DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072511฿%0.7684

a
alan18-kopya

İHALE İPTAL EDİLDİ, 80 KİŞİ İŞSİZ KALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Özpark İnşaat adına Yaşar Özçiftçi’yle anlaşmaya varılan parkomat ihalesi karşılıklı olarak feshedildi. Asgari ücretin altında çalışan ihalenin feshedilmesiyle de bir anda işsiz kalan 80 işçi durumu protesto etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, araç park yeri olarak tahsis edilen ana arter cadde/ sokak üstü, yol kenarı, meydanların kiralama ve işletilmesine yönelik 2019 yılında parkomat ihalesini gerçekleştirildi. İhaleyi 36 aylığına aylık 300 bin lira teklifle Özpark İnşaat adına katılan Yaşar Özçiftçi kazandı. Büyükşehir belediyesinin ödemeleri alamadığı iddiasıyla ihalenin geçen Pazartesi günü karşılıklı olarak feshedildiği öğrenildi.

İşçilerden Kenan Gürcüoğlu, İbrahim Halil Özdemir, Ahmet Şimşek, Vedat Nilgiç, Özcan Çelikaslan, Nuri Anuk, Feridun Toraman, İsmail Köse, Orhan Temiz, Vakkas Kamalı, Bayram Kama, Ayhan Ataş, Emrullah Yan, Mehmet Polat, Yunus çelik, Ahmet Olcars, Cemil Karahan, Nihat Anay Burak, Abdullah Alpfidan parkomat işletmesi önünde önünde basın açıklaması yaptı.

Asgari ücretin altında çalıştırılan sigortalarının eksik ödendiğini öne süren parkomat işçileri  “Bir gece haber geldi 80 kişi işsiz kaldık. Zaten hiçbir hakkımızı alamıyorduk. Şimdi de ihale feshedildi. Kapı önüne attılar. Parkomat şirketiyle telefonda konuştuk. Bizlere küfür ve hakaret ettiler” dedi. 

İŞSİZ, EKMEKSİZ, AŞSIZ KALDIK

Hiçbir açıklama yapılmadan işlerine son verildiğini söyleyen parkomat işçisi Kenan Gürcüoğlu, “İhale kira bedelinin yüksek olması nedeniyle feshedilmiş. İhale sonlandığı zaman şirket bize ‘İşe son’ dedi. Ödenmemiş 90 lira yevmiyemiz kalmıştı. Onu ödediler.  Olay bitti yani. Bize hiçbir açıklama yapılmadı. Tazminat alamayacağız. Geriye dönük ödenmeyen sigortalar yatırılmayacak.  Bu pandemi sürecinde haftada 5 gün çalışıyorduk. Haftalık 450 lira da para alıyorduk. Aylık bin 800 lira alıyorduk. Asgari ücretin çok çok altında çalışıyorduk. Sigortalarımız sürekli düşük yatıyordu. Giriş çıkış yapıyorlardı, sigorta ücretlerini eksik yatırmak için. 80 kişinin bazılarının sigortasız çalıştırıyorlardı. Denetime düştük birinci ay itibariyle.  Bizim isteğimiz eksik olan sigortaların yatırılması ve tazminatlarımızın ödenmesi. Biz bir an işimize dönmek istiyoruz. Belediyeden gerekirse Valimizden bu işin bir an önce hızlandırılıp rayına oturtmasını istiyoruz. Hangi firma ile tekrar anlaşma olursa da orda işimize başlamak istiyoruz. Şu anda biz mağduruz. 80 kişi işten çıktı ama herkesin ailesi var. Onlar da bu durumdan doğrudan etkileniyor. İşsiz, ekmeksiz, aşsız yani” dedi.

YARDIM İSTİYORUZ

Tekrar ihale yapıldığında işlerine dönmek istediklerini belirten işçi Halil İbrahim Özdemir ise, “Mağdur olduk. İhaleyi yeniden hangi şirket alırsa orada çalışmak istiyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Davut Gül’den yardım istiyoruz Bize tekrar işimizi versinler. Hakkımızı istemek için  patronu aradık.  Karşımızdaki üstad ağzını bozdu. Telefonda kayıtlarımız var. Bir işveren işçiye hakaret edemez Biz evimizi geçindiriyoruz. Onlarında hakkını aramak istedik, evliyiz. Çocuklarımız var” diye konuştu.

ŞEKER HASTASIYIM SİGORTAM YOK

Şirkete şeker hastalığını söylemesine rağmen sigortasını yapmadıklarını söyleyen Nuri Anuk da, “İlk işe başladığımda yeşil kartım yoktu. Şeker hastasıyım. Pandemiden  dolayı sigortamın hemen başlamayacağını söylediler. Bir ay geçti tekrar söyledim. Yapacaklarını söylediler. Yine yapmamışlar. Bütün arkadaşlarımızın adına konuşuyorum bunu hepsinin sigortalarına girdi-çıktı yaptılar. Çoğunun da sigortası yapılmadı” dedi.

DOLANDIRICILARA İHALE VERMEYİN

Parkomat ihalesini alan şirketin kendilerini mağdur ettiğine  vurgu yapan Ahmet Şimşek ise, “Bizler Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in dolandırıcıları ihale vermesini istemiyoruz. Yani bu kadar insan mağdur olduğu sürece onların aileleri de mağdur oluyor. Bizler kiralarımızı nasıl ödeyeceğiz. Hepimiz reziliz yani şu anda haklarımızı zaten alamadık. İşveren ile görüştüğümüzde bize küfür ettiler. Yani böyle insanlara ihale vermenin bir mantığı yoktur. Biz Sayın Fatma Şahin’den rica ediyoruz” şeklinde konuştu

kırşehir escort bayan

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Milli Eğitim Bakanından sınav açıklaması

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.