DOLAR

32,3616$% 0.12

EURO

35,0292% -0.2

STERLİN

40,9990£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,93%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%-0,17

TAM ALTIN

16.088,00%0,57

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.118,22%0,42

BİTCOİN

2272623฿%-0.58988

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“MUHALEFET YUVARLAK MASA ETRAFINDA SENARYO YAZIYOR”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şehit ve gazi aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Oktay, Havalimanında Vali Davut Gül, TBMM İdare Amiri Ali Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet  Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe kaymakamları ve belediye başkanları ile siyasi parti temsilcileri ve ilgili kurum amirleri tarafından karşılandı.

Bir restoranda düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, programda yaptığı konuşmada 6 muhalefet partisinin toplantılarını değerlendirdi.

“6 MUHALEFET PARTİSİ YUVARLAK MASA ETRAFINDA SENARYO YAZIYOR”

6 Muhalefet partisinin yuvarlak masa etrafında her gün yeni bir senaryo yazdığını ifade eden Oktay,” ”Biz, Türkiye’yi geliştirmenin, kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz. Muhalefet ise bir yalan perdesiyle tüm icraatlarımızın üstünü örtme yönünde beyhude bir çaba içerisindedir. CHP’si, HDP’si, İYİ Partisi her gün bir başka senaryo ile bir başka tiyatroyu gündem sahnesinde sergilemektedir. Senaryoları yuvarlak masa etrafında toplandıkları o suni toplantılarda mı yazıyorlar, gizli ortaklarından mı sipariş ediyorlar, rüyalarında mı görüyorlar bilemeyiz. Ama şunu biliyoruz ki milletimiz bu oyunlara gelmez. İşte Enerji Bakanlığımız açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun evini ziyaret edip, elektriği kesik diye lanse ettiği vatandaşın aslında elektriğinin kesik olmadığı ortaya çıktı dedi.

‘PKK’NIN DAĞ KADROSUNDAN ELİ KANLI TERÖRİSTİ İŞE SOKMUŞLAR’

Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarla teröristlere maaş bağladığını reddettiğini ancak PKK’nın dağ kadrosundan eli kanlı teröristi getirip belediyede işe soktuklarını ifade ederek,”İstanbul Büyükşehir Belediyesi ısrarla teröristlere maaş bağladığını reddediyordu. Gördünüz PKK’nın dağ kadrosundan eli kanlı teröristi getirip Belediye’de işe sokmuşlar. Muhalefetin kendi söylediği yalanına inanan patolojik hali, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘mitomani’ hastalıklarının gittikçe nüksettiğini gösteriyor. Şifayı mübarek ramazan vesilesiyle doğrulukta bulmalarını diliyorum. Yüzyıllardır ticarette güvenin, sosyal hayatta eminliğin ve dik duruşun simgesi olmuş Gaziantep’ten kendilerine çağrıda bulunuyorum. Artık sahtelikten kurtulup, milletin gerçeklerini kabul edin. Anadolu’nun irfanını, insanımızın ferasetini hafife almayın. Cumhurbaşkanımıza 3-5 kendini bilmezin savurduğu tehditler ve çırpınışlar; kendilerini bekleyen siyasi hezimetin farkında oldukları içindir. Milletin iradesiyle seçtiği, dünya mazlumlarının umudu olan Cumhurbaşkanımızı kimse hadsiz şekilde diline dolayamaz, adını ağzına alamaz. Bu hadsizliği de kesinlikle sineye çekmiyoruz” diye konuştu.

‘YARGININ KARARINA HER KURUM SAYGI DUYMAK ZORUNDADIR’

Gezi parkı davası sanıkları ve Osman Kavala hakkında verilen kararla ilgili olarak ise Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, bağımsız yargının verdiği karara herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen Oktay, “Türkiye bir hukuk devletidir ve bağımsız yargının verdiği hükümlere içeriden, dışarıdan herkes ve her kurum saygı duymak zorundadır. Biz milletimizin değerlerinin hiçe sayılmasına ve kandırılmasına asla müsamaha göstermedik, göstermeyiz. 20 yıldır nasıl milletimizle gönül gönüle, yürek yüreğe yürüdüysek geleceğe de yine bu şekilde birlik, beraberlik içinde yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘İŞİMİZ, MİLLETE HİZMET’

Fuat Oktay, Türkiye’nin dört bir yanında mega projeler ile millete hizmet götürdüklerini belirterek, Türkiye’nin vizyonuna hep birlikte sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Köprüler, barajlar, yollar, havalimanları ve hastanelerin birer birer hizmete açıldığını vurgulayan Oktay, Gaziantep ile ilgili yatırımlardan da bahsederek, sözlerini şöyle tamamladı

“Bir taraftan sınırlarımızda istikrarın sağlanması için hem sahada hem masada gayret sarfediyoruz. 81 ilimizin tamamında yatırımlar durmaksızın yükseliyor. Gaziantep, potansiyeli ve üretkenliğiyle kalkınma hamlemizden en çok istifade eden illerimizin başında geliyor. Yüz yıl önce şanlı bir direnişle destan yazan Gaziantep, bugün de başta sanayisiyle, tarımıyla, üretimiyle tarih yazmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz Aralık ayında Antep’te toplam yatırım bedeli 15 milyar lirayı bulan 300 yeni fabrikanın açılışını gerçekleştirmişti. Gaziantep’e söz verdiğimiz 6 millet bahçesinden 4’ünü bitirip bu güzel şehrimize kazandırdık. Eski stat yerine yapılan millet bahçemizin inşası hızla sürüyor. TOKİ eliyle Gaziantep’te adeta şehir içinde şehirler kurduk; 5 binden fazla konutun yapımı devam ediyor. En çok beklenen projelerden biri Gaziray’da sona yaklaştık, inşallah önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacak. Son 20 yılda yaptığımız sulama tesisleriyle şehrimizdeki 200 bin dekardan fazla zirai araziyi sulamaya açtık, inşaat safhasındaki 8 yeni sulama tesisiyle bu sayıyı 300 bin dekarın üzerine çıkaracak Gaziantep’in bereketine bereket katacağız”

VALİ GÜL: “BİZ GAZİANTEP’TE BİR AİLEYİZ”

Gaziantep Valisi Davut Gül’de programda yaptığı konuşmada, Şehit ve Gazi aileleri ile birlikte Gaziantep’te bir aile olduklarını ve bu ailenin  84 milyona emanet  olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı vekilim illeri ziyaret ederek gerek vatandaşlarımızla gerek öğrencilerimiz ve şehit, gazi yakınlarıyla birçok iftar programlarına katılıyor. Bizlerde kendisine iftar programının içeriğini bahsettiğimizde özellikle şehitlerimizin muhterem yakınlarıyla gazilerimizle bir araya gelmek istedi.

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza bizleri şereflendirdiği için teşekkür ediyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık sıhhat, afiyetler diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

ŞAHİN:” BİRLİK BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu bereket mevsimi olan Ramazan ayının son günlerinde Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızı, siz değerli şehit aileleri ve gazilerimizle bir arada ağırlamaktan gurur ve onur duyuyorum. Yeni umutlarla bayramı karşılamaya hazırlanırken, ramazanın bu manevi ikliminin tüm aylara yayılmasını diliyor birlik ve beraberliğimizi daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iftar yemeğinin hemen ardından beraberindeki heyetle birlikte Ali Nacar Camisine geçerek teravih namazını kıldı. Daha sonra Kale Altında oluşturulan Ramazan Sokağında vatandaşlarla bir araya gelen Oktay, gençlerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KİLECİ YENİDEN KOORDİNATÖR BAŞKAN

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.