DOLAR

32,5829$% 0.03

EURO

34,9925% 0.37

STERLİN

40,7855£% 0.37

GRAM ALTIN

2.426,07%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

TAM ALTIN

16.170,00%0,09

ONS

2.316,31%0,03

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2092553฿%-3.24851

a
alan18-kopya

“İstanbul Sözleşmesi hatasından bir an önce dönülmeli”

GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı olarak çıkılması sebebiyle yaptığı açıklamada “Kadına yönelik şiddete karşı çıkan bu sözleşmenin kimleri neden rahatsız ettiğini anlamış değiliz” dedi.

Kadınları her türlü şiddetten korumak ve kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmayı amaçlayan bir sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesine bir anlam veremediklerini belirten Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen “Kadınlarımız bizler için kutsaldır, onlar bize yaratıcının emanetidir ve kadınlarımıza yönelik uygulanacak olan her türlü şiddetin her zaman karşısında olacağız. Bu durumu tüm Avrupa’nın kabul etmesi için yapılan İstanbul Sözleşmesi kimi neden rahatsız etmekte anlamış değiliz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla tek taraflı feshedilmesine tepki gösteren Öztürkmen açıklamasında şöyle konuştu:

ACI BİR DURUM

“Her gün kadına şiddet haberlerinin yayınlandığı bir ülkede bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması çok acı bir durumdur. Bu durum kadınların yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktan başka bir şey değildir.

Bizler iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları olarak iş dünyasında, STK yönetimlerimizde her gün biraz daha fazla kadının yer alması için canla başla çalışırken kadına yönelik şiddete karşı çıkan bir sözleşmeden Türkiye gibi gelişme hayali olan bir ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından bir gece yarısı çıkılması bize çok yanlış gelmektedir ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekmektedir. Bu durum kadınlarımızın şiddet görmemeleri, birinci sınıf vatandaş sayılmaları ve hak ettikleri değeri görmeleri için bizlerin bugüne kadar verdiği tüm mücadelenin boşa sayılmasından başka bir durum değildir.

Her ne kadar bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden resmi olarak çıkılmış olsa da bizler iş dünyası temsilcileri olarak kadına yönelik her türlü şiddetin her zaman karşısında duracağız ve İstanbul Sözleşmesi hatasından bir an önce dönülmesine bekleyeceğiz.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Bir hafta sonra kırmızı listeye gireriz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.