Categories: SağlıkYaşam

MEDICAL POINT’DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ HAKKINDA UYARI

“Hastanemizin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, son dönemde adını sıkça duyduğumuz Maymun Çiçeği (Monkeypox) hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.”

“Doç. Dr. Boşnak, Maymun Çiçeği’nin genellikle Afrika’nın tropikal bölgelerinde bulunan ve nadiren Avrupa ile Amerika kıtalarında görülen bir zoonotik virüs hastalığı olduğunu belirtti. Bu hastalığın, özellikle maymunlar ve diğer hayvanlardan insanlara geçebileceğini ifade etti.”

“Maymun Çiçeği virüsü, insandan insana da geçebilir,” diyen Boşnak, “Ancak bu geçiş genellikle yakın fiziksel temas, salgıların paylaşılması veya kontamine olmuş yüzeyler aracılığıyla olur. Bu nedenle, hijyen kurallarına dikkat etmek hastalığın yayılmasını önlemek açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Hastalığın belirtilerinin grip benzeri semptomlarla başladığını ve genellikle yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, lenf bezlerinin şişmesi ve ciltte döküntüler ile kendini gösterdiğini açıklayan Boşnak, döküntülerin sıklıkla kabarcıklar şeklinde olduğunu ekledi. “Döküntüler, vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilir ve genellikle kaşıntılıdır. Bu belirtileri fark eden kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları önemlidir” diye vurguladı.

Doç. Dr. Boşnak, hastalığın teşhisinde laboratuvar testlerinin ve klinik değerlendirmelerin kullanıldığını belirtti. “Erken teşhis ve tedavi, hastalığın yayılmasını önlemek açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, hastalığın belirtilerini fark eden kişilerin derhal bir sağlık profesyoneline başvurmaları gerekmektedir;” dedi.

Son olarak Doç. Dr. Boşnak, toplumda panik yaratmaktan kaçınmanın ve doğru bilgiyle hareket etmenin önemine dikkat çekti. “Halkımızın, hastalığın yayılmasını önlemek ve sağlığını korumak için resmi sağlık otoritelerinin ve sağlık profesyonellerinin tavsiyelerine uyması büyük önem taşıyor. Ayrıca hijyen kurallarına dikkat edilmesi, hastalığın yayılmasını engellemede etkili bir yöntemdir” şeklinde konuştu.

“Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, Maymun Çiçeği ve diğer enfeksiyon hastalıkları konusunda bilgi ve destek almak isteyenlerin hastanemize başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.”

HABER MERKEZİ

Recent Posts

SGK’DAN VATANDAŞA GSS BORÇ KISKACI!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) son dönemde vatandaşa yönelik uyguladığı GSS…

12 saat ago

KAYNA SABUN VE PEKMEZ MÜZESİ AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Kayna Sabun ve Pekmez Müzesi, GastroAntep Kültür…

12 saat ago

TAHMAZOĞLU, MEVLİD GECESİNİ KUTLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olan Mevlid Gecesi'nin İslam aleminin birlik…

12 saat ago

GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

12 saat ago

GAZİANTEP’İN DÜNYAYA SÖYLEYECEĞİ BAŞKA BİR SÖZÜ VAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali…

1 gün ago

DOĞAN, KÜLTÜR ŞEHRİ NİZİP İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Altın Koza Flim Festivali kapsamında Nizip’te gösterimi yapılan 'Mutlu Aile Defteri' filminin açık gösterimine çok…

2 gün ago