DOLAR

32,3759$% 0.15

EURO

34,9784% -0.3

STERLİN

40,9764£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,28%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

TAM ALTIN

15.960,00%-0,29

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.141,84%0,68

BİTCOİN

2264089฿%-0.44346

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KURBANTEP PROJESİNE DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Valiliği öncülüğünde başlatılan KURBANTEP Projesine destek olarak, projeye destek veren kuruluşlarla birlikte protokol imzaladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün önderliğinde Türk Kızılay’ı ve Diyanet Vakfı’nın birlikte düzenlediği KURBANTEP projesine destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılacak olan projenin Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüreceğini ifade etti.

PROJENİN ÜÇÜNCÜ YILI

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan proje ile Gaziantep içerisindeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olunacağını belirterek “Gaziantep’te hayırseverlerimizin vekâleten kurban kesmeleri ile ilgili geçmiş iki yılda kurban protokolü imzalamıştık. Geçmiş iki yılda da Türk Kızılay’ı, hayırseverler ve kurumlarımızın desteği ile yapmıştık. KURBANTEP projesinin bu yıl üçüncüsünü yapacağız ve bu projeye Diyanet Vakfımızda dahil oldu. Dolayısıyla hayırseverlerimize iki seçenek sunuyoruz. Hayırseverler Sosyal Yardımlaşmaya bağış yapmak şartıyla ister Diyanet üzerinden isterse Kızılay aracılığıyla ibadetlerini yerine getirebilir. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığınız kurban bağışı dünyanın veya Türkiye’nin herhangi bir yerine ulaştırılıyor. Bizim KURBANTEP Projesiyle kurbanlar Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere 1-2’şer kiloluk kavurma haline getirilerek dağıtılıyor. Bağış yapacak tüm hayırseverlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

KURBAN BİZİ RABBİMİZE YAKINLAŞTIRIR

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Türkiye Diyanet Vakfımız 30 yıldır vekâleten kurban kesimi organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “KURBANTEP Protokolünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye Diyanet Vakfımız 30 yıldır vekâleten kurban kesimi organizasyonunu gerçekleştiren bir hayır kuruluşudur. Kurban bizi rabbimize yakınlaştıran iyiye ve güzele ulaşmamızı sağlayan ibadetimiz. Bu vesile ile hem ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz hem de ihtiyaç sahibi ailelerin derdine derman olunuyor. Sayın Valimiz öncülüğünde KURBANTEP Projesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Nihat Yıldırım, Kızılay’ın ihtiyaç sahibi ailelere konserveler halinde yıl boyunca yardımda bulunduğunu belirterek “Geçtiğimiz yıl Kızılay ile yapılan protokol çerçevesinde kurban bağışlarının çoğu Gaziantep’e döndü. Kızılay olarak yıl boyunca 1-2 kg’lık konservelerle ilimizin ihtiyaç sahibi ailelerine ulaştırıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM ELİ UZANACAK

Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı yapılan projenin ihtiyaç sahibi aileler için çok önemli olduğunu belirterek “Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül’ün himayelerinde KURBANTEP Projesi’ne bu yıl diyanet İşleri Vakfı da dahil oldu. Projeye destek vermek isteyen hayırseverlerimiz Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın online başvuru sistemiyle bağış yapabilecek ve ister Kızılay’ımız isterlerse Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım ellerini uzatabilecekler. Projeye destek veren Başta Sayın Valimiz Davut Gül’e ve tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YÜZÜ GÜLECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, proje ile Gaziantep’teki tüm ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılacağını belirterek “ Öncelikle KURBANTEP Protokolünün Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. Kurban bağışı hepimizin yapması gereken bir çalışma. Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül’ün önderliğinde Diyanet Vakfımız ve Kızılay’ımız aracılığıyla Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere yardım elinin uzanması mutluluk verici. Ayrıca belediyemize kayıtlı 8.000 kayıtlı ihtiyaç sahibi ailemize Kızılay’ımız tarafından yıl içerisinde 1-2’şer kiloluk konserveler dağıtıyoruz. KURBANTEP Projesi ile Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖNEMLİ BİR YARDIM

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, yapılan bağışların pandemi dönemini daha kolay atlatmaya yardımcı olacağını belirterek “Kurban ibadetinin yapılmasına kolaylık sağlayan KURBANTEP Projesi’ne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin pandemi döneminin daha rahat atlatılmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, yapılan projenin çok önemli olduğunu belirterek “KURBANTEP projesi çok önemli bir proje. Bu proje ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları karşılanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 BAĞIŞLARIN DOĞRU YERE GİTMESİ HUZUR VERİR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi yapılan hayırların doğru yere gitmesinin huzur verdiğini belirterek “Öncelikle Sayın Valimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hayır sahiplerinin hayırlarının doğru yere gittiğini bilmeleri onlara huzur verir. Biz yaptığımız hayırların doru yere ve doğru adreslere gideceğinden emin olduğumuz için bu huzuru yaşıyoruz” dedi.

PROJEYE SANAYİCİLERİMİZLE BİRLİKTE DESTEK OLACAĞIZ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicilerle birlikte projeye destek olacaklarını belirterek “KURBANTEP Projesinin Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum. Sanayicilerimizle bu projeye destek vererek, destek verilecek kurban sayısını arttırarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BU TÜR PROLERİN DEVLET ELİYLE OLMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, bağışların doğru kişilere gitmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu tür projelerin devlet eliyle yapılmasından mutluluk duyuyoruz. KURBANTEP Projesi ile hayırseverlerde yaptıkları bağışın doğru yere gittiğinin huzuru ile bağış yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MADDE BAĞIMLISI, POLİSİ BIÇAKLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.