DOLAR

32,5663$% 0.15

EURO

34,7112% 0.12

STERLİN

40,2301£% 0.17

GRAM ALTIN

2.414,70%-0,73

ÇEYREK ALTIN

4.099,00%-0,33

TAM ALTIN

16.344,00%-0,33

ONS

2.303,02%-1,02

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2169337฿%0.34863

a
alan18-kopya

Kan donduran cinayet

Gaziantep’te yaklaşık 3 yıl önce kaybolduktan sonra izine rastlanamayan inşaat taşeron Yakup Çevik’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Çevik’in, astsubay A.K. tarafından bağ evi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada tabancayla öldürüldükten sonra astsubay A.K. ve kardeşi S.V.K araziye gömüldüğü daha sonra ise kimyasal madde dökülerek yakıldığı ve kemiklerinin de kırılarak şehrin farklı bölgelerine atıldığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık üç yıl önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 2 çocuk babası Yakup Çevik’in eşi ile yakınları polise giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Polis ekipleri, Çevik’in kayıp olduğuna dair bir ize rastlamayınca dosyayı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği devraldı ve cinayete gitme ihtimali üzerine çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Tüm araştırmalara rağmen iz bulamayan Cinayet Büro ekipleri tarafından8 bir özel ekip oluşturuldu.  Kurulan özel ekip, Çevik’in ailesi, arkadaşları, irtibat halinde olduğu yüzlerce kişinin bilgisine başvurdu ancak sonuç alamadı.  Polis, daha sonra Çevik’in kaybolduğu güne ait cep telefonu sinyalinin izini sürdü. Yakup Çevik‘in kaybolduğu gün cep telefonunun Araban ilçesi yakınlarında astsubay A.K. ile ortak oldukları bağ evinde sinyal verdiği tespit edildi. Bu tespitin ardından polis ekipleri, aynı gün bölgede sinyal alınan diğer telefonları da izlemeye aldı. Araştırma sırasında cep telefonu sinyal takibinden Yakup Çevik’in olay günü bağ evinde astsubay A.K. ve kardeşi S.V.K. ile birlikte olduğu ortaya çıktı.

MOBESE VE GÜVENLİK KAMERALARINDAN İZ SÜRÜLDÜ

Bölgedeki Mobese ve güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 14 Ekim 2018 tarihinde iki kardeşin birlikte bağ evine gittiklerini, daha sonra astsubay A.K.’nin bu kez otomobille Yakup Çevik’i getirdiğini belirledi. Delillerin toplanmasından sonra Çevik’in son olarak birlikte oldukları belirlenen astsubay A.K. ve kardeşi S.V.K. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan A.K. ortak yaptırdıkları bağ evi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını, Yakup Çevik’i beylik tabancasıyla başına ateş ederek öldürdüğünü itiraf etti. A.K., daha sonra Yakup Çevik’in cesedini kardeşi S.V.K. ile birlikte dağlık araziye gömdüklerini de söyledi.

CİNAYETİ TÜM AYRINTILARI İLE ANLATTI

A.K. ve S.V.K., cinayetten aylar sonra dağlık araziye giderek toprağa gömdükleri cesedi yeniden çıkardıklarını ve kimyasal dökerek yaktıktan sonra Yakup Çevik’in kemiklerini çekiç ile kırıp toprak ile karıştırarak torbalara doldurup şehrin farklı bölgelerinde boş arazilere attıklarını da söyledi.

Polisin titiz çalışması sonucu 3 yıl sonra yakalanan astsubay A.K. ve kardeşi S.V.K., sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Uyuşturucu tacirlerine baskın

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.