DOLAR

32,4765$% -0.21

EURO

34,9733% 0.35

STERLİN

40,6695£% 0.21

GRAM ALTIN

2.436,08%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%-0,02

TAM ALTIN

16.181,00%0,13

ONS

2.332,08%0,71

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2097501฿%0.93455

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • KIBRIS GAZİSİ YATAK ÜCRETİNİ ÖDEYEMEYİNCE HASTANEDE REHİN KALDI İDDİASI

KIBRIS GAZİSİ YATAK ÜCRETİNİ ÖDEYEMEYİNCE HASTANEDE REHİN KALDI İDDİASI

Gaziantepli Kıbrıs Gazisi Yusuf Bulut, koronavirüs’e yakalanınca başına gelmeyen kalmadı. Önce devlet hastanesine, ardından da bir özel hastaneye sevk edilen Bulut, yaklaşık 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hastalığını atlattı. Ancak bu defa önüne çıkarılan faturayı ödeyemeyince hastanede rehin kaldığı iddia edildi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI

Gaziantep’in, Oğuzeli ilçesine bağlı İnkılap köyünde çiftçilik yaparak hayatını kazanan 67 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Yusuf Bulut, ailesi ile birlikte yaşarken rahatsızlandı. Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne götürülen ve burada bir süre tedavi gören Yusuf Bulut evine gönderildikten sonra tekrar hastalanınca, bu defa önce 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne gitti. Bulut, aynı gün Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma Mücahitler Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada yapılan tahlillerde Koronavirüs’e yakalandığı ortaya çıkan Bulut’un durumu ağırlaşınca ailesine özel bir hastaneye götürülüp tedavisinin orada yoğun bakım ünitesinde devam edilmesi tavsiye edildi. Özel bir hastaneye götürülen Bulut iki gün serviste tutulduktan sonra yoğun bakıma alındı.

İYİLEŞTİ AMA FATURAYI GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Özel hastanede yaklaşık 10 günlük tedavinin ardından durumu düzelen Yusuf Bulut taburcu edilirken, hem kendisi, hem de yakınları çıkarılan fatura ile şaşkına döndü. Hastanede kaldığı her gün için önce 3 bin 500 TL, daha sonra da 2 bin 500 TL’ye ödemesi gerektiği belirtilen Yusuf Bulut’un bu parayı ödeyemeyeceğini söyleyince hastanede rehin kaldığı iddia edildi.

YAKINLARI ÇARESİZ KALDI

Kıbrıs Gazisi Yusuf Bulut’un oğlu Emrah Bulut, babasını hastaneye getirirken kendilerine yoğun bakımın ücretsiz olduğunun söylendiğini iddia ederek şöyle konuştu:

“Babam, bir rahatsızlık geçirdi ve Perilikaya  Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne götürdük. Burada felç geçirdi. Bir süre tedavi gördükten sonra eve götürdük ancak yeniden rahatsızlandı. Bu kez 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürdük. Babamda Kalp yetmezliği, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar var. Buradan babamı Mücahitler Hastanesi’ne götürdüler. Orada Covid teşhisi konuldu. Bundan dolayı bir hafta 10 gün Mücahitler Hastanesi’nde yattı. Durumu kötüye gidince özel bir hastanede tedavi ettirmek istedik. Gaziantep DEVA Özel Hastanesinde yer bulduk ve Dr. Murat Polat ile görüştük. Yerinin ayarlandığını ve babamın yoğun bakım hastası olduğunu belirterek getirilmesini istedi. Getirirken 750 TL ambulans ücreti istediler, verdik. 5 bin TL yatak ücreti çıkardılar, 3 bin TL yatak ücreti ödedim. Sonra babam serviste tedavi görürse günlüğü 2 bin 500 TL olacağını söylediler. Onu da kabul ettik. Sonra yoğun bakıma alacaklarını ve yoğun bakımın ücretsiz olduğunu söylediler. Ben annem rahatsızlandığı için köye gittim. Bir kardeşimi hastaneye gönderdim. Ağabeyim, doktor ile görüştüğünde yoğun bakımın ücretsiz olduğunu söylemiş ve böylece yoğun bakıma aldılar. Bugün bizi aradılar ve hastamızın taburcu edileceğini söylediler. Geldik hastamızı çıkarmak için daha önce zaten 3 bin TL ödemiştik ve küçük bir miktar daha ödeyerek hastamızı alabileceğimiz düşüncesiyle yetkililerle görüştük. Bize yoğun bakım ücretinin günlük 3 bin 500 TL olduğunu söylediler. Sonra bu rakamı 2 bin 500 TL’ye düşürdüler ve 8 günlük yoğun bakım ücretini ödersek ancak hastamızı bırakabileceklerini söylediler. Biz hastamızı çıkartamıyoruz. Köyde hiç bir şeyimiz yok. Babam SSK emeklisi ve Kıbrıs Gazisi. Kendileri de babamın TEDAŞ ile olan bir sorunundan dolayı şu an 360 günlük bir mahkumiyetinin olduğunu ve bu nedenle hiçbir sağlık güvencesinin olmadığını biliyorlar. Şu an tüm tedaviyi durdurdular. Tüm yetkililerle görüştük, senet yaparak, hastamızı çıkarmayı teklif ettik kabul etmediler. Bir çözüm bulamadık. Nereye çıktıksa “Gidin elinizden geleni arkanıza koymayın” der gibi tavır yapıyorlar. Şu an biz hastamızı kaybetsek ne yapacağız bilmiyoruz. Hiçbir şekilde bir şey de yapmıyorlar rezil olduk. Yetkililerimizden yardım istiyoruz. Bize bir el uzatsınlar” dedi.

HASTANE YÖNETİMİ: MAHKUMİYETİ OLDUĞU İÇİN YASA GEREĞİ SGK  SAĞLIK GİDERİNİ  KARŞILAMIYOR

Bu arada Özel DEVA Hastanesi’nden yapılan açıklamada, Kıbrıs Gazisi Yusuf Bulut’un mahkumiyetinin bulunması ve şu an cezaevinden izinli olarak çıkması nedeniyle SGK’nın hiçbir sağlık giderini karşılamadığı belirtildi.

Başhekim yardımcısı Ethem Dabanıyassı, Hastanın rehin tutulmasının söz konusu olmadığını belirterek,” Hastamız bir gazi ve cezaevinden izinli çıktığı için herhangi bir kamu hastanesinde ücretsiz tedavi edilir. Tedavi masrafları da Adalet Bakanlığı tarafından karşılanır. Hastamız cezaevinden izinli çıktığı için özel hastanede tedavi gördüğü takdirde bunun ücretini yasa gereği SGK ödemiyor. Kamu hastanesinde tedavisi devam etseydi hiçbir ücret talep edilmeyecekti. Ancak hasta yakınları kendi istekleri ile hastayı tedavi edilebilmesi için bizim hastanemize getirdi. Biz hastamızla hastaneye yatmadan önce bir akit yapmışız ve şu an bu akitin karşılığını talep ediyoruz” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SÜPER LİGDE İLK HAFTANIN HAKEMLERİ BELLİ OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.