DOLAR

32,3867$% 0.2

EURO

35,0987% -0.02

STERLİN

41,0565£% 0.35

GRAM ALTIN

2.324,20%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%0,07

TAM ALTIN

16.138,00%0,82

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.114,97%0,39

BİTCOİN

2271658฿%-0.23214

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KILÇDAROĞLU: “TÜRKİYE’YE YAĞMUR GİBİ UYUŞTURUCU YAĞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep temasları kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle biraraya geldi.

Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin konuşmalarını not alan Kılıçdaroğlu,  kürsüye çıkarak soruları cevapladı.

Sağlıktan tarıma, hayvancılıktan yargıdaki adaletsizliğe, eğitimden piyasadaki ilaç krizine kadar birçok sorunun dile getirildiği toplantıda en dikkat çeken başlıklardan biri de uyuşturucu maddelerin toplum arasında hızla yayılmasıydı.

Türkiye’nin birçok noktasında uyuşturucu maddelere ulaşımın çok kolay olduğu ve bu konu ile ilgili bir an önce çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekilen bir soruyu cevaplayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin tüm sınırları yol geçen hanına dönüyor ve Türkiye’ye her yerden yağmur gibi uyuşturucu geliyor’’ dedi.

“SİZ HİÇ UYUŞTURUCU BARONU TUTUKLANDIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ?’’

İktidar partisinin uyuşturucu baronlarıyla etkin bir mücadele sürdürmediğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucuyu gençlerimiz için büyük bela. Türkiye’de her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Nasıl oluyor böyle bir felaket karşısında iktidar sessizliğini koruyor. Nasıl oluyor da Türkiye’nin tüm sınırları yol geçen hanına dönüyor. Güney Amerika’dan, Afganistan’dan yağmur gibi uyuşturucu geliyor. Nasıl oluyor da iktidar çocukların zehirlenmesine sessiz kalıyor. Nasıl oluyor da Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu kaçakçısı hapisteyken serbest kalıyor. Siz hiç uyuşturucu baronu tutuklandığını gördünüz mü? Ne oluyor, torbacıları yakalayacaksın ama torbacıya uyuşturucu vereni yakalamayacaksın’’ diye konuştu.
maddelerden elde edilen paraların Türkiye’ye gelmesi için hükümetin özel kanun çıkardığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Eğer iktidar sahipleri uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirirse ne vali, ne kaymakam, ne polis dokunuyor. Uyuşturucu paraları Türkiye’ye gelsin diye özel kanun çıkardılar; ‘vergi vermeyeceksin yeter ki parayı getir, savcı soruşturma, hakim kovuşturma yapmayacak yeter ki parayı getir’ dediler. Baronlar şimdi parayı burada aklıyor. Şimdi bakın, Türkiye’de mafyalar hesaplaşıyor birbirini öldürüyor. Kim seyrediyor, iktidar seyrediyor. İktidar sahiplerine bunları bildiğiniz halde oy verirseniz, gençliğe ihanet edersiniz demektir. Uyuşturucu baronları ile en etkin mücadelede polisin elini kolunu bağlamayacaksın. Mafyanın çöreklendiği yerde biz sessizliğimizi korursak, gencecik evlatların geleceğini yok ederiz. Bunun için mücadele edeceğiz.”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep programı çerçevesinde Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nda iş çevreleriyle biraraya geldi.

Kaynak: VOA

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MİNİK ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.