DOLAR

32,3671$% 0.14

EURO

34,9783% -0.3

STERLİN

40,9699£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,14%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

TAM ALTIN

15.986,00%0,03

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2272544฿%0.89293

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti
  • bire1haber.com
  • Genel
  • MERİÇ:” GAZİANTEP’TEKİ EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

MERİÇ:” GAZİANTEP’TEKİ EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep’in tüm sorunlarına hakim olduğunu ve TBMM’de göreve başladıktan sonra bu sorunların çözümü için çaba harcayacağını söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kentteki sorunların en başında sosyal yaşantı, sosyal alanlar, sosyal donatılar arasındaki eşitsizlik ve farklılıkların geldiğini belirtti.

Melih Meriç, şehirde yaşayan her bireyin, her vatandaşın kent ekonomisine katkı sunduğunu, bu nedenle de herkesin kaliteli yaşam hakkına sahip olması gerektiğini ifade ederek,” Gaziantep’in sorunu çok ama bu sorunların içerisinde en büyük sorun bana göre, özellikle kent içerisindeki üstelik şehir merkezi dediğimiz kent içerisindeki sosyal yaşantı sosyal alanlar, sosyal donatılar arasındaki müthiş farklılıklar. Bir şehirde özellikle bu kadar farklılıklar olursa, bu kadar eşitsizlik olursa gerçekten benim için parçalanıyor. Çünkü bu şehirde yaşayan her birey, her vatandaş bu şehir ekonomisine, bu şehrin bu kaliteli yaşam tarzına bir şekilde katkı sunuyor ve bundan da eşit bir şekilde bundan payını almak zorunda. Birilerine size şu kadar vereceğim, diğerlerine çok daha fazla vereceğim mantığıyla hareket etme lüksü olmamalı” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, şehrin ekonomik, yaşam ve sosyal alanda tüm sorunlarına hakim olduğunu, bunun için projelerinin hazır olduğunu ve TBMM’de göreve başladıktan sonra tüm problemleri gündeme taşıyarak çözüme kavuşturmak için çaba harcayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

ADALETLİ OLACAĞIZ

Adaletli ve hukuk çerçevesinde bu memleketin bütün haklarından eşit bir şekilde vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin tamamının aynı haklarla bu şehirden katkı almaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

UYUŞTURUCU EN BÜYÜK SORUN

İkinci problem ise uyuşturucu meselesi. Türkiye’nin altıncı büyüklüğü şehrinde bu kadar uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşları, on, on iki yaşlarına kadar inmesini ben Gaziantepli olarak içime sindiremiyorum. Bunun bir an önce emniyet tedbirlerini de ön plana alarak bundan kurtulmamız lazım. Gençlerimizi bu illetten bir şekilde kurtarmamız lazım.

Allah kimsenin başına vermesin. Öyle anne babalar geliyor ki bu seçim sürecinde çok daha bunlarla birlikte olmayan olduk. Ama inanın ben de onlar kadar bu acıyı yaşayan birisi oldum. Kendi evlatlarım da var. Kimse bu şekilde bir acıyı hak etmiyor. Bunun da önüne geçmek için elimizden ne gelirse bunu yapacağız.  Ama öncelikle emniyet birimlerinin çok daha aktif bir şekilde bu memleketi bu illetten kurtarmak için gerekli tedbirleri alması lazım.

GAZİANTEP SANAYİSİ HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR

Üçüncüsü; Gaziantep biliyorsunuz bir sanayi şehri. Bir esnaf şehri. Şu anda ben özellikle AK Partili milletvekili arkadaşlarım ve yöneticilerine çıkıp bir esnafın haline kulak vermelerini istiyorum. Esnaf çok perişan. Çok zor şartlarda bu şehre katkı sunmaya çalışıyorlar.

Sanayici de keza öyle. Bu kadar ülke ekonomisine katkı sağlayan Gaziantep sanayisi Gaziantepli olarak bunu açık yüreklilikle söyleyeyim, Türkiye’den hak ettiği payı alamıyor. Çok büyük sıkıntılar içerisinde ama hala milliyetçi duygularla ülke ekonomisine her şartta katkı sunmaya devam ediyorlar ve devam edeceklerini de söylüyorlar ama hak ettikleri değeri görmediklerini de hem ben biliyorum, onlar da bunu açık yüreklilikle dile getiriyorlar.

Mecliste de ilk yapacağım işlerden bir tanesi bu. Gaziantep’in hakkettiği değeri Türkiye’den almak zorunda ve aldıracağız.

