DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2071475฿%-2.26389

a
alan18-kopya

MERİNOSSPOR, GENÇ KIZLARIN HAYATINA DOKUNUYOR

Kadın Voleyboluna yaptığı yatırımlarla bir yandan yetenekli gençleri keşfederek Türk sporuna kazandıran, bir yandan da mücadele verdiği birinci ligde iyi bir kadro oluşturan Erdemoğlu Holding bünyesinde kurulu Merinosspor Kadın Voleybol takımında hedef Sultanlar ligi.

Yola bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaşık 10 yıl önce çıkan Merinosspor, bir çok genç kızın hayatına dokunarak spor sayesinde hem iyi bir eğitim almalarını ve hem de kendi ayakları üzerinde durmalarını sağladı.

Alt yapısında 8 – 9 yaşından başlayarak yaş kategorilerine göre yaklaşık 180 sporcuyu barındıran Merinosspor, şehir takımlarının yanı sıra 2. Lig ve 1. Lig de de başarıyla mücadele ederek zirve yarışı veriyor.

Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’nun her türlü imkanı seferber ederek büyük destek verdiği genç kızlarda kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirerek, eğitim hayatlarında ve sporda zirveyi yakalamak için çaba harcıyorlar.

Merinosspor Kulüp Başkanı Ali Atalar, hedefleri arasında bu yıl Sultanlar ligine yükselmenin yer aldığını ancak öncelikli hedeflerinin yola çıkarken belirledikleri kız çocuklarının hayatlarına dokunmak, onların, eğitimli, akıllı ve ülkesine katkı sağlayan bir insan olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Atalar, şehrin her köşesinde tüm okullarda taramalar yaptıklarını, alt yapıya yeni yetenekler kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü belirterek,” Merinos bayan voleybol takımı olarak 10 sene önce biz bu takımı kurduğumuzda hedefimiz sultanlara direk çıkmak değildi. Bizim buradaki ana hedefimiz sosyal sorumluluk projesi. Kenar semtlerde veya merkez de kız çocuklarımızı hayata kazandırmak, erken evliliği önleme onların spor yapmasına imkan sağlamak için yola çıktık ve hala hedefimiz devam ediyor. Şu an alt yapıda 180’e yakın kız çocuğumuz hem eğitimlerine devam ediyor, hem de spor yapıyorlar. Alt yapımızdan yetişip, A takımı çıkan oyuncularımız var. Bir başka hedefimiz de kapalı salon sporlarına karşı ilgiyi artırmak” dedi.

Erkek takımlarının olmadığını, tüm yatırımlarını kız çocuklarına yönelik olarak yaptıklarını ifade eden Atalar, Okullarda, alt yapıya sporcu kazandırmak için taramalarımız devam ediyoruz.  Boy ve bilek yapılarına uygun olan anne ve babalardan boyu uygun olanlara yaptığımız testlerin ardından  yetenekli çocukları eğer oda oynamak istiyorsa dersine falan engel değilse alt yapımıza alarak yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Merinosspor Kulüp Başkanı Ali Atalar, bire1haber.com’a verdiği özel röportajda, şu an 1. Ligde mücadele veren takımlarının hedefleri, geleceğe dönük yatırımları ve spora bakış açıları hakkında şöyle konuştu:

VOLEYBOLDA BİR OYUNCUNUN YETİŞMESİ EN AZ 6 – 7 SENE ALIR

Voleybolda oyuncu  yetiştirmek kolay değil, en az  6 – 7 sene gerekiyor. Minikler dahil olmak üzere şehir takımlarımızı oluşturduk. Alt yapımızda yer alan sporcularımız bu takımlarımızda hem eğitimlerini sürdürüyorlar, hem de oynamaya devam ediyorlar. Bunların yanı sıra 1. Lig ve 2. Lig’de de takımlarımız başarıyla mücadele veriyorlar. A takımımız 3. Ligden 2 lige oradan da 1. lige çıkarken tüm maçları kazanarak, Play Off’ ta da bütün maçları kazanarak 1.lige çıktı. Şu an 1. ligde mücadele ediyoruz ve Play Off ‘a yakın bir takımız.

SULTANLAR LİGİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ

Sultanlar ligine tabii ki çıkmak istiyoruz. Takımın durumu fena değil, iyi gidiyor. Olursa elbette Sultanlar liginde oynamak isteriz. Burada bizim asıl derdimiz Gaziantep’e voleybolu sevdirmek, salon sporlarına  seyircilerin katılımını sağlamak gibi biraz daha sosyal hedefler.

ADAMSPOR İLE SAHADA RAKİP, DIŞARIDA KARDEŞİZ

Sultanlar ligi için 2 tane kardeş takım var, ikisi de mücadele ediyor. Adamspor ile biz. en azından birimizin Sultanlar liginde olması Gaziantep için önemlidir. Adamspor’da çıkabilir, bizde çıkabiliriz hiç önemi yoktur. İkimizde kardeşiz. Yalnızca sahada rakibiz.

