DOLAR

32,5581$% 0.12

EURO

34,7201% 0.12

STERLİN

40,2478£% 0.2

GRAM ALTIN

2.409,58%-0,94

ÇEYREK ALTIN

4.090,00%-0,72

TAM ALTIN

16.311,00%-0,69

ONS

2.301,77%-1,07

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2160192฿%-0.07092

a
alan18-kopya

MUHTARLIĞA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ

22 Eylül 1983 tarihinde yürürlüğe giren 2893 nolu kanun ile Türk Bayrağı’nın şekli, yapımı ve korunması ile ilgili esas ve usulleri belirlendi.

Kanuna göre; Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.

Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

Kanunun 1. maddesi “Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.  Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır.

Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.

(Değişik : 14/7/1999 – 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır” der.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Sarıgüllük Mahalle Muhtarlığının önünde bulunan direkte asılı bulunan Türk Bayrağı, aylardır kirli, soluk ve yıpranmış biçimde. Mahalle sakinlerinin tepkisine rağmen bayrak ne Mahalle Muhtarı, ne de yetkililer tarafından değiştirilmiyor.

Mahalle sakinleri, muhtarlık önündeki direkte asılı duran Bayrağın değiştirilmesini isterken,” Aylardır o bayrak direkte kirli, soluk, buruşuk şekilde asılı duruyor. Biz mahalle sakinleri olarak görüyoruz, mahallemizden geçen herkes görüyor, muhtarlığa gelenler görüyor ama değiştirilmesi düşünülmüyor. Ne bekleniyor anlamıyoruz. Gerekirse biz bir bayrak alalım ve kanuna uygun bir şekilde değiştirelim” dediler.

Mahalle muhtarı İbrahim Döner’den Bayrağa karşı daha duyarlı olmasını isteyen mahalle sakinleri,” Sarıgüllük Gaziantep’in en gözde mahallelerinden birisidir. Bu görüntü, böyle gözde bir mahalleye yakışmıyor. Üstelikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız onur ve gurur günümüzde. Bizler, vatanını, Bayrağını seven gerekirse canını gözünü kırpmadan bu uğurda feda edecek insanlarız. Bayrağımızın bu şekilde gönderde durmasına gönlümüz razı gelmiyor” diye konuştular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNE ORTAK OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.