DOLAR

32,3701$% 0.15

EURO

35,0016% -0.27

STERLİN

41,0097£% 0.26

GRAM ALTIN

2.325,01%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.989,00%-0,24

TAM ALTIN

16.057,00%0,20

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.075,59%-0,05

BİTCOİN

2264505฿%-1.07808

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“MANEVİ DÜNYAMIZIN AYDINLANDIĞI EN ÖZEL GÜNLERDENDİR”

Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kandilin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz, içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandili’ni karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç, başta Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimiz ile buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenmeyi ifade eder. Bizlere düşen; miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir.

Miraç Gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir. Dini duyguların en yüksek seviyeye ulaştığı, rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükselişidir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız. Manevi iklim olan Miraç Kandili’ni fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının daim olmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin daima canlı tutulmasına gayret göstermeliyiz.

Bu müstesna zamanın en iyi şekilde değerlendirmesi dileğiyle tüm halkımızın Miraç Kandili’ni kutluyor, kandilin bütün insanlığa barış, sağlık, huzur, mutluluk getirmesini, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İHRACATÇILARDA RUSYA-UKRAYNA KRİZİ ENDİŞESİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.