GAZİANTEP’E BİR TESİS VE VOLEYBOL ANA BRANŞLI SPOR LİSESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Bizim aslında diğer önemli hedeflerimizden bir tanesi, Gaziantep’e bir tesis kazandırmak istiyoruz. İmkanlar, şartlar uygun olursa Gaziantep’te bir kapalı spor salonu, hatta Voleybol ana branşlı bir Spor Lisesi, yurduyla, fitnes salonlu bir komplek olabilir.

Ama, bu bugünden yarına olacak iş değil. Hedef koymak gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde biz şirket olarak, Merinos Voleybol takımı olarak böyle bir hedef düşünüyoruz. Gaziantep’e güzel bir tesis kazandıralım.

Sultanlar ligine çıktığımızda o gelen büyük takımları oynatabileceğimiz güzel salonlarımız olmalı. Bu konuda da gerek Valiliğimiz, gerekse de Belediye Başkanlarımız her zaman bize destek oluyorlar, olacaklarını da söylüyorlar.

Tabi bu bir süreç meselesi. Hedefinizi koyarsınız önünüze, Sultanları da koyarsınız hedefinize ama 5 sene sonra şampiyon olursunuz. Böyle bakmak lazım spora. Bu şehre ne verdiğine bakacaksın, alt yapıdaki çocuklara nasıl hizmet verdiğine bakacaksın.

YAZ OKULLARI VE DİĞER OKULLARIMIZDA ÜCRET ALMIYORUZ

Merinos voleybol olarak, yaz okulları ve diğer okullarda hiçbir ücret olmadan hizmet veriyoruz. Başka kulüpler, okullar ücret alıyorlar. Biz tek kuruş almıyoruz ve üstüne forma veriyoruz, bu da bizim için hiç önemli değil.

300 tane kız çocuğuna ücretsiz yaz okulu açtık bu yaz. Önemli olan bunlardır. Yani orada en üstte Sultanlar liginde olmak yerine orada kız çocuklarına eğitim verdik. Bunun karşılığında hiçbir ücret almadık ve tamamını şirket ve Merinos Voleybol Kulübü karşıladı. Bunlara devam edeceğiz.

Biz alt yapıdan, kenar semtlerden, merkezden yetenekli kız çocuklarını ortaya çıkartıp onlara eğitim verip, onları üst liglere taşıyıp hayatlarına dokunmak istiyoruz. Onların hayatını Voleybol sporu ile şekillendirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Üniversiteye gittiklerinde de zaten lisanslı sporcu oldukları için puan avantajı var.

ALT YAPIMIZDAN YETİŞEN KIZ ÇOCUKLARIMIZ KOLEJ VAKFINDA BURSLU OKUYORLAR

Ayrıca,  bizim 2. Ligdeki takımımızda oynayan sporcularımız Kolej Vakfı’nda burslu okuyorlar. O oyuncuları okula verdik ve okulun takımını oluşturuyorlar. Okul yönetimi de bunu kabul etti. Şu anda 8-9 kız çocuğumuz hem daha iyi bir eğitim alıyor ve hem de spor yapmaya da devam ediyorlar. Bunun da tek sebebi Voleybolcu olmaları. Bu sporda başarılı olmaları nedeniyle eğitimlerine de katkı sağlamış oluyoruz. Kızlarımızın tüm kitap, yemek gibi ihtiyaçlarını da kulüp olarak biz karşılıyoruz. Okul da eğitimleri için burs veriyor. Bu çocuklar, böyle bir okulda okudukları ve  iyi bir eğitim aldıkları için ciddi üniversitelere gidecekler. Bizde buna kazanç olarak bakıyoruz.

ALİ ERDEMOĞLU BİZE ÇOK BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Bu yatırımları yaparken, kız çocuklarımızın hayatına dokunurken, hiç kimseden maddi bir talebimiz olmadı. Çünkü biz bir şirket takımıyız. Ali Erdemoğlu, biz olaya sosyal proje olarak baktığımız için yani vakfımızın öğrencilere burs verdiği gibi, yaptırdığımız okullar gibi baktığımız için herhangi bir yerden sponsorluk ve benzeri bir talebimiz zaten yoktu. Biz ne katkı sağlayabiliriz diye bakıyoruz.

ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ MAÇLARIMIZA GELEREK MANEVİ DESTEK VERİYORLAR, KİMSEDEN MADDİ BİR DESTEK TALEBİMİZ YOK

Bu konuda bize Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız maçlarımıza gelerek, kendilerini ziyaret ettiğimizde önemsediğini göstererek manevi destek veriyorlar. Bu da bize yetiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, kendisinden bir talebimiz olup olmadığını sorduğunda hiçbir talebimiz olmadığını kendisine ilettik.

Maçlarımızı oynadığımız Talat Özkarslı Spor Salonunda ufak tefek eksiklerin tamamlanmasını, salonun da zaten Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu, çocuklarımızın her türlü ihtiyacını giderdiğimizi söyledik. Hatta, bir tarama yapılmasını ne kadar çok sporcu bulursak onların hepsini yetiştirmeye talip olduğumuzu ifade ettik.

