DOLAR

32,5918$% 0.35

EURO

34,8573% 0.32

STERLİN

40,5599£% -0.12

GRAM ALTIN

2.509,95%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.281,00%0,76

TAM ALTIN

17.021,00%0,45

ONS

2.391,17%0,51

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2102845฿%1.56961

a
alan18-kopya

İZİN ÇIKMAYINCA İL BAŞKANI AFİŞLERİ SIRTINDA TAŞIDI

DEVA Partisi İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımı ile 21 Mayıs’ta yapılacak mitingin duyurulması için hazırlanan afişlerin asılmasına izin verilmeyince sırtında taşıyarak vatandaşları mitinge davet etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Gaziantep Valiliği tarafından Demokrasi Meydanı’nda miting yapılmasına önce izin verildiği, daha sonra da iznin iptal edildiği açıklamasıyla başlayan izin tartışması, yeni bir boyut kazandı.

Şehrin çeşitli bölgelerindeki billboardlara Kalealtı 14 Şehit Anıtı Arkası’nda saat 17:00’de düzenlenecek mitingle ilgili duyuru astıran il başkanlığı, bu kez de çeşitli kavşaklara bez afiş asılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Ancak, iddiaya göre aradan dört gün geçmesine rağmen izin konusunda dönüş olmadı.

“ŞEHİR İÇERİSİNDE SIRTINDA MİTİNG AFİŞİYLE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ”

Afişlerin asılmasıyla ilgili dönüş olmayınca İl Başkanı Avukat Ertuğrul Kaya, sırtına miting alanıyla ilgili panoyu bağlayarak şehir içerisinde protesto yürüyüşü yaptı.

Kaya, sosyal medya hesabından ise “21 Mayıs Cumartesi günü yapacağımız mitingimizle ilgili engellemeler maalesef devam ediyor. Şehrimizin önemli noktalarına asmak için hazırladığımız bez afişler için verdiğimiz dilekçeye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi cevap vermiyor. DEVA Partisi her engelinizi tek tek aşarak 21 Mayıs’ta Gaziantep’te o mitingi Allah’ın izniyle en görkemli şekilde yapacaktır. Size bu mitingden geriye kalacak olan ise, iktidar gücünün verdiği hırsla dişlerinizi sıkmak olacaktır” dedi.

İZİN YETKİSİ VALİLİKTE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise iddialarla ilgili olarak, afiş asma yetkisi konusunda kararın Valilik makamının olduğunu belirterek, “Valilikten bu konuda bize bir izin bildirimi gelmedi. Geldiği takdirde, belediyemizin yetki ve sorumluluğu olan yerlerde afişlerin asılması konusunda gerekli kolaylık gösterilecektir. İddia edildiği gibi belediyemizin bir engelleme durumu söz konusu değildir” dediler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YETENEKLİ SPORCULAR İLGİLİ BRANŞLARA YÖNLENDİRİLECEK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.