DOLAR

32,3489$% 0.27

EURO

35,1604% 0.04

STERLİN

41,1168£% 0.19

GRAM ALTIN

2.308,52%1,38

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,17

TAM ALTIN

15.886,00%0,17

ONS

2.222,26%1,27

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2290835฿%2.6994

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KÖYLÜLERİN YOL İSYANI: FATMA OLAN ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM

10 YILDIR YAPILMASINI BEKLEDİKLERİ YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Gaziantep’te, yaklaşık 42 köyü Nizip ilçesine bağlayan toprak yol alt yapı çalışması yapılarak asfalt kaplaması 10 yıla yakın bir süredir tüm çabalara rağmen yapılmayınca köylüler isyan etti. Köyün erkekleri, yolu trafiğe kapatarak eylem yaparken, kadınlar ise evlerinde tozdan oturamadıklarını belirttiler. Adı Fatma olan kadın, “Benim adım da Fatma, ismimle, kendisiyle gurur duyuyordum ben Fatmalığımdan pişman oldum. Adımı keşke koymayalardı. Adımı değiştireceğim, Fatma değil bundan sonra adım” dedi.

Köylülerin yol kapatma eylemi sırasında Jandarma ekipleri yol üzerinde güvenlik önlemleri aldı. Yolun trafiğe açılması için köylüleri ikna etmeye çalışan Jandarma ekipleri, gerekli tutanakları tuttuklarını ve sorunu yetkililere ulaştıracaklarını ifade ettiler. Köylüler, isyanlarında haklı olduklarını ve yolları yapılana kadar bu eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

ARAÇLAR SÜREKLİ PARÇA KIRIYOR

Yoldaki çukur ve bozuk zemin nedeniyle araçlarının sürekli arızalandığını dile getiren köylüler,” Araçlarımız bu yolu kullandığımız için sürekli parça kırıyor. Daha yeni 3 bin 630 lira tamir parası verdim. Yazık günahtır. Araçlarda ön düzen diye bir şey kalmıyor, hep parça kırıyor. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz, vergi vermiyor muyuz, biz bu bayrağın altında yaşamıyor muyuz, burası Rusya toprağı mı ?” diye isyan ettiler.

Yapılmayan yaklaşık 2 kilometrelik yolun sınır gibi olduğunu iddia eden köylüler,” Yolun sağından geçen, solundan geçen yolları sürekli yapıyorsunuz. Bu yolu ise bize hakaret eder gibi yıllardır yapmıyorsunuz. Bu yolu CHPli’si, AK Partilisi, bütün vatandaşlar kullanıyor. Bu insanların suçu ne yani ?” diye konuştular.

BİRECİK, KARKAMIŞ  VE NİZİP’İ BAĞLAYAN YOL

Köyde evlerinin içerisinde toz toprak nedeniyle oturamadıklarını belirten köylüler adına konuşan Elifoğlu köyü sakini Süleyman Özaslan, yaklaşık 10 yıldır yolun yapılması için mücadele verdiklerini, ulaştıkları tüm yetkililerin sürekli kendilerini bugün yarın diyerek oyaladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

Burası Birecik ve Karkamış ilçelerine bağlayan bir yol, on binlerce insan geçiyor. Yaklaşık 10 yıldan beri yama olsun, bakım olsun en ufak bir şey yapılmadı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Defalarca yazdık, çizdik, CİMER’e yazdık ama maalesef bizim yolumuzu yapmıyorlar. Bizde dayanamadık artık. Gerekçe hep yalan, hep yalan bugün, yarın. Yolun hemen yanında geçen yol Nizip’e bağlı Kumla köyü. Küfür eder gibi her hafta 15 günde bir o yolu yapıyorlar, burada yaşayan insan değil mi ? Biz vergi vermiyor muyuz ? Kasıtlı olarak yapılmıyor. Amacın ne olduğunu bizde çözemedik. Defalarca başvurmadığımız yer kalmadı ama bundan sonra artık ne olursa olsun. Birde üstüne üstlük kum araçları geçiyor. Ruhsatsız kum ocağı çalıştırıyorlar, kum ocağına da arabalar buradan geçiyor, yollar zaten kötü durumda yani bıktık usandık. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yüz yüze defalarca söyledim, bir türlü yapmıyorlar. Buranın belediyesinin CHPli olması, şu olması, bu olması bizi ilgilendirmez, bizim parti ile bir şeyimiz yok. Biz vatandaş olarak şu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yol medeniyet değil mi ? En doğal temel ihtiyacımız değil mi ? ama bu temel ihtiyacımızı bizden alıyorlar, mahrum ediyorlar. Bunun sebebi nedir çözemedik. Bu yolun yapılmasını istiyoruz, bir an önce yapılmasını istiyoruz.