Bir şirket takımı olduğumuz için Merinosspor olarak dışarıdan herhangi bir sponsorluk almıyoruz. Her şeyi Erdemoğlu Holding olarak kendimiz karşılıyoruz ve bunu da bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz.

GAZİANTEP’TE SPONSORLUK MANTIĞI HENÜZ OLUŞMUŞ DEĞİL

Gaziantep’te, sponsorluk mantığının henüz oluşmadığını görüyorum. Bunun oluşabilmesi için iyi anlatmak lazım. Yani bir firmanın, bir şahsın bir spor kulübüne verdiği paranın boşa gitmediğini, orada insanların yetiştiğini, bunların belki yarın Türkiye birincisi, Dünya birincisi, Olimpiyatlarda başarılı olabileceğini, buna insanların katkı sağlaması olarak görmesi gerekiyor. Ancak, sponsorluk alan kulüplerin de bunu alt yapıya, gençliği kullanarak  iyi değerlendirmesi lazım.

Bu bir süreç meselesi, Büyükşehirlerde büyük firmalar bunun bilincine ermiş, salon sporları olsun, açık alan sporları olsun yada en basiti bir motosiklet sporunda bile insanlar oraya bir katkı sağlamaya çalışıyor.

Türkiye sporda başarılı olsun, yetenekli çocuklarımız, gençlerimiz spora hizmet etsin ve ülkenin elde edeceği başarıya ortak olsun istiyoruz. Buna bir fon ayırmış iş adamı varsa Gaziantep’te katkı sağlayabilecekleri her branşta bir çok spor kulübü var. Formasını alabilir, ulaşımını sağlayabilir, konaklamasını sağlayabilir,  sahasını alabilir. Yapabileceği çok şey var. Bu sayede kendi reklamlarını da yapmış olabilirler.

Gaziantep’teki firmalar ve sporu seven işadamlarımız şehirde bir çok branşta bir çok takım var onlara sponsor olarak yardımcı olsunlar. Bu sayede kentin keşfedilmeyen yeteneklerini gün yüzüne çıkarıp Türk sporuna kazandırabilirler.

KIZ ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ

Biz olaya kız çocuklarının hayatlarına dokunuyoruz, onları bir üst kademeye nasıl taşırız, erken evlenmelerini nasıl önleriz, nasıl daha iyi bir eğitim alır diye baktığımız için bir maçın sonucundan çok o maçta üzerine Merinos forması giymiş ahlaklı terbiyeli memlekete faydalı bir insan olarak hayata atılmasına bakıyoruz. Atatürk’ün,” Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” tarif ettiği gibi sporcularımıza, “ Taşıdığınız formaya uygun davranın, yenmenizi istiyoruz ama yenilebilirsiniz de canınız sağolsun, yenmek için yeniden bir takviye yapalım, yenelim ama önce bir duruşumuz olsun” diyoruz.  Merinosspor formasını giyen bir insan nereye giderse gitsin, düzgün olacak, terbiyeli olacak, saygılı olacak. Bunlar bizim önceliğimiz.

HER MAÇ KAZANILACAK DİYE BİR ŞEY YOK

Tabii ki kazanmak istiyoruz, bu kadar mücadele ediyoruz, tabii ki sporcularımız da kazanmak istiyor, gücü yetiyor, yetmiyor, kötü gününde oluyor o başka bir şey. Sporda bir taraf yenecek. Her zaman biz yeneceğiz diye bir şey de yok. İlk maçımızda mesela yenildik, ikinci maçı İstanbul’da kıl payı kaçırdık. Üçüncü maçı 3-0 kazandık, buradaki maçı 3-1 kazandık. Olabilir, spor bu birinden biri yenecek. Ama her maçımızı yenmek isteriz tabii ki.

İYİ BİR KADROMUZ VAR, SULTANLAR LİGİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ

Başa güreşen bir takım olmak için kadromuzu kuruyoruz. Gelen oyuncular arasında Sultanlar liginde oynamış olanlarda var, bizim alt yapımızdan yetişende var. İyi bir ekibimiz var ve bu sezon Sultanlar ligine çıkmak istiyoruz, bunu da oyuncularımızla paylaşıyoruz. Şu anda takımda bir eksiğimiz var, onunla ilgili de yabancı bir oyuncu transferimiz olacak. Görüşmelerimiz sürüyor, ülkesinin Milli takımında oynayan bir oyuncu. İnşallah anlaşma sağlarsak kısa sürede bu oyuncuyu da kadromuza katıp Sultanlar ligine katılma yolunda gücümüze güç katmış olacağız.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)
  • Cenk Koray Tan
    1 yıl önce
    2 0

    Çok güzel bir yazı kaleme almışsınız, tebrik ve muaffakiyet temenni ederim. Ayrıca ben kadın sporuna hangi branş olursa olsun desteklerini esirgemeyen kuruluşlara, ayrıca kendilerini ifa edebilme fırsatı tanıyan basın kuruluşlarına minnettarım saygılarımla.Ben Merinos kulübü liberosu Ece Tan’ın babasıyım. Tüm sporla uğraşanları sakatlıksız ve başarılı bir sezon geçirmelerini de temenni ederim…

Sıradaki haber:

OBA’NIN FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.