DOLAR

32,3852$% 0.19

EURO

34,9973% -0.26

STERLİN

41,0058£% 0.27

GRAM ALTIN

2.324,40%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.980,00%-0,62

TAM ALTIN

16.016,00%-0,20

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.068,13%-0,13

BİTCOİN

2265534฿%-0.82581

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KILIÇDAROĞLU: “BİR DEVLET TEK BİR KİŞİYE TESLİM EDİLEMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’te “Güneydoğu Hemşehri Buluşması” na katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Bir devlet tek bir kişiye teslim edilemez. Dünyada bunun örneği yoktur. Devleti bir kişiye teslim etmek, yarın sabah ne olacağı belli değil demektir” dedi.

Bir dizi programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güneydoğu Hemşehri Buluşması” na katıldı. Kılıçdaroğlu, yoğun katılım sağlanan buluşmada yaptığı konuşmada, ülkede yaşanan ekonomik krizin vatandaşları derinden etkilediğini, Türkiye’nin siyasi istikrara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

Seçim tarihinin açıklandığı gün Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta seçim kararı alınmasını değerlendirerek, “Sandıklar gelecek. 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz. Allah’ın izniyle yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz” dedi.

6’lı masada bulunan liderlerin hepsinin ülkede demokrasi istediğini ve bunun dünyada bir örneğinin olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu,  “6 lider bu ülkede demokrasi istiyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Bir devlet tek bir kişiye teslim edilemez. Dünyada bunun örneği yoktur. Devleti bir kişiye teslim etmek, yarın sabah ne olacağı belli değil demektir’ ’diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, iktidarın Suriye politikasını da eleştirerek, “Suriye’ye niye girdik biz, ne kavgamız vardı? İktidara geldiğimizde ırkçılık yapmadan en geç 2 yıl içerisinde Suriyeliler’i kendi iradesiyle ülkelerine göndereceğiz’’ dedi.

Sanayi kenti Gaziantep’te işsizlik oranının her geçen gün arttığını, 2011’deki iç savaş sonrası 3 milyonu aşkın Suriyeli’nin Türkiye’ye gelmesini hükümetin yanlış dış politikalarına bağlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Gaziantep bu bölgenin en güçlü illerinden birisi. Sanayisi ve tarımı güçlü bunu da biliyorum. Sadece Gaziantep’te çok sayıda işsizin olduğunu biliyorum. 500 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz var burada. Allah aşkına bana söyler misiniz, bu Suriye politikası yanlış mı doğru mu? Bizim Suriye ile ne kavgamız vardı? Niye Suriye’ye girdik biz? Emevi Camisi’nde 24 saatte namaz kılacaklardı. 24 saatte gireceklerdi. 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Burada yaşayan Suriyeli sayısının 500 bin olduğu söyleniyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Biz karnımızı doyurduk, şimdi onların karnını doyuracağız. Irkçılık yapmadan, onları kendi akrabamız olarak biliyoruz. Onları en geç 2 yıl içerisinde, onların iradesiyle Suriye’ye geri göndereceğiz. Hepsi gidecek, göndereceğiz”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmaların ardından partisine yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’TE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.