DOLAR

32,3823$% 0.19

EURO

35,0987% -0.05

STERLİN

41,0682£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,47%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

TAM ALTIN

16.234,00%1,72

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.093,75%0,15

BİTCOİN

2278908฿%-1.08969

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

OKULDA SKANDAL

Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrenci, Beden eğitim öğretmeni tarafından Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası devam eden H.Ş’ye destek vermek için götürüldü.

Sabah saatlerinde öğrenciler derslerine girmeden okul önünden minibüslere bindirilerek Nizip’e götürüldü. Duruşma sonrası da öğrenciler minibüslerle H.Ş’ye ait olduğu öğrenilen Nizip’e bağlı köydeki bağ evine götürülerek yemek verildi. Daha sonra öğrenciler aynı araçlarla Gaziantep’e dönerken, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çevirmede yakalandı. Öğrencileri Nizip’e götürdüğü iddia edilen öğretmen A.S ise çevirme esnasında öğrencileri bırakarak kaçtı.

Öğrenciler, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadeleri alınırken, ekiplerin öğrencilerin ailelerine haber vermesi ile olay ortaya çıktı. Aileler, çocuklarını almak için Nizip’e gitti. Ailelerin önemli bir bölümü ise çocuklarının okula gitmediğini okuldan gelen mesaj ile öğrendi.

Çocuklarının bilgileri dışında  bir mafya liderinin duruşmasına götürülmesine tepki gösteren veliler, “Böyle bir şeye okul yönetimi nasıl izin verir. Okul yönetimi ile görüştük ve haberlerinin olmadığını söylediler. Bir okula bir günde 150 öğrenci gelmeyecek ve okul idaresinin bundan haberi olmayacak. Bizim çocuklarımız oraya eğitim almaya gidiyorlar. Okul idaresinin bu olanlardan haberi yoksa o zaman bizim çocuklarımız da Allah’a emanet okula gidiyorlar” şeklinde konuştular.

VALİLİK DOĞRULADI

Öte yandan Gaziantep Valiliği de olayı doğrulayarak,  Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 150 öğrencinin Nizip’te bir mafya liderinin duruşmasına götürülmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın mecralarında İlimizde bir öğretmenin bir kısım öğrenciyi izinsiz olarak bir İlçemize götürdüğüne yönelik haberler yayınlanması üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. İlimiz Merkezde bulunan bir lisede görevli olan bir öğretmenimiz çalıştığı okulda eğitim gören öğrencilerden bir kısmını yasal izin olmaksızın araçlarla Nizip İlçesine götürmüş, güzergahta bulunan polis ekipleri tarafından yapılan kimlik kontrolünde durum anlaşılmıştır.   Olayın idari makamlar tarafından haber alınmasına müteakip ivedi olarak 13.10.2021 tarihinde açılan soruşturmada ilk etapta bahse konu öğretmen ve iki idareci açığa alınmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HKÜ’den Afrika’yı Mercek Altına Alan Konferans

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.