DOLAR

32,3823$% 0.19

EURO

35,0987% -0.05

STERLİN

41,0682£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,47%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

TAM ALTIN

16.234,00%1,72

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,75%0,15

BİTCOİN

2278908฿%-1.08969

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KURUMSAL VE BİREYSEL İHTİYAÇLARDA DOĞRU ADRES FİNEST GLOBAL GROUP

Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip olan Finlandiya ve Estonya’daki üniversiteler ile iş birliği yaparak alanında uzman Eğitimciler, Tasarımcılar, Mühendisler ve CEO’ lar ile problemlere çözüm üreten FinEst Global Group, bünyesinde bulundurduğu çatı altında dünya standartlarında sunduğu modern teknolojiler sayesinde kurumsal çalışmalardan bireysel çalışmalara kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor.

Kurumsal ve bireysel tüm ihtiyaçlara tek çatı altında hizmet vererek teknolojinin kalbi FinEst Global Group ile attığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çevik, “Teknoloji yatırımlarımızla tüm kurumların ve bireysel ihtiyaçların çözüm noktası oluyoruz. Amacımız Finlandiya-Türkiye eğitim modeli oluşturup dijital dönüşümde dünyada söz sahibi olmak” dedi.

Estonya Tallinn, Finlandiya Helsinki ve Türkiye Gaziantep üretim merkezlerine sahip olan FinEst Global Group, İstanbul ve Antalya satış ofisleri aracılığıyla danışmanlık, Okul İnşaatı, Okul ve Sınıf Restorasyon çalışmaları, Okul Mobilyaları, Laboratuvar Mobilyaları, Ofis Mobilyaları, Laboratuvar için gerekli elektronik malzemeleri, BT hizmetleri, İnteraktif Eğitim, Özel Atölye Mobilyaları, Bilgisayar ve Donanım, Laboratuvar Yenileme ve Tadilat İşlemleri, Sunucu Sistemleri Ürünleri ve Medya Yönetimi gibi daha birçok alanda A’dan Z’ye hizmet sunuyor.

BİLGİ DONANIM VE BECERİLERİMİZİ SEKTÖRLERİN EKSİK YÖNLERİNİ GİDERMEK İÇİN KULLANIYORUZ

Kısa özgeçmişinden bahsederek eğitim hayatının ardından gerçekleştirdiği faaliyetler ve yaptığı yatırım alanlarından bahseden Çevik, “Üniversite öğrenimimi Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde yaptım daha sonra  yüksek lisans çalışmalarında bulundum. Üniversite hayatım bitip mezun olduktan sonra Batı Karadeniz’de bir AR-GE şirketi kurdum. Güzel çalışmalar yaptık. Daha sonra çalışmaları bıraktım. İlk olarak Sanko Okulları’nda öğretmen olarak göreve başladım. Fen ve Teknoloji Liselerinde Mekatronik öğretmenliği ve direktörlüğü gibi çalışmalarda bulundum. Birçok yabancı okulda, İzmir Amerikan Koleji (SEV Amerikan)  gibi okullarda görev yaptım. Daha sonrasın da 2014-2015 gibi iş hayatına tekrardan atılmaya karar verdim. Elektronik alanına yöneldim. Türkiye genelinde ise teknoloji eksikliğini gördüm ve teknoloji alanında çalışmalar yapma gereğini hissettim. Ardından Türkiye Maker Akademiyi kurdum ve Türkiye genelinde devlet, özel okul öğretmenlerini yetiştirmeye başladım. Sonrasında kalkınma ajansı projeleri gibi benzer projelerde öğretmen eğitimi vermeye başladım. Bu çalışmalardan sonra işi biraz daha büyütelim diye düşündüm. Finest Global Teknoloji diye biraz daha büyük şirket kurdum. Bundan önce Robotex Turkey uluslararası yarışmayı Türkiye’ye getirdim ve Türkiye’nin CEO’luğunu yapıyorum. Türkiye’nin tek uluslararası yarışması yani dünyanın 21 ülkesinde gerçekleşen bir yarışma ve şu anda Türkiye dünya sıralamasında robotik alanda ve yarışmalarda hemen hemen ilk 3 sıralamasında bulunmakta” ifadelerine yer verdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN TEMELİ ROBOTİK UYGULAMADAN GEÇİYOR

