DOLAR

32,5639$% 0.14

EURO

34,8175% 0.43

STERLİN

40,3263£% 0.37

GRAM ALTIN

2.417,14%-0,63

ÇEYREK ALTIN

4.100,00%-0,57

TAM ALTIN

16.352,00%-0,57

ONS

2.308,56%-0,78

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2153318฿%-0.07064

a
alan18-kopya

İSTİKLAL CADDESİNDE PATLAMA: 6 ÖLÜ, 81 YARALI

İstanbul Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Caddede panik yaşanırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain saldırının faillerinin hek ettikleri şekilde cezalandırılacaklarını söyledi.

Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi. Patlama sesi ile birlikte caddede bulunan vatandaşlar panikle sağa sola kaçıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Patlamada yaralananlara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapılırken, bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesindeki patlama ile ilgili yaptığı ilk açıklamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin de yaralandığını söyledi.

Erdoğan, “Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesindeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: BİR TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, İstiklal Caddesi’ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2’si ağır 81 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Oktay, “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 39 YARALI TABURCU EDİLDİ

Yaralıların sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca ise “81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor.” ifadelerini kullandı. 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir” denildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

RESSAM ERYILMAZ’DAN İNSANI KONU ALAN SERGİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.