DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2078140฿%2.62301

a
alan18-kopya

O İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YARGIYA TAŞINDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Medeniyetler Şehri Projesi kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazide yapılması düşünülen imar değişikliğinin yürütmesinin durdurularak iptali istemiyle konuyu yargıya taşındı.

TMMOB Gaziantep il koordinasyon kurulu, Gaziantep Barosu, Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Gaziantep Eczacılar Odası’ndan yapılan açıklamada, imar değişikliğine yaptıkları itirazlarının Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde ret edilmesinin ardından yürütmenin durdurularak iptali istemiyle konuyu yargıya taşıdıklarını belirtilerek, “Yargıdan çıkacak kararın kentimizin lehine olacağından en ufak bir kuşkumuz yoktur” denildi.

Meslek odaları olarak kaygıların daha önce dile getirildiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Medeniyetler Şehri Projesi kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazide yapılması düşünülen imar değişikliği ile ilgili meslek odaları olarak kaygılarımızı daha önce dile getirmiş ve askeri birliğin şehir dışına taşınmasıyla bu arazinin ağaçlandırılarak Dülükbaba Ormanı ile birleştirilmesi imkanını, yeşil alan yönünden fakir olan kentimiz için tarihi bir fırsat olarak gördüğümüzü açıklamıştık. Ayrıca o bölgede yapılaşmanın başlaması durumunda hemen yanı başındaki Dülükbaba Ormanının geleceğinin de tehlikeye girmesinin söz konusu olacağını belirtmiştik. Bu doğrultuda söz konusu değişikliğe ilişkin itirazlarımızı yazılı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesine iletmiştik. Birçok somut gerekçeye dayandırdığımız itirazlarımız maalesef Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde ret edildi.

Dün itibariyle Tugay arazisi için gerçekleştirilen imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurularak iptali istemiyle konuyu yargıya taşımış bulunmaktayız. Yargıdan çıkacak kararın kentimizin lehine olacağından en ufak bir kuşkumuz yoktur. Asıl olarak beklentimiz, yargıdan önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu imar planının getireceği olumsuzlukları görerek plan revizyonundan vazgeçmesidir. Bunun için henüz geç değildir.

Bizler meslek örgütleri olarak sadece ve sadece kentimizin daha yeşil, daha yaşanılabilir bir kent olması kaygısıyla hareket ettiğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyor ve kent halkını bu doğrultudaki çabalarımıza destek vermeye çağırıyoruz”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GENÇ DOKTORLAR ÇOŞKUYLA MEZUN OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.