DOLAR

32,3319$% 0.24

EURO

35,1067% -0.08

STERLİN

41,0463£% 0.06

GRAM ALTIN

2.295,47%0,81

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%-0,62

TAM ALTIN

15.813,00%-0,62

ONS

2.208,63%0,64

BİST100

9.038,39%2,63

BİTCOİN

2279175฿%0.56567

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

HODRİ MEYDAN

 DEVA Partisi Parti sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Gaziantep halkını mitinge davet ederek DEVA Partisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Gaziantep Valiliği’ne tepki gösterdi.

 Şahin şu ifadeleri kullandı:

 ‘Gaziantep’i 21 Mayıs saat 16’da Kalealtı mitingimize davet ediyorum’

“Değerli Gaziantep halkına seslenmek istiyorum. DEVA Partisi’nin nefesi iktidarın ensesindedir. Ne yaparlarsa yapsınlar… DEVA’nın damalarının çağlayan olup önüne koyulan her türlü barajı yıkıp aşacağını ilk olarak sizler göstereceksiniz. Sizin önünüze koyulan bu zorlukları bir bir birlikte yıkacağız. Devletin kurumlarının itibarını alaşağı edenlere en iyi yanıtı siz vereceksiniz.  Hepinizi 21 Mayıs’ta, saat 16’da Kalealtı mitingimize davet ediyorum.”

 ‘Vali’nin usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekiyor’

“Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın dün yaptığı basın toplantısında, partimizin Gaziantep mitinginin gerçekleştirileceği meydana dair valilikçe yapılan tahsisin usulsüz değiştirilmesine yönelik eleştirilerine karşı valiliğin yaptığı açıklamayı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Vali yapılan usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekirken, devlet adabı dışına çıkıp kendi ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor. Yazık, hem de çok yazık.”

 ‘Bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız’

“Sayın Vali, öncelikle basın bildirisinde DEVA Partisi’nden bahsederken ‘bir siyasi parti’ olarak ifade etmenizi kınıyoruz. Resmî bir açıklamada muhatabınız DEVA Partisi. Demokrasi ve Atılım Partisi diyeceksiniz. Devletin valisinin herkese eşit mesafede durması gerektiğini bileceksiniz. Bir partinin valisi değil, kökü maziye dayanan bir medeniyetin bugünkü temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız.”

 ‘Biz işini dosdoğru yapanlarız, elinizden geleni ardınıza koymayın’

“Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Halep Suriye’deyse, Cumhuriyetin başsavcılığı Gaziantep’tedir. Ne sizden ne de baskı altında çalışan yargıdan korkumuz var. Biz DEVA Partililer olarak cesur yürekli demokrasi aşıklarının oluşturduğu bir siyasi hareketiz. Biz işini dosdoğru yapanlarız. Elinizden geleni ardınıza koymayın.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

4. ULUSLARARASI EZOGELİN YÖRESEL BEBEK ÇALIŞTAYI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.