DOLAR

32,6015$% 0.38

EURO

34,8204% 0.23

STERLİN

40,6038£% 0.01

GRAM ALTIN

2.489,76%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.260,00%-0,28

TAM ALTIN

16.941,00%-0,57

ONS

2.378,76%-0,01

BİST100

9.460,68%-0,67

BİTCOİN

2128650฿%4.37152

a
alan18-kopya

CAN KURTARMAK İÇİN ORADAYDILAR

Gaziantep‘te şarampole uçan bir otomobildeki yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen itfaiye, sağlık ekipleri ile gazetecilerin bulunduğu kaza alanına devrildikten sonra kayarak gelen otobüs ölüm saçtı. Ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracına otobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli, 2 İHA muhabiri ve 7 yolcu olmak üzere 15 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı.

Haber için Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya giderken şarampole uçan bir otomobilde yaralı olduğunu görerek yardım için duran İHA Muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in haber vermesi ile olay yerine 112 Acil Sağlık ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye, sağlık ve İHA Muhabirleri, 1 kişinin öldüğü otomobildeki yaralıyı çıkararak bir an önce hastaneye yetiştirmek için mücadele ederken, kaza yerine 200 metre mesafede devrildikten sonra kayarak gelen yolcu otobüsü ölüm saçtı.

Gazeteciler, Sağlık ve İtfaiye ekipleri, can kurtarmak için mücadele verirken canlarından oldu.

CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bir televizyon kanalının yayınına katılan İHA Muhabiri Said Vakkas Yağcı, kazayla ilgili ayrıntıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta güçlük çeken Yağcı, “Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Çok kötü durum. Burası savaş alanı gibi. Kaza için gelmiştik biz basın mensubu olarak. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz”

KİMLİK TESPİTLERİ YAPILIYOR

Gaziantep-Nizip otoyolunda hayatını kaybeden 16 kişinin, Nizip Devlet Hastanesi’nde kimlik tespitleri yapılıyor. 15 kişinin cenazeleri, tespitlerin tamamlanmasının ardından, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nun morguna getirilecek.

Adli Tıp Kurumu önünde oluşacak yoğunluk için hazırlık yapıldı. Kurum bahçesine masa, sandalye ve tabureler konulurken, hayatını kaybeden bazı kişilerin, yakınları da gelmeye başladı.

Kazada yaşamını yitiren sağlık personellerinden 3’ünün Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden, itfaiye personellerinin ise Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt olduğu belirtildi.

Bu arada kazada yaralanan kişilerin Nizip ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavilerine devam ediliyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KAHREDEN DETAY: KAZADA YARALANANLARA YARDIM İÇİN DURDULAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.