DOLAR

32,4155$% 0

EURO

34,4579% -0.15

STERLİN

40,3600£% -0.09

GRAM ALTIN

2.487,81%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.223,00%0,09

TAM ALTIN

16.889,00%0,07

ONS

2.387,17%0,18

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2053246฿%-2.864

a
alan18-kopya

KAFALAR KARIŞIK

Yaklaşık 1 yıldır devam eden Koronavirüs salgını (Pandemi) nedeniyle tüm dünyada hayat felç olurken, işveren perişan, işçi perişan, esnaf perişan, hizmet sektörü perişan. Daha perişanlar listesini uzatıııp gidebiliriz.

Ama bir kesim var ki, belki de insanlığın neredeyse 20 yılının çalınmasını beraberinde getirecek…

Nedir o ? dediğinizi duyar gibiyim

Eğitim…

Çocuklarımız pandeminin başladığı günden itibaren okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden  uzak.

Evlerden verilen gerek EBA TV ve internet üzerinden online verilen eğitimlerin ne kadar faydalı olduğu, öğrencilere neler kattığı konusunda ise bir fikir yürütemiyorum.

Şimdi okulların bir bölümü yeniden eğitim, öğretime açılacak. Öğrenciler yeniden sıralarına kavuşacak ama başarılı olabilecekler mi, kendilerini derslerine ne kadar verebilecek ? Şüpheliyim.

Bunun yanı sıra çocuğunu okula gönderen veliler, halen yüksek seviyelerde seyrini sürdüren Koronavirüs endişesini yüreğinin en derin yerinde hissedecek. Çocuklarımız kendilerini ne kadar koruyabilecek ?  Bunu da bilemiyorum.

Üstüne üstlük, şu an harıl harıl Üniversite sınavlarına hazırlanan çocuklarımız alamadıkları uzun soluklu eğitimin ardından acaba ne kadar başarılı olacaklar?

Çocuğu sınavlara hazırlanan ailelerin kafası karışık.

Sınava girip geleceğini belirleyecek o birkaç saatte soruları doğru bir şekilde yanıtlamaya çalışacak öğrencilerin kafaları karışık.

Okullarda bu pandemi şartlarında sınavlar yapılıp yapılmayacağına henüz net bir karar veremeyen Milli Eğitim camiasında kafalar karışık.

Pandeminin ilk gününden itibaren en büyük fedakarlığı yapan, insanları hayatta tutabilmek için ailesinden, çocuklarından, sosyal hayatından neredeyse vazgeçen sağlık ordusunun, bir düşüşe geçen, bir yükseliş emareleri gösteren salgın nedeniyle kafası karışık.

Yani anlayacağınız herkesin, her kesimin kafası karışık.

Evet, hayatın kontrollü de olsa normale dönmesi elbette sevindirici. Hepsi olmasa da uzun zamandır evine sıcak ekmek götüremeyen kesimin bir bölümü belki yeniden işbaşı yapacak, kazanında çorbasını yeniden kaynatabilecek.

İşte burada hepimize çok önemli görevler düşüyor.

Şu illeti bir an önce atlatmak, huzur içerisinde, hiçbir risk taşımadan yeniden o özlediğimiz günlere dönebilmek için konulan kurallara sıkı sıkıya uymamız şart.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DİJİTAL ÖĞRETMENLER PROJESİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.