DOLAR

32,5866$% 0.03

EURO

34,9337% 0.1

STERLİN

40,6074£% 0.13

GRAM ALTIN

2.429,67%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.080,00%0,05

TAM ALTIN

16.270,00%0,07

ONS

2.318,49%-0,13

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2172467฿%-0.38402

a
alan18-kopya

KAHRAMAN OTOBÜS ŞOFÖRÜ

Gaziantep’te, Belediye otobüsünde fenalaşan yolcuya ilk müdahaleyi yapan otobüs şoförü, diğer yolcuları indirerek hasta yolcusunu hastaneye yetiştirdi.

Alınan bilgiye göre, Gazikent-Burç kavşağı hattında çalışan Mehmet Yılmaz yönetimindeki Büyükşehir Belediyesine bağlı halk otobüsünde rutin seferini yaparken, yolcu olarak otobüse binen Halise Kazıcı, bir süre sonra fenalaşıp baygınlık geçirdi.

Otobüsü durdurup kadına ilk müdahaleyi yapan Mehmet Yılmaz, durumu sağlık ekiplerine bildirerek  beklemeye başladı. Bel ve boyun fıtığı nedeniyle fenalaşan kadın için ambulansın gecikmesinden endişe eden şoför, diğer yolcuları indirerek Halise Kazıcı’yı Şahinbey Eğitim ve Araştırma hastanesine götürdü. Hastanenin önüne giden otobüste kendinden geçmiş vaziyette yerde yatan Hanife Kazcı’yı sağlık ekipleri sedyeye alarak hastaneye taşıdı.

Yaklaşık 9 yıldır belediyede şoför olarak çalıştığı öğrenilen Mehmet Yılmaz, olay anında sakinliğini koruduğunu belirterek, yolcuları indirdikten sonra bir yandan Halise Kazıcı’yı kontrol ettiğini, bir yandan  otobüsü kullanarak hastaneye yetiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Hastaneye giderken, kadın yolcunun sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine koridora örtü serip, yolcuyu üzerine yatırdığını anlatan Yılmaz,” Yolculuğumuz sırasında İbrahimli bölgesinde yolcumuz rahatsızlandı. Durumu görünce aracı park edip sağlık görevlilerini aradım. Ambulans beklerken hastanın durumu fenalaşınca yolcularımızı başka bir araca nakledip, hastamızı hastaneye götürüp teslim ettik. Seyir halindeyken hastaya sürekli bakıyordum. Durumu kötüye gidince kendisine yere uzanır mısın diye sordum. O da kabul etti. Otobüsteki örtüyü yere serip koridora kendisini yatırdık ve bu şekilde hastaneye ulaştık” dedi.

Otobüsteki güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde, şoförün kadına müdahale etmesi koridora serdiği örtü üzerine Kazıcı’yı yatırması ve ardından hastaneye geldiği sırada sağlık ekiplerine teslim ettiği görülüyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DUR İHTARINA UYMADILAR, POLİSE ATEŞ AÇTILAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.