DOLAR

32,3773$% 0.15

EURO

34,9626% -0.34

STERLİN

40,9723£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,40%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.967,00%-0,69

TAM ALTIN

15.964,00%-0,25

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.094,77%0,16

BİTCOİN

2266673฿%-0.24667

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), KAGİDER ve Garanti BBVA iş birliğinde “Ticaretin Kadınları Platformu”nu büyütmek, belediyedeki ürün ve hizmet alımlarında yükleniciler arasındaki kadın girişimcilerin sayısını artırmak için protokol imzalandı.

Protokolle Büyükşehir Belediyesi, platformdaki kadın girişimci sayısını artırmak için yönlendirme yaparak, belediye içerisinde ürün ve hizmet alımlarında yükleniciler arasına daha fazla kadın girişimcinin dahil olması için ihaleleri, ticaretinkadinlari.com adlı internet adresinden de duyuracak.  Ayrıca büyükşehir, platformun büyümesi için iletişim desteği de vermeyi amaçlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya’nın katılımıyla, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, kadın çalışmaları kapsamında öncü olmanın getirdiği belli başlı sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Bu konuda sürdürülebilirliğe büyük önem verdiklerini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

“Biz, yola çıktığımızda ileri demokrasinin STK’lar ile yapılacak iş birliğinden geçtiğini biliyorduk. Sivil toplumla yapılan işlerin sadece görünürde olması bir başarı hikayesinin yazılmasını beraberinde getirmez. Ayrıca kadın konusunun partiler üstü bir mesele olarak ele alınması gerekiyor. Kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan kapsayıcı bir şekilde birlikte yol gidilmesi çok önemli. Bu platformdaki bütün kadın girişimcilerimizi kutluyorum. STK’ların nasıl içerik ürettiğini ve hikaye oluşturduğunu bizlere gösterdiniz. Çalışınca başarı elde edildiğini bizlere ve herkese kanıtladınız.”

Şahin, tek kanatlı kuşun uçamayacağını dile getirerek, “Bu bir kalkınma modeli. Kadınsız demokrasi olmaz, kadınsız kalkınma olmaz. Kadına karşı ırkçılık çok kötü bir yaklaşımdır. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok net bir tavrı var. Biz, ‘Eğitimde ve sağlıkta önce kadın’ dedik. Sorunları çözme kapasitesini artırırken kadın konusu ilk ana başlıklarımızdan biri oldu. Günümüzde e ticaret ve dijital marketler büyüyor. Bu konuda ticaret alanında kadınlarımızın elini kuvvetlendirecek alt yapıyı oluşturacağız.” dedi.

KAGİDER BAŞKANI ERDEM: KADINLARIN DAHA GÖRÜNÜR OLMASINI AMAÇLIYORUZ

KAGİDER Başkanı Emine Erdem ise, 16 sene önce Garanti BBVA ile yaptıkları gönül birliğinin bugün, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile taçlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile uzun bir yolculuğumuz var. Bu yolculukta KAGİDEM’in çalışmalarına verilen destek başta olmak üzere ondan önceki süreçte kadının güçlendirilmesi ve ekonomide daha çok var olabilmesi için yapılan çalışmalar çok kıymetliydi. ticaretinkadınları.com portalı, iş dünyasında kadın iletişim ağı projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz bir dijital platformdu.

Aynı zamanda ulaşılabilir bir aplikasyonla yarattık. Bizim buradaki amacımız kadınların daha görünür olması. Bölgelerinde, şehirlerinde ve sektörlerinde varlık gösterebilmeleri. Onun ötesinde aslında sadece bunlar değil kamunu yerel yönetimin özel sektöründe ulaşabilir bir portalı hayata geçirdik. Biz burada güzel bir örneği yaşattığımıza inanıyorum. Kamu, özel sektör ve sivil toplum iş birliğinin bir simgesidir diye de düşünüyorum. Verdiğimiz desteğin çok kıymetli olduğunu vurgulamak isterim. TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı olarak ve bir kadın olarak Başkan Fatma Şahin’in bizlere verdiği destek çok kıymetli.”

KAYA: BU PLATFORMA GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VERDİĞİ DESTEK ÇOK KIYMETLİ

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya ise,  kadınların güçlenmesini 4 başlıkta ele aldıklarına dikkati çekerek, “Kadın girişimciliğine verdiğimiz destekleri finanse ediyoruz o en kolayı. Finansman diye yola çıktık ama görüyoruz ki kadınların ihtiyacı sadece finansman değil, cesaretlendirilmesi, yoğun haber almaları ve seslerini duyurmaları da önem arz ediyor. Yola çıktığımızda kadınlara rol model olmamız için seslerini duyurmak için yarışmalar ve ekonomistler işleri daha da güçlendirip yürütebilmeleri için orta biçimde kadın girişim buluşmalarını harekete geçirmiştik. Sonrasında da Ticaretin Kadınları Platformu kadınların yeni pazarlara yeni müşterilere ulaşmaları ve özellikle kamunun özel sektörün ihalelerinde güçlü olmaları için gerçekten çok önemli bir platform. Bu KAGİDER iş birliğimizin yanında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek çok kıymetli.” diye konuştu.

TİCARETİN KADINLARI PLATFORMU HAKKINDA

Türkiye genelinde toplam 224 derneğin ve binden fazla kadın girişimcinin kayıtlı olduğu Ticaretin Kadınları Platformu’nda, kadın girişimcilerin kendi aralarında ticaret yapmaları, kamu ve özel sektörün ürün ve hizmet alımlarını kadın girişimcilerden yapması için bilgi ve iletişim ağına tek kaynaktan, hızlı erişim imkânı sağlanıyor. Girişimcilere belediye ve kamu ihalelerinden haberdar olma olanağı sunulmasının yanı sıra kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden satın alım yapması teşvik ediliyor. Platformda, kadın girişimcilerin hem işlerini hem de pazarlarını geliştirmesine destek veriliyor. Aynı zamanda kadın girişimciler için sunulan destekler hakkında bilgilerin verildiği platforma kayıt olan girişimcilerin faydalanabileceği eğitim imkânları, etkinlikler yanında rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerine de erişim sağlanabiliyor. Kadın girişimcilerin tek platformdan ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarına olanak sağlayan Ticaretin Kadınları’nda şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerden istenilen ürün ve hizmetler tedarik edilebiliyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GTO’DAN ANLAMLI 10 KASIM ETKİNLİĞİ: “KEMÂL”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.