Dijital dönüşüme ayak uydurmanın temelinin robotik uygulamasından geçtiğini söyleyerek teknolojinin artık insan hayatında vazgeçilmez noktalara geldiğini belirten Çevik, “Aslında dijital dönüşüm hızlandığı bu dönemde öğrenme yöntemleri olsun, fabrikalarda veya günlük yaşantımızda artık birçok alanda işlerimizi kolaylaştırmaya başladı. Bunların alt yapısını öğrenilmesi gerekir. Yani amatör çalışmaların yapılması gerekir. Aslında robotik dediğimiz olay anaokulunda da başlayabiliyor, liseden de başlayabiliyor öğrencilere amatör robotik meraklarını, bu girişimlerle öğretebiliyoruz. Şu anda günümüzde yapay zekâ üzerinde yoğunlaşmaya başladım. Öncesinden elektrik elektronik ve otonom sistemler üzerine yöneldim. Örneğin Selçuk Bayraktar gibi. Selçuk Bayraktar aslında öncesinde bir amatör robotçuydu. İlk olarak küçük basit dronlar yapıyordu yine İha’lar yapıyordu ve sonrasında bunu seri üretime dönüştürebildi. Bir hayali vardı ve bunu seri üretime dönüştürebildi. Bunu yapabilmenin yolu robotik den geçiyor. Yani bir mühendis iyi bir çalışma yapmak istiyorsa iyi bir proje gerçekleştirmek istiyorsa bunun temeli robotik eğitimini alması gerekiyor. Bu eğitim liseden de başlayabiliyor, ortaokuldan de başlayabiliyor. Artık günümüzde bu eğitimler ilkokul, anaokuluna kadar indi” dedi.

TEKNOLOJİK ALANDAKİ BOŞLUĞU GÖRDÜM VE BU ALANDAKİ YATIRIMLARI KENDİME HEDEF KOYDUM

Teknoloji alanında son yıllarda Türkiye’nin atılım yaptığını ve bu alanda gördüğü boşluğun yeni başarılara dönüşebileceğini sezimlediğimi söyleyerek çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdığını açıklayan Çevik şu ifadelere yer verdi: “Görüyoruz ki Türkiye teknoloji üretiminde bazı ülkelere yaklaştı.

Bunun nedeni ise son 20 yılda teknoloji üzerine çalışmaların artmış olması ve Ar-Ge yatırımların fazla olmasıdır. Bende bu konuda ki eksikliği gördüm. Açık bir alan vardı bu konuda ve bu alanda bir çalışma yapmaya karar verdim. İşte Robotex Turkey buraya getirmeye başladım ama onun öncesinde yine benim uluslar arası alanında çalışmalarım vardı. Amerika’da Dünya derecelerimiz Çin’de olsun birçok ülkede başarılara imza attık” dedi.

TÜRKİYE’MİZİN BAYRAĞINI ULUSLARARASI DERECELERDE DALGALANDIRDIK

Gaziantep’ten çıkıp teknoloji alanındaki başarılarını dünya çapında ispatlayarak Türk bayrağını uluslararası başarılarda dalgalandırdıklarını dile getiren Çevik, “Çin-Pekin 2017 de insansız sistemler üzerinde çalışma yapmıştık.Serbest kategorisinde yani mühendislik kategorisinde bir girişimcilik üzerine çalışma yapıldı.Bu projelerden birisi zihin kontrolü ile nesnelerin hareket etmesi ,engelli insanların hayatlarını kolaylaştıracak sistemler gibi bir çok alan vardı.Bizde bu alanda dünya 1’inciliği,2’nciliği ve dünya 4’üncülüğü aldık. Rakiplerimiz Çin ,Japonya, Amerika ve Meksika idi. Sahneyi doldurmuş ve güzel bir başarı elde etmiştik” diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ROBOTİK YARIŞMALARININ GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ ESTONYA’DA HEM KENDİ BAŞARIMIZI HEM ÜLKEMİZİN BAŞARISINI SUNDUK

Yine aldıkları uluslararası derecelerin ardından dünyanın en büyük robotik yarışmalarının gerçekleştirildiği Estonya’da önemli başarılara imza attıklarını ve hem kendi başarılarını hem de ülke olarak bu alandaki başarılarını dünyaya duyurduklarını dile getiren Çevik, “Sonrasında yine İzmir’de Amerikan Koleji’nde direktör iken Amerika’da ve Meksika’da yeni güzel bir yarışma vardı. Bu yarışmalar yıllarca gerçekleşen, kökeni olan yarışmalardı. Burada da en iyi girişimcilik ödülleri aldık. Bu yarışmaların ardından buradaki oluşumu anladıktan sonra Estonya’da Dünyanın hatta kainatın en büyük robot yarışması olarak da geçen 21 ülkede gerçekleşen bu yarışmayı Türkiye’ye getirmeye karar verdik. Girişimlerde bulunduk. Ama Türkiye’nin mevcut sorunlardan dolayı ve Suriye sorunlarından dolayı almak biraz zor oldu ama sonunda kabul ettiler ve sonrasında da bizim çalışmalarımızın iyi olduğunu gördükten sonra onlar için şu an Türkiye vazgeçilmez bir durum aldı. Finlandiya ve Estonya’da Türkiye çok iyi bir konumda. Burada da yarışmaya bazı öğrencilerimizi götürdük. Yatırımcılar, girişimciler bizi destekliyorlar ve üniversitede hocalar ile yarışmıştık. Bunları başardıktan sonra Estonya da Türkiye’yi vazgeçilmez bir konuma artık getirmiştik. Kendi sitelerinde Türkiye’nin büyüklüğünü Türkiye’nin bu konuda iyi olduğunu Finlandiya ve Estonya artık görmeye başlamıştı” açıklamalarında bulundu.

