DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8004% 0.18

STERLİN

40,6563£% 0.13

GRAM ALTIN

2.504,90%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.267,00%0,39

TAM ALTIN

16.967,00%0,09

ONS

2.390,78%0,50

BİST100

9.462,80%-0,65

BİTCOİN

2110063฿%5.89798

a
alan18-kopya

METABOLİK OYUN

Bedeninize kulak verdiğinizi düşündüğünüz zamanlar oluyor mu hiç ? Mesela gerçekten aç mı, şu anki tüketimlerinizden memnun mu, yoksa duygusal açlığın zirvesinde mi ya da üzerinde denediğiniz her türlü beslenme çeşidinden son derece muzdarip mi ?

İşte bu hafta değinmek istediğim konu, son bahsettiğim kavram. Beni oldukça yaralayan bir nevi  ‘ Metabolik Oyun’ olarak da nitelendirebiliriz. Bu arada isim tamamen özgün.

E zaten oyun değil de nedir ki ? Tutturmuşuz dilimizde bir ‘metabolizma’ diye tek yaptığımız şey olabildiğince yüklenmek bedene..

Sıcak su zayıflatır, limonlu su yağ yakar, domates ödem yapar gibi zırvalıklardan ibaret birçok olguyu belleğe atıp uygulamıyor muyuz sahiden ? Sorgulamadan, mantığını oturtmadan, belki sadece komşun veya arkadaşın yaptı diye sana da etki edebileceğini sandığın bir deneme tahtası gibi değil miyiz ? 

Yok artık , bu kadar da olmaz dediğim doğruluktan bihaber o kadar fazla bilgicikler barındırıyoruz ki hafızada günden güne içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Adeta çığ  gibi büyüyor.

Yahu tükettiğin her besinin bir amacı olmalı öyle değil mi ? Kiminde öğün atlama fizyolojik bir faciaya yol açarken, belki de kiminde basit bir psikolojik rahatlamadan ibaret. Hepsi bu !

Her bedenin ritmi birbirinden oldukça farklıdır. Onu anlamak, dinlemek, yapmak istediklerini vermek boynumuzun borcu ! O, bu, şu yaptı diye asla değil. Hakikaten ihtiyacın olan ne ise onu bir şekilde kavrayıp hemen yola koyulmak için yapmalısın. Televizyonda gördüğün, akrabandan duyduğun, beslenme eğitimi almamış kişilerce yazılan herhangi bir yazıda okuduğumuzu uygulamaya devam ettiğimiz sürece işte o zaman metabolizmamıza müthiş bir gem vurmuş oluruz bilesiniz. O vakitte de iş işten geçmiş olmasın , olur mu ? 

Sağlıcakla kalın kıymetli okurlarım..!

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)
  • Arzu
    2 yıl önce
    0 0

    İnanılmaz doğru söylüyorsunuz sevgili yağmur hanımcım, sevgiler

Sıradaki haber:

BU NASIL BİR ÖĞRETMENLER GÜNÜYDÜ?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.