DOLAR

32,4600$% -0.05

EURO

34,8184% 0.05

STERLİN

40,7577£% 0.48

GRAM ALTIN

2.477,27%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.235,00%0,62

TAM ALTIN

16.939,00%0,63

ONS

2.376,19%0,71

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

2001392฿%-4.17277

a
alan18-kopya

KÜTÜPHANELER YENİ NESİLLERE VE GELECEĞE YATIRIMDIR

Mardin’in Midyat ilçesinde inşa ettirdikleri ve donattıkları kütüphanede incelemelerde bulunan Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ve Altunkaya aile fertleri incelemelerin ardından kütüphane hakkında bilgiler aldılar.

Mardin Midyatlı olan hayırsever işadamı Masum Altunkaya, ilçede yaptırılan, Midyat Kaymakamlığı Altunkaya Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

Merkezi Gaziantep’te bulunan ve birçok alanda faaliyet gösteren, Altunkaya Şirketler Grubu tarafından Bahçelievler mahallesinde inşa ettirilen Midyat Kaymakamlığı Altunkaya Halk Kütüphanesi geçtiğimiz ay hizmete girmişti. Midyat Kaymakamlığı Altunkaya Halk Kütüphanesi isminin verildiği kütüphanede incelemelerde bulunan Mahsum Altunkaya’ ya, Kaymakam Ahmet Solmaz ve aile fertleri, Hacı Abdülkerim Altunkaya, Hacı Mahmut Altunkaya, Hacı Ahmet Altunkaya eşlik etti. Mahsum Altunkaya, kütüphane Müdür vekili Alaattin Acar’dan son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

EĞİTİM EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZDİR

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya eğitimin en önemli öncelikleri olduğu, Midyat’tan önemli bir eksikliğin giderilmesinde katkı sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Eğitimin en önemli parçasının kitaplar olduğuna da dikkat çeken Başkan Altunkaya “Mardin’in Midyat ilçesinde inşa ettirdiğimiz ve kaymakamlığa devrettiğimiz bu kütüphane tam donanımlı bir şekilde dizayn edilmiş olup gençlerimize ve geleceğimize sahip çıkmak ve yatırım yapmak için eğitime verdiğimiz önemin en büyük göstergesidir” dedi.

GELENEKSEL MİDYAT MİMARİSİ UYGULANDI

İnşasının ardından Midyat ilçe Kaymakamlığına tahsis edilen Altunkaya Halk Kütüphanesinin dış görünüşü geleneksel taş yapı, iç görüntüsü de modern ve kullanışlı bir şekilde tasarlandı. 2861 metrekare alan üzerine kurulan kütüphanenin içerisinde çok amaçlı 2 salon, 5 ayrı bölümden oluşan kütüphane, engelli kütüphanesi, arşiv kitaplık, sinema salonu, el sanatları atölyesi ve çeşitli aktivitelerin yapılacağı etkinlik avlusu gibi çeşitli bölümler yer alıyor. Altunkaya Halk Kütüphanesinin önümüzdeki günlerde resmi açılışının yapılması bekleniyor.

Türkiye’nin farklı illerinde yaptıkları hayır işleriyle isimleri sürekli anılan Altunkaya ailesi son olarak Gaziantep’te Hacı Kasım Altunkaya İlkokulu’nun da açılışını yaparak sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini eklemişlerdir.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BAYRAMLAR, DAYANIŞMA RUHUNUN PEKİŞTİĞİ MÜSTESNA GÜNLERDİR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.