DOLAR

32,5920$% 0.24

EURO

34,8142% 0.42

STERLİN

40,4287£% 0.67

GRAM ALTIN

2.420,05%-0,51

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%-1,84

TAM ALTIN

16.249,00%-1,83

ONS

2.310,49%-0,70

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2150214฿%0.23112

a
alan18-kopya

ÖZSEVEN: “MUHASEBE MESLEĞİ BİR SIR MESLEĞİDİR”

Muhasebe mesleğine ilk adımını atarak sınavları başarıyla geçen muhasebe meslek mensupları ruhsatlarını törenle aldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özseven muhasebe mesleğinin zor bir meslek olduğunu ifade ederek her yıl sınava giren meslek mensuplarını yaklaşık yüzde 7’sinin ruhsat almaya hak kazandığını belirterek, mesleği sürdürdüğü müddetçe öğrenci haline de devam ettiklerini söyledi.

SMMM Odası Başkanı Hakan Özseven, ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, belge almaya hak kazanan meslek mensuplarının çok zorlu bir sınav sürecinden geçtiklerini ifade ederek,” Staja başlarken, Stajın gereğini yapmış mıdır, öğrenmiş midir ? diye sınava tabi tutuyoruz. Bizden önce staj yapmaya hak kazanması gerekiyor.

Özseven konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’de sadece 1500 kişi alıyoruz her sınav döneminde. Staj başlatma sınavında. Bu da yaklaşık yüzde 7 ye girmeyi gerektiriyor. İlk, yüzde yediye girebilen kardeşlerimiz staj başlatma sınavına geçmiş ve staj yapmaya hak kazanmış oluyorlar. Üç yıllık staj süresinden sonra da sekiz tane bitirme sınavına girerek belgeyi almaya hak kazanıyorlar. Bu arada işi bilmiyorsa işi öğrenmek zorunda.

İşi iyi biliyorsan, sırtına yüklenen o yükleri taşıyarak işleri yapmak durumunda hele hele bunu yapan kadınsa ve evliyse hem çocuğuna bakacak, hem işi yapacak hem eşiyle ilgilenecek, hem evi geçindirecek. Ben onları sizin huzurunuzda saygıyla alkışlıyorum. Kadınlar çok daha zor alıyorlar ve çok daha zorlanıyorlar. Ama bakıyoruz her geçen gün kadın mali müşavir sayısı artıyor. Aslında meslek kadınlara daha uygun meslek. Çünkü kadınlar daha disiplinli. Mesleğimiz titizlik istiyor. Kadınlar daha özenliler. Mesleğimiz özen mesleği. Kadınlar çok iyi sır tutar. Mesleğimiz sır mesleği..

Zorlukları  hep beraber aşacağız. Evet. Hep beraber daha güçlü yarınlara gideceğiz. Dünyanın her tarafında mali müşavirlik mesleği Türkiye’dekinin bir kat daha üstünde saygı görüyor”

Aynı zamanda bir denetim mesleği. Yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Hep beraber inşallah o günleri göreceğiz. Aslında kanunun ayağı, kanun finansını sağlayan bu meslek grubu daha iyi taltif edilmeli.

 Bizler kendimize saygı duyacağız. Diğerlerinin bize de saygı duymasını bekleyeceğiz. Bu ister kamu ister özel sektör olsun. Hiç fark etmiyor. Inanın yaptığınız mesleğin kıymetini sizin hayatınızdaki bütün aşamalarda özel hayatınıza bile etki ettiğinde fark edeceksiniz. Çünkü yapılan meslekler kişinin karakterini de etkiliyor. Gelişime açık tutacaksınız her zaman kendinizi. Ve mutlaka ölene kadar öğrenciyiz düsturunu elden bırakmayacağız.

Bu odada yeni belge alan bugün ruhsatlarını takdim edeceğimiz arkadaşlarımızın bizler yönetim kurulundan bir fazla hakları var. Odada bizim hakkımız olduğu kadar sizlerin de hakkı var. Ama sizin bir fazla hakkınız var. Ne yaptınız diye hesap sorma hakkımız var. Bu yüzden olaya sahip çıkmanızı ve odayı daha güçlü kılmanızı sizden istirham ediyorum. Deprem sürecini atlattık. Deprem sürecini

Pandemiden sonra atlattık. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Hepimizin morale, motivasyona ihtiyacı var. 6 Şubat’ta biz öldük, tekrar dirildik. Bunu böyle kabul edelim. Bu yüzden Allah aşkına hiçbir zaman küçük şeyler için birbirimizi kırmayalım

Devamlı yeniden doğmuşuz gibi ve bugün ölecekmişiz gibi hareket edelim. etrafımızdaki insanları mutlu edelim ki onlar da bizi mutlu etsinler”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni katılan 77 muhasebe mensubu ruhsatlarını törenle aldılar.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ SEÇİLDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.