FİNEST GLOBAL TEKNOLOJİSİNDE ARTIK KENDİ ÜRETİM TESİSLERİMİZİ OLUŞTURDUK

Gerçekleştirdikleri uluslararası başarıların ardından Estonya’da bir şirket kurduğunu ve Finest Global Teknolojisinde kendi üretim tesislerini oluşturduklarını aktaran Çevik, “

Bu başarıların ardından ben Estonya’da bir şirket kurdum. Bir süre uluslararası derece elde edip öğrenci yetiştirdim daha sonra öğretmenliği bırakarak bir şirket kurdum. Robotex Turkey, dünyanın en büyük yarışmalarından birisi Türkiye’de de Teknofest’ ten sonra en büyük yarışma. Türkiye’nin tek uluslararası yarışması. Uluslararası dememin nedeni de Türkiye  , Dünya  ,Avrupa , Asya şampiyonası diye gidiyor. Bundan dolayı uluslararası deniliyor ve bu yarışmanın Node CEO’luğunu da yapıyorum. Sonrasında Finest Global Teknolojisinde artık kendi üretim tesisimiz var ve kendi üretimimizi yapıyoruz” dedi.

EĞİTİMDE YENİ BAŞARILAR İÇİN FIRSAT OLUŞTURDUK

Eğitim alanında yapmış oldukları projeleri ve uygulamaya alınan projelerin eğitim hayatına yansımalarını değerlendiren Çevik, “Daha sonra okul kurmaya başladık. Okullarda laboratuarlardan tutun eğitim sistemine kadar kendimiz kurmaya başladık. Online eğitimi 2017 de gerçekleştirmiştim fakat günümüzde daha etkili hale geldi. Daha öncesinde bunun açık olduğunu görmüştük ve yapmıştık sonrasında bunu bizden satın almak isteyen okullar oldu. Satışlar oldu. Learning sistemi olarak geçiyor. Daha çok teknoloji alanında oyun tasarımı, mekatronik yapay zeka, programlama, robotic vb alanlar ile ilgili en iyi eğitimciler ile buluşturan platformdur. Dersler sisteme yükleniyor, sınavlar , öğrencinin değerlendirmesine kadar bir çok şey bu platform da yer alıyor. Online görüşmelerde gerçekleştirdik. Finlandiya ve Estonya’da ki eğitimciler ile Türk öğrencileri çevrimiçi görüştürdük. Çokta güzel eğitimler ve sertifikalarını aldılar. Hayatlarında çok daha güzel bir değişiklik oldu. Bu girişimcilerden sonra kendi okulumuzu kuralım dedik. Zaten hâlihazırda sistemimiz var. E-learning, kendi laboratuvarlarımız var , kendi eğitim sistemimiz var ve kendi okulumuzu kurmaya karar verdik. Estonya ve Finlandiya’ da bağlantılarımız, şirketlerimiz var. Bunları ve bu bilgi birikimlerini Türkiye’de neden değerlendirmeliyim diye düşündük ve Kuzey Avrupa Okullarını kurduk. Bu liseler normal Anadolu lisesi değil de Mesleki lise formatında yapmayı planladık. Öğrenciler rutin elektronik, yazılım gibi mesleki eğitimin yanında akademik eğitimi de alıyorlar. Aynı zamanda Fince, İngilizce ve Türkçe eğitimlerde veriliyor. Finlandiya da şirketler ile protokoller, görüşmeler yaptık. Bizim öğrencilerimiz için Finlandiya’da yaz stajı anlaşmaları yapıldı. Öğrenciler 9,10,11 de yaz stajına Finlandiya ya gidebilecek. Orada yükseköğrenimine geçiş kolaylığı sağlanacak. Ayrıca yurt dışında çalışmak isterse öğrenciye bu imkân da sağlamış oluyoruz. Tabi ki Fince ve İngilizce eğitimini tamamlamış bir şekilde. Bu tarz çalışmalar yaptıktan sonra girişimci bir ruh ortaya çıkıyor ve sürekli bir şeyler yapma, projeler gerçekleştirme istediği uyandırıyor” dedi.

