DOLAR

32,3232$% 0.22

EURO

35,0972% -0.15

STERLİN

40,8580£% -0.4

GRAM ALTIN

2.279,47%0,10

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%-0,58

TAM ALTIN

15.804,00%-0,57

ONS

2.196,13%0,07

BİST100

9.019,16%2,41

BİTCOİN

2281909฿%1.4689

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KOSGEB’İN ENERJİ VERİMLİLİĞİ GSO’DA ANLATILDI

Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) gerçekleştirilen “KOSGEB Destekleri” konulu bilgilendirme toplantısında, KOSGEB’in enerji verimliliği destekleri ve firmalar ile girişimcilere yönelik diğer güncel destek/teşvik programları hakkında bilgiler verildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Faruk Kahvecioğlu, Girişimciliği Destekleme Müdürü Onur Ege, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen ve firma temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, firmaların ve KOBİ’lerin sürdürülebilir, kaynak-etkin ve verimli bir dönüşümü sağlamaları amacıyla KOSGEB tarafından sunulan enerji verimliliği destekleri, işletmelere yönelik Hızlı Destek Programları, girişimcilere yönelik teşvikler ile bu teşvik ve desteklerden faydalanabilecek sektörler hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

ÜNVERDİ: GAZİANTEP GÜÇLÜ SANAYİSİ İLE DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDEN BİR ŞEHİR KONUMUNDA

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sanayide, üretimde, ticarette, çalışma modellerinde sanayi 4.0, dijitalleşme ve doğaya duyarlı üretim ile önemli bir geçiş sürecinin yaşandığını söyledi.

Gaziantep’in güçlü sanayisi, üretim ve ihracattaki başarısı ile değişime öncülük eden bir şehir konumunda olduğunu ifade eden Ünverdi, firmaların değişim ve dönüşüm çalışmalarına büyük faydalar sağlayan KOSGEB desteklerinin artırılması ile sürece daha fazla fayda sağlanacağını kaydetti.

Gaziantep Model Fabrika’nın firmaların çalışmalarını destekleyen ve üretim kapasitelerini geliştiren uygulamaları hakkında da bilgiler veren Ünverdi, “Model Fabrikamızdan faydalanan firmalarımıza yüzde 60 oranında destek sağlanıyor. Üst sınır olarak ise 70 bin TL’ye kadar destek veriliyor. 70 bin TL limitinin artırılması konusunda bir çalışma yapılması sanayimiz ve KOBİ’lerimizin dönüşüm sürecine katkıda bulunacaktır. Ayrıca firmalarımızın dijitalleşme konusunda geri kalmamaları için KOSGEB’in dijitalleşme konusundaki desteklerini genişletmesi yararlı olacaktır. Bu bağlamda KOSGEB Dijital Yol Dönüşüm Haritası kapsamında Model Fabrikamızda dijital yol haritası çıkarma hizmetini de vereceğiz. Dijitalleşme konusuna gereken öncelik verilirse Gaziantep, müteşebbis ruhu ve yenilikçiliği ile yeşil dönüşüm ve dijital sanayi konusunda da rol model olacaktır. Destekleri ve iş birlikleri için KOSGEB Başkan Yardımcısı Sayın Bilal Kendirci’nin nezdinde tüm KOSGEB ailesine ve katılımcı firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

KENDİRCİ: NİTELİK BAKIMINDAN İYİ BİR KONUMDA OLAN GAZİANTEP’İ DESTEKLEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci de enerji verimliliği konusunu önemsediklerini, bu doğrultuda firmaların ve KOBİ’lerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla teşvik ve destek programları uyguladıklarını ifade etti.

“Enerji verimliliği, dijitalleşme ve özellikle en çok kadınlar ile gençleri kapsayan nitelikli girişimcilik olmak üzere 3 önemli konumuz var. Bu alanlarda sağladığımız desteklerle aynı zamanda farkındalık da yaratmak istiyoruz” diyen Kendirci, yenilenebilir enerji yatırımlarının hızlandırılmasını hedeflediklerini, verimli enerji ile ucuz enerjinin birbirinden ayırt edilmesi noktasında firmalara yönelik farkındalık çalışmaları da sürdürdüklerini kaydetti.

KOSGEB’in dijitalleşmeye yönelik destek programları hakkında da bilgiler veren Kendirci, “Sunduğumuz imkanlarla dijital danışmanların yetiştirilmesine katkı sağlıyor, işletmelerimizin dijital dönüşüm alanında daha fazla mesafe almaları için çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönem için nitelikli girişimci ve nitelikli KOBİ’leri desteklemek en önemli planlarımız arasında yer alıyor. Gaziantep hem nitelikli girişimci hem de nitelikli KOBİ yönünden iyi bir konumda. Biz de Gaziantep’e ayrıcalık tanımaya ve özel olarak desteklemeye özen gösteriyoruz” dedi.

Toplantıda, KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Faruk Kahvecioğlu da KOSGEB’in yeşil dönüşüm destekleri, KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı ve verimlilik artırıcı diğer destekler hakkında bir sunum yaptı.

KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı ile işletmelerin verimli elektrik motorlar kullanmalarını amaçladıklarını ve bu alanda farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Kahvecioğlu, Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Desteği ile de işletmelerin dijital yol haritasının çıkartılmasını desteklediklerini ifade etti.

Toplantı, firma temsilcileri ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BAYRAMA ÖZEL TOPLU TAŞIMA KARARI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.