DOLAR

32,5989$% 0.38

EURO

34,8370% 0.28

STERLİN

40,6970£% 0.23

GRAM ALTIN

2.498,36%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%-0,02

TAM ALTIN

16.994,00%-0,33

ONS

2.379,65%0,03

BİST100

9.456,57%-0,71

BİTCOİN

2115953฿%5.70679

a
alan18-kopya

“MEZUN OLMAK YETERLİ Mİ ?”

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen ‘Mezun Olmak Yeterli mi?’ konulu söyleşide P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen “Mezun Olmak Yeterli mi?” konulu programın moderatörlüğünü GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer’in yaptığı söyleşiye; Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, GAGİAD üyeleri ve Gaziantep Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Mezun Olmak Yeterli mi programının altıncısını düzenlediklerini belirttiği konuşmasında, “Öğrencilerin, girişimci adayların geleceklerine GAGİAD olarak destek olmak bizim önceliğimiz. Gaziantep girişimci, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesine sahip, ihracat gücünü geliştirmiş bir şehir ve bu başarı hikâyesini geliştirmek için bir gayemiz var. Bu yüzden genç nüfusu yani sizleri çok önemsiyoruz. Gaziantep’teki öğrencilerle birlikte çalışmak ve proje üretmek istiyoruz. Gençlerimize gösterdiğimiz özen, ülkemiz geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır. Gençliğe çok inanıyor ve güveniyorum. Bizler de GAGİAD olarak girişimcilik ekosistemini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

SADECE OKUMAK YETERLİ OLMUYOR

Söyleşi kapsamında P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu eğitimin önemi ve kariyer süreçleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Üniversiteden mezun olmanın iş yaşamında artık yeterli bir referans olmadığına vurgu yapan Tankutoğlu iş yaşamındaki kariyer süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “Çocukluktan beri kâşif olmak isterdim. İçimdeki kâşiflik merakı beni işletme ve pazarlama alanına çekti. Üniversitede yurtdışı turları düzenleyerek çalışmaya başladım. Son sınıfta en büyük turumu gerçekleştirdim. İşte bu pazarlamadan kazandığım ile üniversite hayatımı idame ettirdim. Üniversitedeyken sadece okumak yeterli olmuyor. Muhakkak kendinizi bir yerde değerlendirmeniz, kendinizi tanımanız gerekli. Sonrasında mastere gittim ve orada babamın bana aldığı arabamı sattım. İlk önce üniversitenin fotokopi bölümünde işe başladım. Neden fotokopi diyebilirsiniz ama o çalışmamda bütün üniversite hocaları ile tanışma imkânım oldu. Hocalardan biri beni asistan olarak aldı ama yine de 2 sene boyunca fotokopinin başında durdum. En sonunda işin başına  beni koydular.”

FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN

Öğrencilere Gaziantep’te ki fırsatları mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini dile getiren CEO Tankut Turnaoğlu, “Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da önemli olan işinizi üreterek ve istekle yapmanız. En önemli şey derslerden geçmek gibi gelebilir size ama bu vakit yönetimini iyi yapmak ve ders dışındaki kendinizi tanıyabileceğiniz, kendinizi gösterebileceğiniz alanlara dâhil olmakta çok önemli bir konu. Ben derslerimi geçtim ama projeleri de yönettim demek çok önemli. Hayatınızda hikâyelere sahip olmak gerçekten çok değerli. İşin küçüğü büyüğü olmaz. İlk 15 yıl bende büyük markalarda çalışmadım ama bazen öyle yerlerde kendinizi ön plana çıkarabilecek daha iyi ortamlar bulursunuz. Özellikle Gaziantep’te ön plana çıkarabileceğiniz çok alan ve fırsat  var. Bu fırsatları değerlendirin ve kendinize katkı sağlayın” ifadelerinde bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tankut Turnaoğlu’nun yer aldığı söyleşi; GAGİAD Başkanı Cihan Koçer’in P&G Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu adına dikilen 27 adet fidan sertifikası takdimi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“TOPÇUOĞLU, VİZYONUYLA ÖRNEK BİR SANAYİCİ OLDU”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.