TÜRKİYE’Yİ ROBOTİK ALANINDA ÖNCÜ ÜLKE YAPMAK İSTİYORUZ

Hedeflerinin Türkiye’yi robotik merkezi oluşturarak dünyayı bu alanda yatırım için Türkiye’ye davet etmek olduğunu aktaran Çevik, “Yine sağlık sektöründe de Türkiye ye nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve diş polikliniği üzerine yoğunlaştık. Bu arada Teknopark’taki firmamızda da, yapay zeka alanında güzel projelerimiz de var. Finest Akademi olarak E-öğrenme platformunda değişiklik yapmaya karar verdik ve değişiklikleri tamamladık. Bu platformu şimdi birçok kuruma satışa başlayacağız. İkinci bir proje olarak yapay zeka da dil öğrenme platformu oluşturmaya çalışıyoruz. Küçük yaştan başlayarak öğrencilere 8 farklı dil öğretmeye amaçlıyoruz. Farklı iş kollarında farklı hedeflerimiz var. Robotex Turkey Avrupa’nın en iyi yarışması haline getirmek. Avrupa şampiyonasını Türkiye’de yapmaya çalışıyoruz. Zamanı geldiğinde dünyayı Türkiye’ye davet edip robotic merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

FİNLANDİYE- TÜRKİYE EĞİTİM MODELİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Finlandiya Türkiye eğitim modeli oluşturmak istediklerini vurgulayan Çevik, “Finest Global bünyesinde teknoloji eğitimlerinin de özellikle mesleki eğitimlerinde biraz daha farklı bir model çıkarmaya çalışıyoruz. Buna biz Finlandiya Türkiye Eğitim Modeli diyoruz. İçerisinde Finlandiya’nın önde gelen CEO ‘larında bulunacağı bu projede Türkiye Finlandiya Eğitim modelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Yani mesleki eğitimi daha çok ön plana çıkarmak istiyoruz. Bundan dolayı da Milli Eğitim Bakanlığına bir istekte bulunacak olursam da bunun mesleki eğitimine daha çok önem verilmesi ve öne çıkarılmasını sağlamak. Türkiye deki mesleki eğitim çok önemli bir yer tutmuyor daha çok işe yaramazların olduğu bir eğitim modeli olarak düşünülse de Finlandiya da ve Avrupa ülkelerinde mesleki eğitime çok daha fazla önem veriliyor. Bundan dolayı da Türkiye’nin eğitim modelinin daha çok mesleki yönde olması ve öne çıkarılmasını önemli ve doğru buluyorum” açıklamalarına yer verdi.

BİLİM VE TEKNOLOJİNİN KALBİ FİNEST GLOBAL İLE ATIYOR

FinEst Global Teknoloji olarak birçok alanda sunmuş oldukları hizmetleri özetleyen Çevik şu açıklamalara yer verdi: “FinEst Global Teknoloji, Dünya standartlarında sunduğu modern teknoloji ile kurumsal çalışmalardan, bireysel çalışmalara kadar geniş bir yelpazede sizlere hizmet sunuyor. Ürün ve hizmet tasarımlarını Estonya ve Finlandiya’da gerçekleştiren firmamız, Laboratuvar Kurulumu, Altyapısı ve diğer tüm hizmetleriyle birlikte Laboratuvar Yenileme ve Tadilat İşlemlerinden, Okul ve Sınıf Restorasyon Çalışmalarına, Laboratuvarlar için gerekli Elektronik Malzemelerden, Bilgisayar ve Bilgisayar Donanım, Sunucu Sistemi Ürünleri satışına kadar tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Ayrıca Laboratuvar Mobilyaları Okul Mobilyaları Özel Atölye Mobilyaları ve Ofis Mobilyaları satışı hizmeti de sunan Finest Global Teknoloji, yazılım hizmetlerinde de istekleriniz doğrultusunda kaliteli çözümler üretiyor; Eğitim Yönetim Sistemleri Yazılımları, Hastane ve Muhasebe yazılımları gibi isteğe bağlı her alanda yazılım hizmeti projesi, Finest Global Teknoloji’de hayata geçiriliyor. Global ölçekte kalite için, Finest Global Teknoloji.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AMAÇ MİLLİ MÜHENDİSLER YETİŞTİREBİLMEK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.