DOLAR

32,5419$% -0.01

EURO

34,8906% 0.09

STERLİN

40,7157£% 0.24

GRAM ALTIN

2.421,15%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.045,00%-0,46

TAM ALTIN

16.124,00%-0,46

ONS

2.319,60%0,18

BİST100

9.692,95%-0,30

BİTCOİN

2051561฿%-4.45767

a
alan18-kopya

MİLLİ TAKIMA KİMİ PAZARLAMAYA ÇALIŞIYORLAR ACABA ?

A Milli Futbol takımı Ay Yıldızlı Bayrak altında yaşayan, devletini, milletini  seven, ekonomisinden, eğitimine, sağlığından üretimine ülkesinin kalkınması, dünya ile baş edebilecek duruma gelmesini isteyen herkesin Milli takımı.

Beklenen, istenen ve arzulanan noktaya gelecekse Milli takım kimin çalıştığı, çalıştırdığı bence çok önemli değil.  Ay Yıldızlı formayı giydiğinde terinin son damlasına kadar mücadele edecek her futbolcu, Türkiye’de oynar, yurt dışında farklı takımların formasını giyer hiç önemli değil baş tacıdır benim için.

Şenol Güneş’in ayrılmasının ardından A Milli takımın başına getirilen Stefan Kuntz yönetimindeki milli takım oynadığı 14 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken, 36 gol attığı bu maçlarda kalesinde ise 16 gol gördü.

Asıl yeri Uluslar ligi A grubu olması gereken Türkiye A Milli takımı bırakın bu seviyedeki takımlarla oynamayı, C ligine kadar düşerken ne takım, ne de takımın başındaki teknik adam bu kadar eleştirilere maruz kaldı. Zaman zaman çıkıp ekranlarda takımı C ligine düşüren teknik adam hakkında birkaç kelam edildi o kadar.

Sonra takımın başına Kuntz getirildi ve Milli takım benim gözümde küllerinden yeniden doğdu, Dünya kupası elemelerinde herkes umudunu kesmişken üst üste topladığı puanlarla yeniden iddialı duruma geldi ve Play Off maçları oynama hakkını elde etti. Milli takım Portekiz’e Play Off’ta kaybetti ama bize en azından o heyecanı yaşattı. Ayrıca Uluslar C liginden yeniden B Ligine yükselmeyi başardı.

Şimdi bakıyorum televizyonlarda spor yorumcularına Stefan Kuntz’un ayağını kaydırmak için, yok efendim Almanya’da niye takım çalıştırmıyormuş, Alman Milli takımının başına niye getirilmemiş, yok efendim alt yaş grup takımlarını çalıştıran bir adam nasıl Türkiye A Milli takımının başına getirilirmiş.

Neymiş efendim, Kuntz’u, TFF Milli Takım sorumlusu Hamit Altıntop getirmiş. Neymiş efendim, Hamit Altıntop masaya vurarak konuşmuş.

Elbette, Hamit Altıntop Milli takım mutlak galibiyet ve iyi bir oyun çıktığı bir maçtan kötü oyun ve beklemediği bir skorla ayrıldığı için sonucu kendine yedirememiş, o sinirle çıktığı ekranlarda hata yapmıştır.

O gün o hareketleri bende kendisine yakıştıramamış, sıcağı sıcağına sen kimsin ve milyonların önünde böyle masaya vurarak konuşabiliyorsun, kime gözdağı veriyorsun diye sormaktan kendimi alamamıştım.

Ama, aradan biraz zaman geçip daha sakin kafayla düşündüğümde, şu an olsa belkide Hamit Altıntop aynı şeyleri yapmaz diye düşünerek bunu bir hata olarak nitelendirmiştim.

Eee, siz ekranlarda konuşurken, yeri geldiğinde hakaretler ederken, çok ağır eleştirilerde bulunurken, bir takımın başından bir teknik adamın, bir takımdan bir futbolcunun kovulmasına kadar giden sözlerinize hiç kimse ses çıkarmayacak mı ?

Sizin derdiniz Milli takımın başarılı olması mı, yoksa sizin isteklerinize göre birilerinin o koltuğa oturarak zaman zaman sizden icazet alması mı ?

Yapılan yorumlara bakıyorum, Milli takımın başarılı olması için fikir yürüten, nasıl bir proje yapılması gerektiğini söyleyen kimse yok. Yok efendim, şu oyuncu niye alınmış, bu oyuncu niye alınmamış yada alınmış ama niye oynatılmamış.

Ha bu arada, yorum yapanlar, 85 milyonluk bir ülke kendi içinden üç – beş isimin dışında teknik direktör yetiştiremiyor, alt yapılardan Milli takım seviyesinde oyuncular yetişmiyor diyerek zaman zaman kendi söyledikleriyle de çelişiyorlar.

Hadi Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı diyelim. Yerine getirilmesini istediğiniz Teknik adamları söyleyin bari, bizde bu ülkenin vatandaşları olarak olabilir yada olmaz diye kendi fikirlerimizi yürütme imkanına kavuşalım.

Hiç kimse isim telaffuz etmiyor.

Yorumlara bakınca, Milli takımın başına kimi pazarlıyorlar acaba demekten kendimi alamıyorum. Aklıma kocaman kocaman şu an boşta olan isimler geliyor.

Eğer, yorum yaparken aklınıza gelmiyorsa ben size birkaç isim vereyim; Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Sergen Yalçın, Aykut Kocaman, Samet Aybaba, Hikmet Karaman, İsmail Kartal, Ersun Yanal

Bunlar benim aklıma gelenler, varsa eklemek istediğiniz listeyi çoğaltmakta serbestsiniz…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MAÇI BİR DAHA İZLEDİN Mİ EROL HOCA ?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.