SURİYELİ’LERİ KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ

Her şeyden önce Suriyeli vatandaşların da bu şekilde bu göçe maruz kalıp ülkemizde yaşamaları bir insan olarak beni üzüyor. Çünkü sonuçta onlar da bir insan. Bizim komşularımız. Allah kimseyi bu insanların yaşadığı zor şartlarda yaşamaya mecbur bırakmasın.

Ama biz uzun süreden beri Gaziantep ve Türkiye Suriyelilerin yükünü çekiyor. Artık bu yükü çekecek bizim Gaziantep olarak dermanımız kalmadı. Kavgasız gürültüsüz, bu insanlar kendi memleketlerine, Suriye’ye gitmeleri için seçimlerden yani inşallah 28  Mayıs’tan sonra üç ay içerisinde tüm tespitleri ve bunların haklarındaki bilgileri alıp yavaş yavaş bunları tekrar ülkelerine, vatanlarına gönderme çalışmalarına başlayacağız. İki yıl sonunda Gaziantep’te Suriyelilerin kalmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Bununla ilgili de tüm çalışmalar, hem Genel Başkanımız hem Genel Merkez tarafından bütün boyutlarıyla ele alındı. Bunlar birebir detaylı olarak vaktinizi çalmamak adına size söylemek istemem ama artık bu insanların da kendi vatanlarını da, milletlerini de huzurlu bir şekilde yaşamaları lazım. Biz de bu anlamda elimizden ne geliyorsa onların gitmeleri için destek olacağız ve göndereceğiz.

İKİNCİ EL OTO PAZARINDA İÇİM PARÇALANDI

Bu arada geçtiğimiz günlerde ikinci el oto pazarında yaptıkları seçim çalışmalarında gördükleri karşısında içinin parçalandığını, insanların artık aracının masraflarını karşılamaya gücü yetmediği için istemeye istemeye aracını sattığına şahit olduğunu belirten Melih Meriç,” Oto pazarına arkadaşlarımızla birlikte sorunları dinlemek için bir gezi düzenledik. Vatandaşımızın orada araba satmak için durduğunu gördük. En büyük şikayetleri şu. Ne yapıyorsun? İşler nasıl diye sorduğumuzda, arabasını satmak üzere gelen vatandaşlara canlarının niye sıkkın olduğunu sorduk. Aldığımız cevap canımı acıttı. Vatandaşa, canın niye sıkkın?  Arabayı satacaksın dediğimizde; Sayın vekilim, bu arabayı sattıktan sonra ben bir daha araba alamayacağım.  Niye satıyorsun ? diye sorduğumda ise; Bu arabanın artık masrafına gücüm yetmiyor. Ama bu araba elinden gittikten sonra bir daha araba alma şansım yok. Çünkü fiyatlar çok pahalı. 10 – 12 – 15 yıllık eski arabalar. Ama Herkes kendi gücüne göre kendi ekonomisine göre bir yol bulmuş. O araba ile çok huzurlu. Ama artık o arabanın masrafının altından kalkamıyor. Satmak zorunda. Satarken bir daha araba alamama endişesi de var. Bunu da açık yüreklilikle dile getiriyorlar.

28 MAYIS’TAN SONRA İNSANCA YAŞAM YOLUNU AÇACAĞIZ

İnşallah 28 Mayıs’tan sonra her vatandaşımızın insanca ve onurlu bir şekilde yaşamalarını ne gerektiriyorsa onlara bu yolu açacağız. Bu ülke vatandaşlarının sadaka kültürüyle beslenmesinin önüne geçip onurlu bir şekilde yaşayabilmelerini çözümü neyse ki bunların hepsi genel başkanımız ve genel Genel merkez tarafından kaynakları dahil ortaya kondu. Bu çalışmaları sonlandıracağız. Ülkeyi, adaletli, hukuka uygun ve eşit bir şekilde yaşanılabilir bir ülke yapacağız. Buna tüm vatandaşlarımızın her bir bireyin lütfen bize inanmalarını istiyorum.

28 Mayıs’ta sandığa gidip oylarını kullanıp oylarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Biz de kendi üzerimize düşeni yapacağız. Bir oyun dahi kaybolmaması için belki sabahlara kadar, belki Salı’ya kadar, Çarşamba’ya kadar ne gerekiyorsa her oyun arkasında duracağız. Lütfen buna inanın ve oylarınızı gidip değişimden yana kullanın.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ZAFER PARTİSİ’NDEN, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK KARARI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.