluşturmak ve ayrıca yurtdışından üniversitemize farklı ülkelerden öğrenciler kazandırarak ekosistemdeki kültürel zenginliğimizi artırmaktır” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 7 EKİM 2022

Bu arada, HKÜ’de öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenciler için başvuruların; “https://www.hku.edu.tr/ilanlar/application-for-international-students/“ internet adresi üzerinden yapılabileceği ve kayıtların 7 Ekim 2022 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TOKİ SAKİNLERİ İSYAN ETTİ: “AİDAT YÜKSEK, HİZMET YOK”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.