BU YOLDAN HAMİLE BİR KADIN GEÇSE DOĞUM YAPAR

Köylülerden Necip Özaslan ise, yoldaki çukurlardan dolayı yollardan gidemediklerini belirterek,” Burası 42 köyü birbirine bağlayan bir yol. Buradan hamile bir kadın geçse yolda doğum yapar. Gidemiyoruz yollardan. Hastaneye ulaşamıyoruz, parça kırmadan sanayiye para ödemeden milletin feleği şaştı. Çünkü yollarımız çok kötü. O nedenle bu yolların bir an evvel yapılmasını istiyoruz. Söz verdiler, yapmadılar. 50 sefer söz verdiler, bugün, yarın bizi hep aldattılar. Geliyorlar iki araba mucır döküyorlar o kadar. Her şey meydanda, yalanımız yok, yanlışımız yok” diye konuştu.

Yolda toplanan ve uzun süre yolu trafiğe kapatan köylülerden Dede Yağmurlu, yetkililerin mutlaka gelmesini isteyerek,” Buraya gelecek siyasetçilere yapacağımız tek şey yüzlerine tükürmek. Yapmasınlar, gelsinler bu yolu görsünler yapmasınlar. Benim adım Dede Yağmurlu, ben böyle konuşayım, yarın gelip beni tutuklasınlar” şeklinde konuştu.

KÖYÜN KADINLARI İSYAN ETTİ

BACI BACI DİYORLAR BİZE BAKTIKLARI YOK

Köyün içerisinden geçen araçlardan dolayı evlerinin toz toprak içerisinde kaldığını, ne doğru dürüst yemek yiyebildiklerini ne de çamaşır serebildiklerini belirten kadınlar isyan bayrağını açtı.

Kadınlardan Emine Polat, “ Evimizde yemek yiyemiyoruz, çamaşırlarımızı seremiyoruz. Gelsin kendileri yaşasınlar yada çamaşırlarımı götürüp kendilerinin evlerine sereyim. Yolu bir an önce yapsınlar. Bir iki senedir böyle. Ben ne çekiyorum. Burada 7-8 tane oyum var gelirlerse bir tane vermem kendilerine oy. Fatma Şahin elbet buraya gelir, bacı bacı diyorlar hiç bize baktıkları yok. Öldük daha. Bir ara kapımın önünden geçen yolu eşeceğim, kimseyi de geçirmem dedim. Benim evim burada tozdan batıyor, ben temizlik yapamıyorum” dedi.

FATMA OLAN ADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM

Evinin yol üzerinde olduğunu, sürekli mucır ile doldurulmasından dolayı yolun iyice yükselerek evinin çukurda kaldığını belirten Fatma Kayır,” Kendileri keyif ediyorlar. Pisliği çeken biz, tozu çeken, eziyeti çeken biz oya gelince kendileri alıyorlar. Bundan sonra oy moy yok, bitti. Oya gelince kurban, hayran diyorlar, şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Hepsi kandırmaca, hep düzenbaz. Boşa bir şey yok bu kadar yeter. Bizim de canımız var. Gelsin bundan sonra oy alsınlar bakalım. Yol ne kadar yükseğe çıktı, bizim ev çukurda kaldı. Kendileri rahatlıklarını sürüyorlar, rezilliği biz çekiyoruz. Güzel bir kazısalar, üzerini temizleyip yapsalar biz oyumuzu seve seve veririz kaygısız olsunlar. Ama böyle yaptıkları sürece kurban ederim oyumun bir tanesine. İşlerine geliyorsa, atmamda, atana da engel olurum. Fatma Şahin Şahin dedik. Benim adım da Fatma, ismimle, kendisiyle gurur duyuyordum ben Fatmalığımdan pişman oldum. Adımı keşke koymayalardı. Adımı değiştireceğim, Fatma değil bundan sonra adım. Fatma Şahin ile adaşım diye seviniyordum. Herkes laf vurdu vurdu ben artık Fatma olmak istemiyorum” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GTB, ISO 27001 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASI ALDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.